Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zbrojownia
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam,
Długo się zbierałem, by napisać tą propozycję, ale do rzeczy. Wpadłem na pomysł, by na działkach gildiowych został wprowadzony nowy budynek, tj Zbrojownia. I polegała by na tym, że dropnęliśmy/kupiliśmy przedmiot, a gracza z gildii, dla którego miał być ten item nie ma, a Tobie zajmuje miejsce w depozycie, więc mógłbyś ów przedmiot zostawić w zbrojowni do której każdy by miał dostęp, a do broni/zbroi tylko wyznaczony gracz. Istniałaby również opcja wyznaczania osoby upoważnionej do odbioru. Tak owo z grubsza wygląda moja koncepcja pomysłu. Jak coś wymyślę to napiszę P.S. Komentarze mile widziane |
18 Wrz 2012, o 21:25 |
|
Chodząca legenda
|
Były propozycje wspólnego depo - nie przejdzie. Za dużo roboty z tym wszystkim, wystarczy poczekać, umówić się i normalnie przekazać item, to takie proste, nie potrzeba zbrojowni
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
18 Wrz 2012, o 21:45 |
|
Walczący z drzewcami
|
W sumie fajny pomysl i jakby ktos zostawial przedmiot to druga osoba dostawale by info np. na poczte.
|
18 Wrz 2012, o 21:48 |
|
|
Co ty trzymasz w tym depo
Daj "noob charce" 5lvl+ niech trzyma |
19 Wrz 2012, o 07:46 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Szymdaro napisał(a): Były propozycje wspólnego depo - nie przejdzie. Za dużo roboty z tym wszystkim, wystarczy poczekać, umówić się i normalnie przekazać item, to takie proste, nie potrzeba zbrojowni Akurat ten argument mi słabo przemawia do wyobraźni - powiedzmy, że zespoły developerskie jak nie chcą czegoś robić to ten argument jest na tyle silny, że nikt nie pyta o szczegóły Z mojego punktu widzenia ten pomysł jest słaby, powody? 1) Tylko itemy NU byłyby wymieniane - sorry, ale ich wartość jest duża, a na co komu rarki, które są ogólnodostępne i tanie? Kto normalny dałby 'obcym' ( przypominam, że w Gildii nie znasz ludzi w większości na tyle, żeby im zaufać z 'kasą' ), np. Opokę NU, Zadry NU? 2) Oddawania - odwieczny temat w grach, w które grałem... Tylko w jednej zespół developerski pokusił się o zmianę - nie dało się odejść od Gildii z itemem pożyczonym. 3) Sprzedaż - jak w/w, ale z tą różnicą, że na pewno dojdzie nowy typ dla itemów w handlu ( ITEM_IS_BORROWED ) i musi to aplikacji obsłużyć - kolejne godziny pracy. Ogólnie nie widzę większego sensu, nowatorski pomysł z przypisywaniem broni do gracza jest idealny, ale ma też zapewne trochę ograniczeń. Uważam, że to plan na 'kiedyś' po przemyśleniu plusów i minusów, mnie by ten pomysł osobiście w grze nie zatrzymał - jest wiele lepszych |
19 Wrz 2012, o 08:16 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
odświeżam
_________________ Marana s2. Rycerz [57] ON Pomogłem? Zapodaj Kufla |
25 Wrz 2012, o 16:36 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Czy mi się wydaję czy jest depozyt do wybudowania??
Nad klatkami obok tartaka i kryształów . Nie widziałem żeby ktoś miał ale jest _________________ Wracam do gry ze zdwojoną siłą ! W głębi serca zawsze będę jednym z graczy Mielonych |
25 Wrz 2012, o 19:42 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |