![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 5 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zlecenie/Quest "wszyscy grają w karty"
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 16 Sie 2011, o 21:55 Posty: 511 Miejscowość: Poznań Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy ![]() |
Wpadłem ostatnio na dość ciekawy pomysł ale nie wiem jak się wam spodoba - trochę szatański ^^
Mianowicie bazował by na tym że NPC lubią grać w karty i robią to nałogowo u Tzahara (bar "Tąpnięcie" - dolne Kamenak). W czasie gry, oczywiście "nie hazardowej" ![]() Dodatkowo są ludzie którzy skłonni są zapłacić fortunę za pełną talię aby móc ją przerobić i podmienić w trakcie gry. Meritum: Questa/zlecenie bierzemy od Tzahara - aby dostać się oficjalnie do Kamenak potrzebny jest 40Lv więc będzie to odpowiednie organicznie. Ten zleca nam odzyskanie skradzionych kart. W czasie zlecenia mamy 30 min na zebranie kart od wszystkich NPC znajdujących się w Taernie (naliczyłem ich blisko 90) możemy zebrać tylko jedną kartę od każdego NPC. Dają nam jedną losową kartę z talii (od 1 do Asa różnych kolorów). Są różne opcje rozwiązania: zbierzemy 32 dowolne karty - odpowiednik małej talii i oddamy Tzaharowi - mała nagroda za zlecenie 3500 złota/Exp (wystarczy przejść się po Kamenak/Lesie Koldów/i Połódniowej Alaril) Zbierzemy 52 dowolne karty - odpowiednik dużej talii i oddamy Tzaharowi - duża nagroda za zlecenie 5000 złota/Exp Opcje specjalne: Wśród zebranych kart udało się nam zdobyć konfigurację kart Pokera Królewskiego (Dziesiątka, Walet, Dama, Król i As w jednym kolorze) zanim udamy się do Tzahara idziemy do Rentora i opychamy mu te karty za np. 10K złota a następnie resztę oddajemy Tzaharowi. Wśród zebranych kart udało się nam zebrać całą małą talię od 9 do Asa - bardzo małe prawdopodobieństwo. Znów idziemy do Rentora i możemy mu opchnąć całą talię za dużą sumkę złota / Expu (wg. uznania administracji) ja bym dał minimum 100-200K złota. Opcja Super specjalna - Wśród zebranych kart udało się nam zebrać pełną talię 52 kart od 2 do Asa. Idziemy do Rentora - ten nam mówi że nie stać go na wykup tych kart i zamienia nam talię na talię ładnie opakowaną magicznych kart. Nagroda - Tutaj dał bym coś specjalnego np. wymianę talii u administracji na złoto bądź np. specjalną skórkę do sprzętu ![]() ![]() Ważne karty zdobyte w czasie zlecenia muszą znikać gdy zlecanie wygasa tak aby uniemożliwić ich kolekcjonowanie i wymienianie się! Pewnie Pomysł nie przejdzie z powodu skomplikowania - Ale zawsze to jakiś pomysł, a jak już się narodził w tym moim umyśle to go przelałem na forum. _________________ Saintx - Sheed 44Lv (w stanie spoczynku) Siantx - Druid 51Lv (skacze po wieży) |
4 Lis 2011, o 18:52 |
![]() |
![]() |
|
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro ![]() |
Pomysł mi się bardzo podoba. Można by też uwzględnić inne pokerowe układy, na przykład cały kolor czy strita, o karetę raczej czy fulla będzie łatwo. Spore urozmaicenie w robieniu zleceń, ta wersja tylko dla farciarzy
![]() ![]() _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
4 Lis 2011, o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 16 Sie 2011, o 21:55 Posty: 511 Miejscowość: Poznań Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy ![]() |
Właśnie to miałem na myśli w takim zleceniu , element przypadku
![]() Nie chciałem jednak wprowadzać za dużo pokerowych układów, bo jak ktoś będzie uparty to zawsze zdobędzie jakiś układzik do dodatkowej kasy ![]() - chyba żeby dać niższe bonus (jak to w pokerze). _________________ Saintx - Sheed 44Lv (w stanie spoczynku) Siantx - Druid 51Lv (skacze po wieży) |
4 Lis 2011, o 20:58 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy ![]() |
Wszystko pięknie ale byłoby z tym strasznie dużo roboty. Silnik nie jest przystosowany do takiego zlecenia. Dlatego mimo, że pomysł fajny to odpada ze względu na ilość potrzebnej do tego pracy.
|
4 Lis 2011, o 21:17 |
![]() |
![]() |
|
Spodziewałem się tego
![]() Ale jak już mówiłem mój "chory" umysł czasem mi takie szatańskie pomysły podsuwa ![]() Jak wpadnę na kolejny to nie omieszkam się zaraz podzielić _________________ Saintx - Sheed 44Lv (w stanie spoczynku) Siantx - Druid 51Lv (skacze po wieży) |
4 Lis 2011, o 23:33 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 5 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |