Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Skrót do panelu gildii - zmiana kosmetyczna
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Niewielka zmiana kosmetyczna.
Obecnie nazwa gildii prowadzi do jej panelu - ale nie jest w żaden sposób wyróżniona jako link. Proponuję dodanie osobnego przycisku jako skrótu do panelu, lub wpisanie nazwy gildii w jej obecnym położeniu do przycisku (które, jak widziałem, są złożone z 3 obrazków i chyba skalowalne w poziomie). Przykład pierwszego rozwiązania: _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
5 Cze 2012, o 23:23 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Kliknij w "Navia"
Wystarczy.. _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
6 Cze 2012, o 00:05 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Wiem, że to tak działa. Mogłeś choć przeczytać post, a nie tylko obejrzeć obrazki...
Cytuj: ale nie jest w żaden sposób wyróżniona jako link Pytanie jak wejść do panelu gildii dostałem już kilka razy, a gildia ma tydzień i 6 członków. Chodzi właśnie o brak zaznaczenia, że nazwa gildii pełni funkcję linku/przycisku, a w obecności innych przycisków wręcz sugeruje że sama nazwa nic nie robi. To jak link na stronie www, który przeciwieństwie do wszystkich wokół niego nie jest wyróżniony (ani niebieski, ani podkreślony, ani nie zmienia pola powiadomień przeglądarki). Nikt nie domyśli się że to link. Proponuję: 1) dodanie osobnego przycisku albo 2) "włożenie" nazwy gildii w grafikę przycisku. Tam gdzie teraz masz napis "Navia", miałbyś przycisk z nazwą "Navia" (o ile te przyciski skalują się dynamicznie do długości tekstu w nich zawartego). Zmiana czysto kosmetyczna, a zwiększająca czytelność elementu interface'u. _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
6 Cze 2012, o 00:28 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Niby fajne ale zbędne Do panelu gildi można także wejść po przez, kliknięcie " Drużyna" a następnie kliknąć na nazwe gildi pod nazwą gracza
_________________ Hassasyn Druid 65 S1 HassQann Sheed 60 s1 |
9 Cze 2012, o 12:18 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Fajna kosmetyczna zmiana Było by bardziej czytelne i na pewno ładniejsze.
|
9 Cze 2012, o 16:05 |
|
Chodząca legenda
|
Może i lepiej by to wyglądało, ale już się przyzwyczaiłem do obecnego rozwiązania i nie sądzę, żeby taka poprawka była potrzebna. Pewnie i tak dalej klikałbym w nazwę gildii.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
9 Cze 2012, o 16:11 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |