Strona 1 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Knebel za wulgi po 22 h.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Witam,chcialbym poruszyc temat owych wulgaryzmow,jak wskazuje nazwa tematu po godzinie 22. Jak wiadomo,jest to ustalona godzina ciszy nocnej,i pory w ktorej grzeczne dzieci ida spac. Sugerowalbym usuniecie kneblowania po tej godzinie,nie za naganne wyzywanie/bluzganie typu "Ty xxx xxx cala instacje xxx jeden" ,ale przynajmniej za formulowania zdania w styly "xxx mac ,30 sekund spoznienia i niepowodzenie zlecenia" . Za to wlasnie dostalem knebla,na 3 dni. Wiadomo,jakies zasady musza byc. Ale chyba w godzinach nocnych to przesada. Graja tutaj wowczas powazne osoby,dla ktorych tego typu wypowiedzi nie sa nowoscia. Mysle,ze to lekka przesada i naduzywanie praw moderatorskich. Sa przeciez pewne granice tolerancji,ktorych na serwerze 4 niestety nie widze (tak wiem,kolejna lama ktorej ekipa s4 nie pasuje). Nie mam nic przeciwko pracy teamu,jedynie odrobiny tolerancji oraz wolnego slowa. Wulgaryzmow po 22 nawet Polsat nie cenzuruje. Dziekuje i zapraszam do dyskusji.
Odrazu zaznacze,nie jestem chamem z ubogim slownictwem,poprostu niektore wulgaryzmy lepiej oddaja ducha sytuacji:) _________________ ”Est Solarus Oth Mithas” Nick: NacpionyRob Gildia: WiecznyChillout Poziom: 60+
Spoiler:
|
29 Cze 2013, o 00:07 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 27 Kwi 2013, o 21:47 Posty: 5 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Masz racje jak np walczysz z Bossem a on ci celnie na 4% jak ma full debuff i to kryta i sobie powiesz co za K... to nawet Gm by sie wkurzył natomiast 100% zgadzam się z tym co napisałeś/aś Koniec z kneblami od godziny 22:00 czasu polskiego nie ruskiego jak to niektórzy myśla
|
29 Cze 2013, o 00:20 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nocą są łagodniejsze(zazwyczaj) kary, jednak wulg jest wyjątkiem, zawsze karany tak samo. Skłonny był bym nawet stwierdzić, że nocne wulgi powinny być nagradzane jailem, gdyż osoby szewcują w nocy na prawo i lewo po czym idą spać. Kiedy zalogują knebla nie ma.
A ty dostałeś knebla nie na 3 dni, tylko na 12h - zgodnie zregulaminem. Dodatkowo użyłeś znaku interpunkcyjnego w celu ominięcia cenzury. @Majk Patelnia - Owszem, GM to również człowiek(podobno) i również zdarza mu się zdenerwować, jednak nie widziałem nigdy wulgaryzmów ze strony GM. _________________ --------- Żmij Żmij Żmij Allenor |
29 Cze 2013, o 00:24 |
|
Uczeń Simona
|
Nerther napisał(a): A ty dostałeś knebla nie na 3 dni, tylko na 12h - zgodnie zregulaminem. Dodatkowo użyłeś znaku interpunkcyjnego w celu ominięcia cenzury. @Majk Patelnia - Owszem, GM to również człowiek(podobno) i również zdarza mu się zdenerwować, jednak nie widziałem nigdy wulgaryzmów ze strony GM. http://scr.hu/18tz/7lpay jeszcze raz,na ile? Nie uzylem znaku celowo,poprostu napisalem tak jak tu. W razi braku zrozumienia uzyje przykladu: Slowo,slowo slowo slowo. Nie jak w MsW Slowo , slowo slowo. Edit: Sprawdzam na podstawie komunikatu ktory wyskakuje podczas pisania. Wyraznie pisze 2d23h Edit 2: fakt,mam zla date na pc,Nerth mnie uswiadomil ^^ 12h knebla tak czy inaczej:) _________________ ”Est Solarus Oth Mithas” Nick: NacpionyRob Gildia: WiecznyChillout Poziom: 60+
Spoiler:
Ostatnio edytowany przez Boomslang 29 Cze 2013, o 00:41, edytowano w sumie 2 razy |
29 Cze 2013, o 00:31 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Sprawdź jaką masz dokładną datę ustawioną oraz godzinę. Na ss widać że masz 27.06. U mnie jest dzisiaj 29.06
29.06.13 00:00 - 30.06.13 00:00 Wyjaśnione Graczowi na pw. _________________ --------- Żmij Żmij Żmij Allenor Ostatnio edytowany przez Nerther, 29 Cze 2013, o 00:40, edytowano w sumie 1 raz |
29 Cze 2013, o 00:33 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Wg mnie pora nie ma tu nic do rzeczy. Wulgaryzmy to nie używki dozwolone od iluś tam lat. Kaleczą polski język i kują w uszy niezależnie od wieku i pory dnia. I bynajmniej nie są domeną "poważnych ludzi" a powiedziałbym wręcz, że na odwrót. A to, że na polsacie nie cenzurują... tym gorzej dla polsatu. Polsatowi akurat do miana autorytetu w sprawie kultury języka raczej daleko. Koło mnie pod sklepem z piwem żulików tez nikt nie cenzuruje, ale czy to coś zmienia?
I jeszcze jedno. Wulgaryzm pisany to nie to samo co wypowiedziany. Wiadomo, czasami człowiekowi nerwy puszczą i wymsknie się takie czy inne przekleństwo. Emocje, te sprawy, etc. Ale jeśli używasz wulgaryzmu w tekście to robisz to z premedytacją, a nie pod wpływem impulsu. Przeklnij sobie przed kompem, gdzie nikt cię nie słyszy, po co jeszcze to pisać? |
29 Cze 2013, o 00:38 | |
Uczeń Simona
|
Adso napisał(a): Wg mnie pora nie ma tu nic do rzeczy. Wulgaryzmy to nie używki dozwolone od iluś tam lat. Kaleczą polski język i kują w uszy niezależnie od wieku i pory dnia. I bynajmniej nie są domeną "poważnych ludzi" a powiedziałbym wręcz, że na odwrót. A to, że na polsacie nie cenzurują... tym gorzej dla polsatu. Polsatowi akurat do miana autorytetu w sprawie kultury języka raczej daleko. Koło mnie pod sklepem z piwem żulików tez nikt nie cenzuruje, ale czy to coś zmienia? I jeszcze jedno. Wulgaryzm pisany to nie to samo co wypowiedziany. Wiadomo, czasami człowiekowi nerwy puszczą i wymsknie się takie czy inne przekleństwo. Emocje, te sprawy, etc. Ale jeśli używasz wulgaryzmu w tekście to robisz to z premedytacją, a nie pod wpływem impulsu. Przeklnij sobie przed kompem, gdzie nikt cię nie słyszy, po co jeszcze to pisać? w stu procentach Cie popieram,ale jakby nie spojrzal wulgaryzmy ciagle sa czescia owego pieknego jezyka polskiego. Wiec dlaczego uzywanie ich mialo by byc zabronione? Nie kazdy wychodzi z takiego samego zalozenia jak Ty. Cenie Cie za ta wypowiedziec,widze ze jesteŚ czlowiek na poziomie,ktory jednoczesnie trzyma sie w pionie. Jednak,wulgaryzmy sa potrzebne tak samo jak i slowa ceremonialne. Nie chcialbym aby byly zabraniane. Po raz kolejny podkresle,ze nie chodzi tutaj o notoryczne wyzwiska,bluzgi oraz chamskie odzywki. jedynie o slowo,ktore nominalnie i perfidnie oddaje status sytuacji _________________ ”Est Solarus Oth Mithas” Nick: NacpionyRob Gildia: WiecznyChillout Poziom: 60+
Spoiler:
|
29 Cze 2013, o 00:43 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Jasne, nikt ich nie zabrania wypowiedzieć Tobie, w zaciszu własnego pokoju, jednak wypisywanie wulgaryzmów publicznie jest nie kulturalne a wręcz obraźliwe. Część graczy mogła by się poczuć urażona. Dlatego Regulamin jest jaki jest. Co do godziny 22, w dzisiejszych czasach młodzież nie chodzi spać po wieczorynce
_________________ --------- Żmij Żmij Żmij Allenor |
29 Cze 2013, o 00:52 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Owszem wulgaryzmy są częścią polskiego języka, ale zdecydowanie brzydką i niechlubną częścią, a już piękne na pewno nie są. Brud w mieszkaniu też jest częścią mieszkania, a jednak sprzątasz dom, przynajmniej od czasu do czasu. Wulgaryzmy są zabronione właśnie dlatego żeby nie promować brudu a czystość - w tym wypadku języka. Wiem też, że nie chodzi ci o wyzwiska czyli obrażanie drugiej osoby, a po prostu o przekleństwa. Ale one choć nikogo nie obrażają, to nie są ani piękne ani nie czynią z ciebie osoby poważnej, a wręcz przeciwnie świadczą o niskim poziomie kultury albo w najlepszym razie o lenistwie językowym:) Mi też zdarza się zakląć jak szewc pod wpływem emocji, ale naprawdę nie jestem z tego dumny i nie chciałbym żeby było to uważane za normę w kulturze języka polskiego.
|
29 Cze 2013, o 00:57 |
|
Uczeń Simona
|
Nerther napisał(a): Jasne, nikt ich nie zabrania wypowiedzieć Tobie, w zaciszu własnego pokoju, jednak wypisywanie wulgaryzmów publicznie jest nie kulturalne a wręcz obraźliwe. Część graczy mogła by się poczuć urażona. Dlatego Regulamin jest jaki jest. Co do godziny 22, w dzisiejszych czasach młodzież nie chodzi spać po wieczorynce co do chodzenia spac,kwesita wychowania. Z drugiej strony mlodziej majaca na celu kulturalne wypowiedzi nic sobie nie zrobi z jednego za przeproszeniem "pomidor mac" ;d takie przynajmniej jest moje zdanie i nie boje sie go poprzec przy kazdej wypowiedzi. Nikogo nie obrazam ,okazujac swoje niezadowolenie,to tak jak tupniecie noga przy fochu Edit: Adso napisał(a): Mi też zdarza się zakląć jak szewc pod wpływem emocji, ale naprawdę nie jestem z tego dumny i nie chciałbym żeby było to uważane za normę w kulturze języka polskiego. Zgodze sie po raz kolejny. Jedyne co chce osiagnac,to brak kary,poprostu. W godzinach nocnych. To jak jechac do Kolobrzegu,i nie zobaczyc morza. W dalszym ciagu uwazam,ze chociaz w godzinach nocnych powinnismy miec jako gracze pelna swobode wypowiedzi,oczywiscie w pewnych granicach,jak juz mowilem. _________________ ”Est Solarus Oth Mithas” Nick: NacpionyRob Gildia: WiecznyChillout Poziom: 60+
Spoiler:
|
29 Cze 2013, o 01:03 |
|
Strona 1 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 180 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |