Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nowe kary
Nowe kary
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Siemka, ma propozycje odnośnie nowych kar bo tylko knebel(mute) albo ban to już się robi nudne.
Nowe kary to : reset instancji tylko dla 1 gracza(tego który napisał coś z błędem)/ wyrzucenie z serwera Ankieta oczywiście jest. |
|
25 Lis 2014, o 22:16 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Reset instancji to kara wymierzona również w niewinnych - nie każda drużyna poradzi sobie w zmniejszonym składzie.
Ponadto taka kara działać może tylko w instancjach. Co oznacza że mod musi wiedzieć, że gracz w niej jest. Propozycja utworzenia narzędzia, dzięki któremu mod mógłby wiedzieć gdzie aktualnie znajduje się gracz... łatwe pole do nadużyć. Druga propozycja nazywa się kickiem. Używana jest bardzo rzadko, bo zalogowanie się na sprawnym komputerze to kwestia kilku sekund i kiepsko funkcjonuje jako kara. Są również inne kary. To jail oraz kula u nogi. |
|
25 Lis 2014, o 22:20 |
|
|
Chodząca legenda
|
Kyth Moire napisał(a): Są również inne kary. To jail oraz kula u nogi. Oraz zmiana parametrów eq / zabranie elementów eq. Niestety bardzo rzadko stosowane a najskuteczniejsze... _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
|
25 Lis 2014, o 22:24 |
|
|
Administrator
|
Jest bardzo wiele możliwości ukarania gracza który narozrabiał, a kary nie mają być "ciekawe", przynajmniej nie dla karanego
_________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
25 Lis 2014, o 22:26 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Przepraszam, że się tak chamsko podpinam pod temat, ale... co to jest "Kula u nogi"? Pierwszy raz o tym słyszę.
_________________ S7: Ravłucznik (41 i postać usunięta) S7: Ravdruid (65 i na razie stoi w miejscu) |
|
25 Lis 2014, o 22:31 |
|
|
Chodząca legenda
|
rav_taernijczyk napisał(a): Przepraszam, że się tak chamsko podpinam pod temat, ale... co to jest "Kula u nogi"? Pierwszy raz o tym słyszę. _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
|
25 Lis 2014, o 22:36 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Ja tam bym dorzucił kare grzywny
_________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
|
26 Lis 2014, o 00:34 |
|
|
Uczeń Simona
|
ViconiaDeV napisał(a): Ja tam bym dorzucił kare grzywny Vic, to by była przesada . Nigdy nie wydałem na Taern pieniędzy, i nie zamierzam. @EDIT MODE ON Zapomniałem sie wypowiedzieć. Kar jest już raczej dostatecznie dużo. Jestem na nie @EDIT MODE OFF _________________ Kolor żółty zajęty przeze mnie. Prosiłbym o nie odgapianie koloru UWAGA! Zanim przeczytasz jaki kolwiek pomysł mojej twórczości, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy błąd ortograficzny może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu. ON |
|
26 Lis 2014, o 10:23 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Flamer napisał(a): ViconiaDeV napisał(a): Ja tam bym dorzucił kare grzywny Vic, to by była przesada . Nigdy nie wydałem na Taern pieniędzy, i nie zamierzam. Viconii chodziło chyba o karę grzywny w Taernijskim złocie a nie w PLN . A jeżeli tak to jestem za taką karą . Pozdrawiam |
|
26 Lis 2014, o 22:51 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Autor musi zadawać się z bardzo niewłaściwym towarzystwem, skoro tak bardzo już mu się znudziło oglądanie banów Generalnie nie wydaje mi się, że kary koniecznie muszą być oryginalne i możliwie różnorodne - przede wszystkim chodzi o to, by były skuteczne. W Taernie przy okazji w większości udaje się to połączyć - jail, kula, to przykłady rewelacyjnych rozwiązań i jeśli już trzeba było coś zmieniać (a nie powiedziałbym, że trzeba) to raczej czymś w ich guście. Poza tym system kar powinien być - jak dla mnie przynajmniej - możliwie prosty, co zawsze ogranicza nadużycia i bezpodstawne oskarżenia o nie. Zbyt wiele typów kar to niepotrzebne rozdrobnienie, z pewnością mogłyby być one ciekawe, ale póki faktycznie nie będzie po temu konieczności radziłbym zostać przy tym co jest
PS Kara grzywny teoretycznie także już istnieje, w szczególnych przypadkach z poziomu admina można przecież odjąć danej postaci złoto. _________________
Spoiler:
|
|
26 Lis 2014, o 23:03 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 134 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |