Nicolay
Uczeń Heremona
Rejestracja: 2 Sie 2013, o 09:01 Posty: 544 Miejscowość: Piaseczno Podziękowano: 626 razy Otrzymanych podziękowań: 451 razy
Nick w grze: Szpitalnik
|
Czarne u Wilka
Wiadomo, o co chodzi. U nas, na s3, Wilczura farmią różni ludzie - łuczniczka 130, newbie, low-lvl-setowcy, ja i inne nieogary. Oczywiście, większość (tak sądzę) trzyma tam non-stop jedną ze swoich postaci (przynajmniej ja tak robię), jednakże niektórzy mogą nabawić się niepotrzebnej frustracji, gdy przez godzinę czekają na czempa, a potem wchodzi ktoś z wyliczonym czasem i po 30 sekundach łapie Wilka - jasne, każdy może sobie wyliczyć czas respa i wpadać tam co x minut, ale kiedy świeżo po ubiciu Wilka widzę 4 osoby sunące od jednego wejścia do drugiego... szansa na drop wielka nie jest, jednakże żeby się o tym przekonać, trzeba poświęcić sporo czasu.
Dlatego też uważam, że ciekawiej - i, wbrew pozorom, wygodniej dla wszystkich - byłoby, gdyby lokacja Wilczura była w całości czarna. Wówczas, zamiast liczyć na farta, gracze będą mogli rozstrzygnąć kwestię pierwszeństwa w pvp, a nowi zaoszczędzą sobie nerwów, gdy po 6 godzinach złapali 2 Wilczury, z czego oba były puste. Sprawę różnicy lvl rozstrzygnąłby natomiast pump, wobec czego żaden hlvl nie mógłby bezkarnie przepędzać low-ów.
PS Nie piszę tego ku własnej korzyści, sam znam dokładny czas respa Wilka i zdarza mi się ubić 6-8 każdego dnia.
Rejestracja: 14 Lut 2012, o 20:33 Posty: 137 Miejscowość: Warszawa Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 29 razy
Nick w grze: IceG
Serwer: HardCore
|
Re: Czarne u Wilka
"nowi zaoszczędzą sobie nerwów" racja, bo nie będą mieli po co tam chodzić i na co liczyć H lvl przejmą Wilczura bez szans dla L-lvl, jeżeli tylko im się zachce. Dla mnie słaby pomysł.
_________________ Icegirl S4 ryc expiący na mokrych 40 OFF Mielony i Schabowy IceG/Artemidkaa S5 Łuk 114+ Avalon X
|
Torkil
Uczeń Heremona
Rejestracja: 19 Mar 2013, o 13:05 Posty: 517 Podziękowano: 189 razy Otrzymanych podziękowań: 241 razy
|
Zamiast wprowadzać czarne pole, może lepiej by wilk respił się również na dojściach, a nie tylko w jednej lokacji? Kto ma fart ten bije wilka - proste
|
Ezio
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 1 Sty 2014, o 12:07 Posty: 13 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz
Nick w grze: Ezioxxxx
|
Moim zdaniem Nicoly ma racje po co czekac az wyrespi sie ten wilk skoro przez ten czas mozna pozbyc sie kilku graczy, nie nudzic sie i wbic sadyste , czache
_________________ Kto się wywyższa zostanie poniżony...
Idę przez mrok, jestem pewny, że nic mi się nie stanie, bo wiem, że czuwasz nade mną Panie...
|
Nicolay
Uczeń Heremona
Rejestracja: 2 Sie 2013, o 09:01 Posty: 544 Miejscowość: Piaseczno Podziękowano: 626 razy Otrzymanych podziękowań: 451 razy
Nick w grze: Szpitalnik
|
Ironizujesz Pomysł miał raczej na celu wyeliminować sytuację, gdy paru graczy klika od miejsca do miejsca w malutkiej lokacji przez kilkanaście (kilkadziesiąt?) minut.