Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Tytuły w Taern
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Walczący z drzewcami
|
Witam jako iż czekam na serwer HC przyszedł mi do głowy pomysł na kolejne zabijanie nudy czy to solo czy z ekipą, otóż moją propozycją są:
TYTUŁY / TITLES Wyglądało by to mniej więcej tak: http://scr.hu/0ajv/pv4v0 Jak miało by to działać? Po całym taern rozsiane były by różne tytuły do zdobycia o to kilka moich pomysłów podzielonych na kategorie: Questowe tytuły: Jak sama nazwa mówi dostawalibyśmy te tytuły za wykonanie różnych questów/serii questów bądź zleceń w hurtowej ilości. Kilka propozycji: Asystent Otrzymujemy za wykonanie questa z Aqua. Honorowy Mieszkaniec Kemenak Wykonane wszystkie questy w kemenak. Infiltrator zrobienie 1000 zleceń z utorami + wykonane odpowiednie questy z utorami. Zimowy Strażnik to samo co up tylko w garnizonie. Monsterowe tytuły: Tutaj chodzi oczywiście o farmienie bossów lub określonej liczby innych mobów działało by to w synergii z dzisiejszymi achivami/statystykami. Kilka propozycji: Pogromca smoków zabicie tysiąca smoków lodywych i koscianych. Zbój zabicie 1000 hersztów i 5k bandziorów itd. PVP tytuły: Tytuły zdobywane za zabijanie w pvp oraz arenach. kilka propozycji: Gladiator zdobycie podium podczas turnieju. Zabójca 1000 killi w pvp Morderca 10k killi w pvp itd. Specjalne tytuły: To tytuły nadawane przez ekipę za udział specjalnych eventach Conach itd. Jak zmieniać tytuły? Myślałem nad osobną zakładką tytuły albo postwieniu npc który by pozwalał zmieniać tytuły, oczywiście tytuły mogły by być jawne bądź nie oznaczało by to dodatkową zabawę z odkrywania oraz dodatkowy prestiż. Zapraszam do komentowania/oceniania. _________________ Moment w którym zamykasz oczy na polu walki, jest momentem, w którym już ich nie otwierasz |
|
21 Lip 2014, o 17:58 |
|
|
Uczeń Heremona
|
W zasadzie nie jest to jak dla mnie zły pomysł, ale spotkałem się z tym już w innej grze i szczerze mówiąc bardzo szybko straciłem zainteresowanie całym systemem tytułów. Obawiam się, że za jakiś czas wiele osób dałoby sobie z tym spokój, tym bardziej jeśli z tytułem nie wiązałyby się mniej lub bardziej konkretne profity. Gdyby jakoś fajnie wpasować to w grę i uczynić tytuły wartymi pogoni, zrobić z nich kolejny element rywalizacji, to jak najbardziej - myślę, że byłaby to inicjatywa na plus. Ale sam przydomek pod nickiem... cóż, jak dla mnie za mało i jeśli w ogóle zaprzątać sobie tym głowę, to od razu z rozmachem.
21 Lip 2014, o 18:15 | ||
Błądzący w Tunelach
|
Jestem za, aczkolwiek zgadzam się z przedmówcą. Gdyby troszkę dopracować te tytuły, aby były godne pogoni i farmienia bossów dla tego przydomka, byłoby to miłe urozmaicenie gry .
Pozdrawiam |
|
21 Lip 2014, o 19:17 |
|
|
|
a gdyby ktoś miał więcej tytułów, to wtedy powstałaby jakaś rozwijana lista, czy byłyby wypisane po przecinku, czy jak to?:)
|
|
21 Lip 2014, o 19:20 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Ariaris napisał(a): a gdyby ktoś miał więcej tytułów, to wtedy powstałaby jakaś rozwijana lista, czy byłyby wypisane po przecinku, czy jak to?:) Wybierasz jeden, zapewne z listy Można by też dodać tyci tyci znaczek np "Q" za questowe, "2 mieczyki" za pvp itd. Pomysł ogólnie na plus _________________ LARKAS Brigitte 74 VD Mordoorr 27 BB "...and we don't know why we fear, how we feel inside..." |
|
21 Lip 2014, o 19:41 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Pomysł jak najbardziej na plus... Tytuły mogły by być podobne jak na forum np. Walczący z drzewcami, współpracownik Gnarla czy Tearnijczyk z ekwipunkiem
|
|
21 Lip 2014, o 20:39 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Szczerze powiedziawszy ciekawie się to prezentuje. Tylko miałbym małą uwagę- zamiast tego całego problemu z dobraniem tytułu, stworzyć system jeden gracz- jeden tytuł. Użytkownik miałby możliwość dzierżyć wyłącznie jeden jedyny tytuł, dajmy na to największa liczba zabitych osób w PvP. Jeżeli ktoś zdobędzie przewagę w tej sferze to automatycznie odbiera rangę poprzednikowi.
Idea interesująca, tylko teraz to uszczegółowić. _________________ "Każdego dnia budzimy się, by walczyć o jutro, każdej nocy zasypiamy marząc o lepszej przyszłości" |
|
21 Lip 2014, o 22:22 | ||
Walczący z drzewcami
|
Cytuj: Pogromca smoków zabicie tysiąca smoków lodywych i koscianych. |
|
21 Lip 2014, o 22:37 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Świetny Pomysł, wykorzysta się nareście tytuły osiągnięć jak np. Sędzia Ichitiona otp, jestem Za!
_________________ Postacie: Voodoo 55lvl (rośnie) Barba 26lvl (turkowiec) Druid 60lvl |
|
22 Lip 2014, o 08:41 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 22 Lip 2014, o 08:54 Posty: 1 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Gargan |
Zgadzam się z wami. Jest do świetny jak dla mnie pomysł, przemyślany i godny uwagi. Popieram
|
|
22 Lip 2014, o 09:14 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |