Strona 1 z 1 |
[ 3 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Tworzenie wywarów
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Tworzenie wywarów powinniśmy zacząć od udania się do Eredana i porozmawiania z nim (E-Eredan G-Gracz)
G: Potrzebuje remedium tryfkina posiadasz? E: Niestety, ale ostatnia butelka remedium mi znikneła, ale mogę wytworzyć? G: 1.Dobrze mów co mam zrobić? (Kontynuacja rozmowy) 2.Porozmawiajmy o czymś innym? (Koniec rozmowy) E: Musisz dostarczyć mi resztki podróżników. G: A skąd mam je wziąść? E: Ułóż te runy według instrukcji w lochu, zabij to co się zrespi z run, a to co z nich wypadnie dostarcz do mnie, lecz uważaj jeśli źle ułożysz runy będziesz musiał zawalczyć z szklanymi duchami, decydujesz się na to? G: 1.Jasne lubię wyzawania. (przyjmuje zlecenie) 2.Jednak rezygnuje. (odrzucam zlecenie) Otrzymujesz: Runa Yoc (waga:1 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu) Runa Pev (waga:1 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu) Runa Sif (waga:1 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu) Runa Vew (waga:1 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu) Instrukcja Eredana (waga:1 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu) Od tego czasu gracz ma 25 minut na zrobienie zlecenia. Na środku lochu są miejsca na runy jeśli nie postąpimy według instrukcji Eredana run zrespi się szklany duch (wygląd błędnego ognika): Szklany duch: HP: 750 Mana: 1500 Kondycja: 1500 Używa: Okrzyk bojowy, twoja stara, kulisty piorun, piorun, hak w brzuch Kiedy pokonamy szkalnego ducha możemy zabrać runy. Jeśli ustawimy runy według instrukcji Eredana mogą nam się zrespić a po ubić jednego podróżnika musimy znowu zebrać runy i ustawiać (Jeśli powtórzymy prawidłową kombinację poraz drugi pojawi się szklany duch) Hoagh (Ogr): HP: 2000 Mana: 2500 Kondycja: 2500 Używa: Taran, uderzenie, trzęsienie ziemii, okrzyk bojowy. Obstawa: 2x Dziki ogr Dropi: Ogrza wątroba waga:50 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu. Ofyrt (krabostwór): HP: 1250 Mana: 1500 Kondycja: 1500 Używa: zwykły atak, strzał, grupowy strzał, ryk, przyzwanie mniejszych krabów. Obstawa: 2x Krabostwory Dropi: pancerz Ofyrta waga:25 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu. Nyory (Muchy) HP: 1000 Mana: 1250 Kondycja: 1250 Używa: Gryzienie, dyńka, rzut nożem, zakażenie, otępienie Obstawa: 2x Wściekłe pszczoły Dropi: Martwe Nyory waga:10 cena:0 Przedmiot zabroniony w handlu. Kiedy mamy już Ogrzą wątrobę, pancerz Ofyrta i Martwe Nyory wracamy do Eredara i rozmawiamy: G: Wykonałem zlecenie E: Wspaniale prosze. Straciłeś: Runa Yoc Runa Pev Runa Sif Runa Vew Instrukcja Eredana Otrzymałeś: Remedium tryfkina x1 (waga:1 cena:12500) Czas do kolejnego zlecenia: 1h Kiedy mamy remedium musimy się udać po 10 sztuk orczego ziela a po tym udajemy się do Heremona i rozmawiamy (H-Heremon G-gracz): G: Miałbym prośbę? H: Słycham? G: Mogę wytworzyć wywary? H: Oczywiście potrzebuje jednego remedium tryfkina, dziesięć sztuk orczego ziela i dwie wody koldów i 2000 złota, ale przed tym mam pytanie jakich wywarów potrzebujesz? G: 1.Potrzebuje wywarów zdrowia (Tracisz 10x orcze zioło 2x woda koldów 1x remedium tryfkina 2000 złota Otrzymujesz: 10 wywarów zdrowia) 2.Potrzebuje wywarów many (Tracisz 10x orcze zioło 2x woda koldów 1x remedium tryfkina 2000 złota Otrzymujesz: 10 wywarów many) 3.Potrzebuje wywarów kondycji (Tracisz 10x orcze zioło 2x woda koldów 1x remedium tryfkina 2000 złota Otrzymujesz: 10 wywarów kondycji) Dajcie znać co sądzicie o pomyślę. Pozdrawiam wszystkich _________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
8 Lut 2018, o 18:44 |
|
Chodząca legenda
|
Rozumiem, że chodzi o loch w pobliżu Beirn. Jeśli tak, to z założenia produkcja wywarów będzie dla graczy na poziomie 110+, za te kilka zleceń i trochę biegania oraz blokowanie innych zleceń, co istotne na dość długo, dostaniemy na koniec 10 wywarów. Za 1 platynę możemy kupić 4 wywary w sekundę, więc zysk z tego zlecenia to w przybliżeniu 2,5 platyny ~40k.
Szczerze - nie chciałoby mi się uganiać tyle czasu, walczyć z dość słabymi przeciwnikami aby dostać kilka wywarów, wolałbym zrobić 2 wieże w 15 minut, z szansą na drop, psychoexpem, zarobić pewne 40k i kupić sobie te wywary. Generalnie nie wiem czy jest potrzeba zlecenia na wywary, jest już opcja robienia z bezwodników zwykłych mikstur, lepsze mikstury dostępne są tylko za platynę i to chyba celowy zabieg, podobnie jak z inhibitorami. Moim zdaniem nie ma potrzeby produkcji wywarów czy nawet eliksirów, skoro można je łatwo kupić. Nie wiem jak dużo graczy je kupuje i z nich korzysta, ja nigdy nie kupowałem wywarów ani eliksirów, nie ma takiej potrzeby za bardzo na wysokim poziomie. Korzystam okazjonalnie z tych, które wylosuję. Poza tym przedmioty w handlu są zablokowane, a nie zabronione. Fajnie, ładnie, sensownie rozpisany pomysł na zlecenie, ale moim zdaniem akurat tego typu zlecenie na wywary nie jest zupełnie potrzebne oraz nie jest opłacalne. Pozdrawiam _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
8 Lut 2018, o 22:38 |
|
Błądzący w Tunelach
|
@up
Mozna sie domyslic ze chodzi o jakis loch dla low lvl typu ten w trentis / tryfkina. Edit nawet napisane jest ze zlec bierze sie u Eredana, ktory jest u Tryfkina ^^ Co do tematu, calkiem spoko, aczkolwiek zrobienie 4 miesek (jakies 20 min) to 10 platy z groszami, czyli 90 potek. Wolabym zrobic to niz uganiac sie z takimi mobkami i zbierac jakies cos ;p _________________ |
8 Lut 2018, o 23:23 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 3 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |