Mdeyna napisał(a):
Grzesioen napisał(a):
1kk dziennie zarabiajac w ten sposob to jakies 1.5h + chodzisz na bossy po dropy, poza tym nikt Ci nie każe chodzić w rarach, jeśli cie nie stać kupujesz eq od koldzicy, jesli chcesz miec dobre eq to musisz grac, jesli nie masz czasu to kup plate lub zrezygnuj z mmorpg
Nie 1,5 godziny, bo samo zlecenie na hajs zajmuje jakieś pół. Do tego każde ogniwa + cooldown? jakie 1,5 godziny? xD Bardziej 3 lub 4.
Oprócz tego wypada też nakarmić peta, zrobić/zarobić na bezwo? Jakieś składki?
Chodzę na bossy po dropy tylko nie wiem czy wiesz ale drop to nie jest oczywistość.
Mój problem leży właśnie w tym że nie-ubrany dmg ma problem ze znalezieniem slota (znacznie większy niż inne profesje) a dodatkowo najpóźniej jest zabierany na wyższe bossy. Od którego lvl na jaske biorą barbę?
Nawet na głupiego loda nie idzie się zabrać. HA, nawet na modłę często wolą większego dmg. Sprawia to że gra staje się EKSTREMALNIE montonna bo w zasadzie 90% swojego życia mój barbarzyńca spędza maszerując do zielonej/bijąc rogate
Ja już zarobiłem tak ponad 28kk po powrocie do gry, a jeszcze 25kk do zarobienia zostało (licząc tylko to najbardziej potrzebne eq, bo można uznać też, że powinienem zarobić zamiast tych 25 około 100kk).
Niestety gry MMORPG na tym polegają, że czym więcej czasu spędzasz w grze tym większa szansa, że będziesz miał lepiej ubraną postać/lepiej wyexpioną. co do karmienia peta to na Twoim lvlu myślę, że zrobienie zlecenia na 200 jedzenia w 8 minut nie jest problemem (a żeby nakarmić peta "na tydzień" wystarczy około 3-4). Co do składek to raczej nie powinny przekraczać 200k na Twoim lvlu (a jeśli przekraczają to pytanie brzmi co Ci daje ta gildia, ewentualnie w gildii macie wybudowany zły budynek).
Nowego expowiska nie potrzeba moim zdaniem. Tak jak pisali rozmówcy - rób ogniwa i potem chodź z mniejszymi lvlami/chodź na np. dz/farm to fyo/modliszkę i może coś Ci spadnie :p
@up: Na Ostlor Varrvy kosztuja 5-6kk, na Larkasie pewnie więcej. Zadry za 15-18kk. Viveny też za 15-18kk. Yurugu też by się przydało - nie wiem ile to kosztuje, ale pewnie 15-20kk. Nurt nie wiem, Hattarum opcjonalnie, Aquariusy, Batagur też nie wiem, Pysk na 90 (ale on jest bardzo tani), i zbrojka z Htagi. Trochę tego jest, ale ludzie zarabiają na mięskach/ogniwach ogromne kwoty więc też możesz się pomęczyć.
A co do zlecenia na złoto to na rycerzu 81 lvl robię je około 15-20 minut, a na mo 59 lvl z konowałem wychodzi 20-30 minut zależnie od tego czy muszę czyścić drogę do zielonej czy ktoś jeszcze idzie. Kup konowała i max 20 minut powinno Ci wychodzić.