Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Flasze ulepszeń
Autor | Wiadomość |
---|---|
Walczący z drzewcami
|
Musi to przejść, bo niektóre flasze są bardzo trudne do zrobienia.
|
4 Lis 2012, o 14:47 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 1 Lis 2012, o 22:06 Posty: 6 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Flasz ulepszeń raczej się nie tworzy, tylko dropi lub kupuje. Ja jeszcze nigdy wf nie utworzyłem Ale tworząc takie flasze trzeba się troche nabiegać, więc pomysł jest dobry
|
4 Lis 2012, o 15:11 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Zły chcą ulepszyć itemek na np+10 najlepiej tworzyć flaszki... do tego potrzeba dużo, bardzo dużo flaszek a kupno takiej ilość+dodatkowo inhibitorów wiąże się z ogromnymi kosztami także niektóre flaszki warto wyrabiać... Lecz tak jak autor tematu napisał np. WFZręki wytworzenie jest tak długie i nieopłacalne że jednak lepiej ją kupić i oszczędzić sobie nerwy:D
|
5 Lis 2012, o 00:19 |
|
Uczeń Heremona
|
WF dość często dropią z bossów, ale zazwyczaj żeby się na nie dostać musimy zapłacić lub zmarnować poty(dz+).
Z MF też nie ma problemu, bo dropią z czempionów, a gracze niekiedy chcą za sztukę aż 10k. Niestety ŚF mogą dropić z geo, choć po którymś upie już nie zobaczyłem żadnego, a kiedyś dropiły prawie co geo... Warto też zblansować dropy flaszek, skoro płacimy za wejście do bossa, za często dropią np. WF siły, których i tak nikt nie kupi... Choć raz dropło mi 6 WF Wiedzy pod rząd i chyba nadal je mam w depo _________________ _______ |
5 Lis 2012, o 07:48 |
|
Uczeń Heremona
|
Temat z marca, już zdążyłam o nim zapomnieć... może uda się przekonać wierchuszkę żeby dokonano zmian w najważniejszych flaszkach (wf wiedzy i zręki) gdzieś między pilniejszymi zajęciami, ale moim zdaniem trzeba znacznie dalej idących zmian. Gdy to pisałam sytuacja była nieco inna: ludzie z najsilniejszych gildii kupowali ogromne ilości flaszek, ulepszali na 7-8-9, teraz się nieco uspokoiło. Obecnie zostaje nam ulepszanie w HP i ładowanie w inne statystyki. Nie mam wątpliwości, że po choćby kosmetycznych zmianach w recepturach gra byłaby ZNACZNIE ciekawsza.
Pozwolę sobie jeszcze na mały komentarz: mapa surowcowa była układana dość dawno temu i od około półtorej roku prawie nic się tu nie zmieniło, głupie zmiany w bursztynach trwały z tego co czytałam w archiwalnych tematach kilka miesięcy. Dalej receptury niektórych inchibitorów są "jeszcze" niewymyślone, z nowych mobów nie wypada prawie nic, flaszki niezbalansowane od Króla Piasta... pod tym względem porażka na niemal całej linii. _________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS |
6 Lis 2012, o 19:46 |
|
Błądzący w Tunelach
|
To nie porażka tylko istne dno... widziałem darmową grę online (z klientem) w której developerzy robili więcej zmian za darmo niż tutaj za płatną(platyna) grę przeglądarkową :/
Lubię tworzyć przedmioty w grach ale przy obcnych receptach nie mogę zwiększyć repertuaru robionych/sprzedawanych flasz choćbym bardzo chciał (a już bardzo chcę...) _________________ "To nie bug. Tak ma być..." "Procenty działają" Pety dopracowane Podklasy zrobione |
10 Lis 2012, o 13:43 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Myślę że dodanie *alternatywnych* składników byłoby najprostszym rozwiązaniem. Nowe mapy, nowe moby i nowe składniki, a flachy bez mian.
Np. NPC jako jednego ze składników wymaga pazurów grizli LUB kłów tygrysa (przykład fikcyjny). _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
10 Lis 2012, o 14:13 |
|
Błądzący w Tunelach
|
No dobrze... ponoć recepta na WF wiedzy została zmieniona tylko nie widać tego w dialogu ani w info zmian...
2 pytania: - Jaka jest nowa recepta? - Inne flasze też będą zbalansowane? Edit: nie wszytkie współczynniki są równie ważne - wiedza/zręka mają duuużo większy zbyt niż moc/siła. WF siły są tak tanie że jako wytwórca flach wogóle nie zawracam sobie głowy ich robieniem... _________________ "To nie bug. Tak ma być..." "Procenty działają" Pety dopracowane Podklasy zrobione |
27 Lis 2012, o 00:56 |
|
Walczący z drzewcami
|
Wallace napisał(a): No dobrze... ponoć recepta na WF wiedzy została zmieniona tylko nie widać tego w dialogu ani w info zmian... 2 pytania: - Jaka jest nowa recepta? - Inne flasze też będą zbalansowane? 1. Zmieniono liczbę czaszek z 4 na 1. 2. Tego nikt z nas nie wie _________________ Stachubrach-Łucznik [85] OFF Pomogłem? Podoba się? Daj ku f e l k a. Mój kanał na YT: http://www.youtube.com/channel/UC4rLfyOMgD-2IhDf0b6YxOw/feed |
27 Lis 2012, o 20:10 |
|
Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |