Strona 1 z 4 |
[ 38 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Profesje - zawody w Taernie
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam nie chodzi mi tu o podklasy, tylko o profesje typu łowienie czy górnictwo.
Znalazłem już jeden temat tyczący się tego tematu ale wydaje mi się że był słabo rozpisany Proponuje kilka profesji: -alchemia -górnictwo -łowienie (trzeba by zrobić jakiś łatwo dostępny stawik dla niskich lvli) -inżynieria -oprawianie zwierzyny (zdobywanie skór) -zielarstwo -kowalstwo Profesje były by powiązane między sobą , dzięki temu mogli byśmy nawiązać ciekawe znajomości. Przykładowe powiązania: alchemia z zielarstwem górnictwo z kowalstwem górnictwo z kowalstwem i inżynierią Profesje ,,oprawa zwierzyny" i ,,łowienie" były by profesjami nie powiązanymi i typowo zarobkowymi. Myślę że najfajniej było by można wybrać 1 profesję jako główną a reszta jako poboczne (tą główną można by rozwinąć do 100% a te poboczne powiedzmy do 20%) Profesji nauczylibyśmy się od nauczycieli (rybactwa od rybaka , zielarstwa od babki ze szpitala, alchemii od czrownicy na bagnach -jak to chapniecie to się wyrażę dokładnie :* ) Umiejętności uczylibyśmy się dużo ich używając , o to chodzi że np. początkowy zielarz zbiera se 30 ziemiaczków u romana i potem idzie se na jakieś zioło łatwo dostępne i zbiera go 40 jak skończy może zbierać jeszcze inne zioło i tak stopniowo. Podam przykładowe funkcje profesji: ALCHEMIA 0 dośw. - miksturka +10 hp (ziemniaki+ łatwo dostępne zioło +30 złota) 20 dośw. - miksturka +10 mana ( ziemniaki + łatwo dostępne zioło +50 złota) 50 dośw. - miksturka +50 hp (ziemniaki + średnio dostępne zioło + 60 złota) 90 dośw. - mikstura +50 mana ( ziemniaki + łatwo dostępne zioło + średnio dostępne zioło + 100 złota) 150 dośw. - miksturka szybkości (+20% szybkości na 5 min) ( 2x łatwo dostępne zioło + średnio dostępne zioło) Jak Wam się spodoba mogę rozwinąć wątek , chcę uniknąć dwu godzinnego pisania a potem usłyszeć ,,to nie World of Warcraft" Pozdrawiam i proszę o pozytywne i negatywne wypowiedzi Jak coś możecie pisać w prost do mnie serw. 3 nick : Aryia |
29 Wrz 2011, o 12:59 |
|
Uczeń Simona
|
CHRISTUS napisał(a): Bardzo wiele więc nie bd cytować xp Dobra dobra..Łatwiej powiedzieć trudniej zrobić...według mnie za dużo roboty by było przy tym...poza tym nie opisałeś szczegółów ( według mnie bardzo ważnych ) : -Od którego lv -Kiedy można wybierać I CO NAJWAŻNIEJSZE: Wady i zalety ( podaje ) Zalety: Alchemik = -Dobry w pvp ( ma SKILL ) który dodaje hp i siłe ( zr,moc,lub wiedzę może również ) -Dobry do expa ( solo ) -Szybko i sprawnie bez trudnych do zdobycia składników tworzy podstawowe wywary niezbędne do eksplorowania jaskiń typu ( do herszta ) lub tuneli gdzie nie można odpoczywać. Wady: -Trudny w prowadzeniu -Jest zbędny grupie ( brak buffów grupowych/buffy które posiada może dawać tylko sobie ) -Żeby stworzyć miksturę Ala Wiedźma trzeba się nie lada namęczyć * aby stworzyć BARDZO DOBRY wywar trzeba przelecieć wiele krain.. No i o to mi właśnie chodziło Pozdrawiam _________________________________________________ @edit JEŚLI POMYSŁ ZOSTANIE PRZYJĘTY ZAPEWNIE BĘDZIESZ MUSIAŁ OPISAĆ TAK KAŻDĄ PROFESJE mam nadzieję,że cie pocieszyłem _________________ |
29 Wrz 2011, o 13:24 |
|
|
Ne chciałem się rozpisywać gdyż nie wiem jak zostanie to odebrane
Ale już trochę za mnie roboty odwaliłeś thx Jak jakiemuś GM-owi się spodoba to rozpisze się tak że nikomu nawet nie będzie sie chciało tego czytać Jak dobrze to odwale może sypną mi platyny |
29 Wrz 2011, o 13:35 |
|
Chodząca legenda
|
Dla mnie zbędna sprawa, nie wiem czy ktokolwiek zajmowałby się zbieractwem na dużym poziomie. Nawet na małym byłoby to męczące i nieopłacalne w takim wymiarze jak podajesz. Łatwiej, taniej i szybciej jest kupić 40 mikstur po 50 hp za 1 platynę, w przeliczeniu powiedzmy 5k złota, niż zbierać i zbierać, robić i robić. 5k złota dla med lvl to kwestia 5 minut. Dużo z tym roboty dla twórców, którzy są pochłonięci innymi, ważniejszymi nowościami. Pojawiły się też błędy językowe
2x up - nie było żadnej mowy o walkach, pomysł dotyczy tylko tworzenia mikstur w zależności od profesji. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro 29 Wrz 2011, o 19:15, edytowano w sumie 2 razy |
29 Wrz 2011, o 13:39 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Z zasady platę dają tylko, kiedy pomysł jest odpowiedzą na zorganizowany przez administrację konkurs. Aktualnie mają tyle planów i roboty, że nie potrzebują więcej - czyli nie robią konkursów.
Należy też uwzględnić, jak wszelkie profesje wpłyną na aktualną grę. Teraz mogę bezproblemowo robić składniki na poty, nawet je sprzedawać. Czy to zniknie wraz z pojawieniem się alchemika? Czy przedmioty tworzone przez profesje będą lepsze od aktualnych? Styka, jak się rozpędzę to przez tydzień nie odpowiesz Rozpisz pomysł, bo na szkic GM nie będzie reagował. Jeśli szkoda Ci czasu, to nawet nie bierz się do roboty. |
29 Wrz 2011, o 13:39 |
|
Uczeń Simona
|
CHRISTUS napisał(a): Ne chciałem się rozpisywać gdyż nie wiem jak zostanie to odebrane Ale już trochę za mnie roboty odwaliłeś thx Jak jakiemuś GM-owi się spodoba to rozpisze się tak że nikomu nawet nie będzie sie chciało tego czytać Jak dobrze to odwale może sypną mi platyny Sypnąłeś raczej nie za dobrze:p mogą to odebrać jako chęć wzięcia platyny a nie jako chęć pomocy Taernowi... PS nie ma za co _________________ |
29 Wrz 2011, o 13:41 |
|
|
Pomysł fajny. Podoba mi się
_________________ MegaDragon s.1 LVL.54 i wciąż rośnie |
29 Wrz 2011, o 15:24 |
|
Walczący z drzewcami
|
Gdyby ten pomysł był pomysłem, takim prawdziwym i opisanym dobrze to byłbym może na tak. To co jest nabazgrane to jestem na nie
_________________ dr 120 |
29 Wrz 2011, o 15:46 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Cytuj: Proponuje kilka profesji: -alchemia -górnictwo -łowienie (trzeba by zrobić jakiś łatwo dostępny stawik dla niskich lvli) -inżynieria -oprawianie zwierzyny (zdobywanie skór) -zielarstwo -kowalstwo Same propozycje profesji są ok. Dalsze rozwinięcie jest złe. Alchemia=ziemniaczki+zioła _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
29 Wrz 2011, o 15:55 |
|
|
Jadę w środę do szpitala na 3 dni, będę miał cały dzień wolny więc w następną sobotę rozwinę swoją myśl i skoryguje ilości składników aby były odpowiednie.
Za błędy które mogą od czasu do czasu występować serdecznie przepraszam A jeśli chodzi o sypnięcie platyną to nie są żadne wymagania lecz tylko propozycja (jeśli się spodoba rozwinięcie) platyna drogą nie chodzi a jak dają to się nie odmawia No to narq , do soboty |
30 Wrz 2011, o 11:38 |
|
Strona 1 z 4 |
[ 38 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |