Witam.
Minęło już trochę czasu odkąd została wprowadzona polityka gildi. Zauważyłem odwieczny problem bawiąc się w stratega czy też kanclerza. Mianowicie kopanie w historii składek, szukanie nicków, patrzenie na ilość surowca czy też złota i platyny i wszelakiego dobra wpłaconego do skarbca gildii. Pomyślałem, że przecież można to choć odrobinę usprawnić i wspomóc osoby chcące piastować ów IX i X rangę.
Dotychczasowo każdy wie jak to wygląda ale pokuszę się o wrzucenie ss'a.
Czy nie można tego zrobić w bardziej przejrzysty sposób? Posłużę się przykładem pierwszej lepszej gildii z s3 ( wybaczcie, że akurat na was padło kimkolwiek jesteście
)
Moje pytanie brzmi następująco. Czy nie da się tego zrobić w ten sposób jak z wykazem dedów, zabić, zyskanego honoru i prestiżu jak w przypadku wojen gildyjnych?
Żeby widoczny był wykaz członków będących w gildii i na zasadzie dokładnie takiej samej tabelki pokazywało by ilość wpłat danego surowca? Liczba może być naliczana od pierwszego do ostatniego dnia pobytu osoby w gildii. przy założeniu sprawdzania wpłat raz na tydzień łatwiej byłoby odjąć od siebie 2 sumy niż kopać w historii i przewijać zakładki szukając każdego nicku osobno.
Mam nadzieje, że w miarę jasno przedstawiłem swój pomysł na ulepszenie gry i proszę o jego ocenę.
Pozdrawiam serdecznie.
Roxy.
EDIT : nie kopalem w tym temacie i nie szukalem czy jest cos podobnego, jezeli kogos dubluje lub cos w ten desen wybaczcie