Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Mapa
Mapa
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Kwi 2018, o 19:51 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Miloszkol Serwer: Tolnor |
Według mnie do gry powinna zostać dodana mapa całego taernu.
1.Uławiłaby ona graczom odnajdywanie się. 2.Byłaby ona ciekawym i pomocnym urozmaiceniem do gry. 3.Myślę że nie jednemu by się przydała WiQ |
12 Kwi 2018, o 20:17 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Taern w sumie zaczynał właśnie od takiej mapki, wtedy wszystko było upchane i ogólnie mało tego było, a teraz jak dla mnie to trudno się zgubić, a jak się naprawdę zgubisz to wystarczy dead (ok. 40k expa na ok. 70 lvn) i uż wracasz do jako takiego znanego punktu na mapce :3
|
12 Kwi 2018, o 20:59 |
|
Chodząca legenda
|
Nie jest to nowy pomysł i z tego co pisała ekipa coś takiego jest w planach. Generalnie trzy argumenty, które wypisałeś to praktycznie jeden, ale moim zdaniem cała mapa byłaby jak najbardziej na miejscu, to standard, że w grach pojawia się globalna mapa, a nie tylko jej fragment.
Polecam czytać blogi, dowiesz się więcej o prowadzonych pracach: http://blog.taern.com/jaki-powinien-byc ... ad-cz-147/ Programowanie: – początek prac przy nowej mapie świata. Pozdrawiam _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
12 Kwi 2018, o 21:06 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomysł fajny lecz fajnie by było dodać nową zakładkę w mapa/zadania o nazwie mapa i dać tam całą mapę.
Na początku mogłaby być cała "zasłonięta" a mapy kupowalibyśmy u NPC bądź dostawać je za jakieś Q: Darko Gnarl- 500 złota- mapa wybrzeży Haligardu Murrag- 500 złota- mapa Wyspy Lukas Landau- 2000 złota- mapa południowego Alaril Zarządca Eredan- 500 złota- mapa wyspy Tryfkina Wilczy- 500 złota- mapa lasu koldów Solug- 500 złota- mapa gór koldów Izdirul Althi- 500 złota- mapa lasu orków Starzec- 1000 złota- mapa masywu Dmorther i wąwozu Enna- 1000 złota- mapa Garnizonu, turnii i zamarzniętego jeziora. Halagar- 1000 złota- mapa Beirn. Jak ktoś by się pytał po co? a po to że jakby była cała mapka od razu odblokowana to nowi gracze mogliby być trochę zdezorientowani Jeszcze moglibyśmy podzielić mapy na "lądowe" i "podziemne" czyli lądowe- pokazują lądy, podziemne- pokazują jaskinię. Oprócz tego fajnie byłoby jakby na takiej mapie możnaby dodawać znaczniki oraz ikonki ala te co mamy teraz na mapie trentis czyli znaki np. sklepu EDIT: Jeszcze opcja widoczności znajomych na mapie mogłaby występować _________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
13 Kwi 2018, o 10:26 |
|
|
A według mnie nie, nie ma takiej potrzeby, wystarczy operować na elementach charakterystycznych danej lokacji albo jej wejściach żeby się odnaleźć.
Poznawanie mapy na własną rękę to sama przyjemność |
13 Kwi 2018, o 11:22 |
|
Błądzący w Tunelach
|
To może niech będzie to opcja opcjonalna czyli można a nie trzeba jej używać byłoby to ułatwienie np. dla nowych graczy
_________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
13 Kwi 2018, o 11:46 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
@seba11pl @up Ale tutaj nawet nie chodzi o poznawanie mapy, a o to że będzie to ,,Podkład'' pod nowe mechaniki więc pomysł na duży +
_________________ "Człowieka można wkurzyć, ale nie wyciszyć" |
5 Maj 2018, o 18:33 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Chce żeby na moim poście zamknięto temat.
Takie coś pojawi się w Broken Ranks, jeśli chcesz przeszukaj blog deweloperski ( DevBlog ) _________________ Gdybym tylko mógł, dałbym pojeździć Klejnotowi Nilu na moim garbie. Może po tym zlitowałby się nade mną i rzuciłby mi dollara. Za to wykupiłbym całą żabkę Judasz umarł za nas na krzyżu, a Prometeusz dał nam LPG i Europalety. |
18 Maj 2018, o 18:17 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 80 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |