Re: Peleryny na 20 lvl nie tylko dla magów!
Witam
Z pelerynami jest tak samo jak z tarczami. Niby nie ma tarcz na low lev dla magów a są
(kwestia wrzucenia paru punktów w siłę).
Tak samo jest z pelerynkami dla fizoli. Zresztą napisał to już Vendetta.
Dodałem tarcze żeby zwrócić malkontentom uwagę, że o ile siła dla magów jest bezużytecza, to wiedza dla fiozli jest jak najbardziej przydatna.
Natomiast wątek o pvp, który tutaj się pojawił nie jest odejściem od tematu tylko jego jak najbardziej racjonalnym rozwinięciem.
Pytasz dlaczego nie ma pelerynek wprost dedykowanych dla fiozli i masz odpowiedź właśnie w pvp.
Taki druid do 29 lev praktycznie z nikim nie ma szans w pvp pomimo posiadania pelerynki. Mo na fuksie coś tam ubije i faktycznie jedynie vd coś można osiągnąć.
Przy czym taki vd ma praktycznie zawsze tarcze - czyli musi przeznaczyć od 10 do 20 pkt w siłę.
Odnośnie łuka to faktycznie na tych poziomach mocny przeciwnik przy czym moje zdanie jest bardzie zbliżone do opinii Vendetty niż Marovita. Grając vd dalej idzie ubić łuka pomimo wrzuconegeo TS i piachu. Jest trudniej ale do przeżycia. Łuk jest bardzo mocny w pvp ale jego minus to fakt, że walki trwają dłużej niż z barbą, i to dla przykładowego vdeka jest plusem.
Jak dla mnie to podium do ok 29 lev wygląda następująco:
1. Barba
2. Vd
3. Łuk
Przy czym róźnice są faktycznie bardzo małe i każdy może wygrać z każdym.
Mówimy oczywiście o postaciach ubranych, ulepszonych i prowadzonych pod pvp.
Przy buildach standardowych pozycja łuka wzrasta.
pozdrawiam
Lisario