Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Pasek czynności[nie wiem jak to nazwać].
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Współpracownik Gnarla
|
Od % masz komendę /stats. Nie wiem w jakim celu to ma być wprowadzone.
Zadane obrażenia w sumie masz na końcu walki oraz ich powodzenie. W jaki sposób ma to grę ułatwić? A afczenie podczas walki to raczej zły pomysł, zresztą podchodzę do kompa i w kilka sekund mogę ocenić ile razy trafiłem i czym. Zresztą debuffy i tak wszystkie będą wyświetlone na przeciwniku, a gdy nie np.: bijemy 5x krytykiem to mniej więcej znam swoje średnie obrażenia. _________________ "Prędzej martwy, niż słaby" Egzoturus (Mag Ognia 124lvl) [ON] TeuRoss (Rycerz 63lvl) [ON] W grze od 23.06.2012 Zapraszam na Targ Tolnor do sklepu NN Shop >KLIK!< |
|
4 Sty 2016, o 23:17 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
O tej godzinie mój mózg myśli trochę słabiej, ale jak będę próbował zasnać to na pewno się uaktywni, obiecuję ci to!Topic,2 chyba stykaja,wiecej nie wymyśle:
-Możliwość zobaczenia, jaka postać została już zbuffowana/umyta/zdebuffowana i obrania za cel innego bohatera. -Pasek powinien również rozwiazać problem opisany w pewnym temacie[linka ci,niestety,nie podam]z tym,że np nastawiamy się na walkę z dr i klikamy zegar,a tam nagle wbija nam mosiek.W kolumnie mogłoby być pokazane kto dołaczy do walki w nastepnej turze. Może głupie,może nie.Pierwsze co mi przyszło do głowy. _________________ For what shall it profit a man, if he shall gain the whole world, and lose his own soul? |
|
4 Sty 2016, o 23:21 |
|
|
Chodząca legenda
|
Teraz kumam, po 1 poście to średnio zrozumiałem. Tak na prawdę cały ten pasek moim zdaniem sprowadza się do patrzenia na grę - wiesz co ustawiasz, wiesz na kogo, wiesz co komu dajesz, na ile rund, wiesz jakie masz ataki, wiesz ile trafiasz, widzisz ile bijesz, wiesz ile trafiłeś i na ile %. Nie kumam po co ci pasek z tymi informacjami, jest podsumowanie walki, to wystarcza, po co podsumowanie rundy ...
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
4 Sty 2016, o 23:30 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Podsumowanie walki jest baardzo mocno okrojone, sam musisz przyznać ;/
_________________ For what shall it profit a man, if he shall gain the whole world, and lose his own soul? |
|
4 Sty 2016, o 23:34 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Ad. 1 - no "śmierdzi" mi tutaj afczeniem, nic na to nie poradzę chyba , ale...
Ad. 2 - to już popieram w 100"%%". Takie wbijanie po zegarze ("zapomniałem bloknąć sr") jest co najmniej denerwujące. Taki pasek chętnie bym zobaczył, może na samym dole ekranu walki, w końcu w 3D "koleczka" ataków mają być bodajże po lewej stronie, na środku. No ale wszystko po 3D . _________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
|
4 Sty 2016, o 23:37 |
|
|
Inżynier
|
To już jeśli tak, to lepsze byłoby że gdy postać dołącza po kliknięciu zegara to umożliwić zmianę takty i puścić zegar jeszcze raz.
|
|
5 Sty 2016, o 09:59 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Bardzo ciekawy pomysł(mówię o tym ze zmianą takty po dołączeniu nowej postaci)Dajmy taki przykład bije się z brb i mam def 401 a tu hopa mo i ded na 100%.
|
|
9 Sty 2016, o 12:13 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 10 Sty 2016, o 21:57 Posty: 12 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz Nick w grze: Loroksvd Serwer: Tolnor |
Pomysł bez sensu, mianowicie po co nam na pasku napisane kto co zrobił? Jeżeli jesteśmy emat np. druidem to podczas zamiaru leczenia widzimy czy ktoś nie został uleczony wcześniej czy coś.
|
|
10 Sty 2016, o 23:03 |
|
|
Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 129 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |