Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
kucharz i kupiec
kucharz i kupiec
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Biorąc pod uwagę popularność małży jako środek na zarobek wpadłem ostatnio na pomysł jak uatrakcyjnić pozostałe formy zarobku.
Pomysł 1: Jak wiadomo kucharz codziennie skupuje małże. To trochę dziwne, że podaje to samo danie dzień w dzień. Moim pomysłem jest wprowadzenie do jego jadłospisu filetów z dorszy. Kucharz codziennie prosiłby o inne danie. Jak dzisiaj chciał małże, to jutro dorsze i tak na zmianę. Dorsze skupowałby po 20 sztuk w następujących cenach: noc - 2,5k mały ruch - 5k ruch się zaczyna - 10k duży ruch - 13k Emilka skupuje dorsze po 550 za sztukę, a więc 20 za 11k. Mimo tego w duży ruch, czyli około 19:00 opłacałoby się pójść na dorsze, by trochę zarobić. Pomysł 2: Dodanie nowego lotnego NPC-ena zwanego kupcem kryształów. Chodziłby on po Alalirze, jaskiniach, lesie koldów, lesie orków i górach koldów. Skupowałby on kryształy w następujących cenach: oszlifowany limetyt - 500 za sztukę oszlifowany halit - 5k za sztukę aragonit- 1k za sztukę kryształ morski - 600 za sztukę Oczywiście wartości liczbowe mogą podlegać zmianom. Wszystko zależy od administracji. |
23 Mar 2014, o 09:00 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
No cóż, pierwszy pomysł spodobał mi się od razu. Według mnie to nawet niezła idea, która z pewnością urozmaiciłaby rozgrywkę i zarabianie golda. Tylko przydałby się też drugi kucharz, bo do Alaril do trochę za daleko.
Zaś co do drugiego pomysłu nie jestem przekonana. W końcu mamy już osoby, które skupują różnego rodzaju kryształy i kamienie szlachetne, np Kold koło Herszta. Nieprawdaż? _________________ Łączy nas jedno : pragnienie powrotu do ojczyzny inspirowane bratobójczymi walkami nie mającymi prawdziwego sensu. S2 <-- Rrroma 59 lvl , ( rycerz ) gildia FTT S2 <-- Alena 42 lvl ( vd) ... nieaktywny |
23 Mar 2014, o 23:01 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Romaa napisał(a): No cóż, pierwszy pomysł spodobał mi się od razu. Według mnie to nawet niezła idea, która z pewnością urozmaiciłaby rozgrywkę i zarabianie golda. Tylko przydałby się też drugi kucharz, bo do Alaril do trochę za daleko. Zaś co do drugiego pomysłu nie jestem przekonana. W końcu mamy już osoby, które skupują różnego rodzaju kryształy i kamienie szlachetne, np Kold koło Herszta. Nieprawdaż? Dorsze też są skupowane przez Emilkę. W tym pomyśle chodzi głównie o uatrakcyjnienie pozostałych form zarobków oprócz małży. Chyba nikt obecnie nie zarabia na limetycie, gdyż te marne grosze od Tizemina są niczym w porównaniu z małżami. Gdyby powstał kupiec kryształów ludzie być może znowu chodziliby na halit. |
24 Mar 2014, o 18:05 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Jest rozwiązanie - zmniejszyć zyski z małży albo usunąć pumpa z czarnego, zobaczymy czy będzie ktoś tam zarabiał
_________________ VD 119lvl Ostlor. Został Taernijczykiem 16.12.2011 \o/ |
24 Mar 2014, o 19:23 |
|
Administrator
|
Pierwszy pomysł na tak, po pewnych modyfikacjach.
Po pierwsze, nie ustawiałbym tego na zmianę, a dodał kolejne opcje. Po drugie, dodałbym wszystkie możliwe surowce, np grzybki do zupy grzybowej, mięso na steki, itp. Po trzecie, rozszerzyłbym ten skup na Karczmę w Trentis, pod waruniem zróżnicowania cen. Jeśli chodzi o drugi pomysł, fajnie by było gdybyś dopisał jak jest teraz, co i za ile można opchnąć. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
24 Mar 2014, o 19:25 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
To jest tak:
-pierwszy pomysł jak najbardziej TAK mam nadzieję, że wszyscy by go zaakceptowali -drugi pomysł jest albo do kasacji, albo do poprawy mam nadzieję że wiecie dlaczego _________________ TAERN VOODOO S3 |
24 Mar 2014, o 20:43 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 245 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |