![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Małe usprawnienie handlu
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 11 Sie 2016, o 19:38 Posty: 6 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz Nick w grze: UndeadKing Serwer: Tolnor ![]() |
Witam,
proponuje dodać pokazywanie się liczb w odstępach (nie wiem jak to jaśniej powiedziec) użyję przykladu. Gdy płaci się kasą jest jasno pokazane np. 6 222 000 i od razu widać, że są miliony natomiast gdy inny gracz juz płaci kasą wszystko jest ciągiem 6222000 i trzeba sobie liczyć zera, liczby itd. przez to jest to małe utrudnienie i latwo mozna sie pomylic i zostać oszukanym. Wprowadzenie takiej małej pierdółki byłoby niezwykle pomocne i ułatwiłoby to handel graczom nie tylko tym, którzy uwielbiają się handlować, (np. mi) ale też osobom ktore handlują, bo np. spadl im rar. Mam nadzieje na pozytywne rozpatrzenie (wybaczcie jeśli coś jest niejasno, pisałem na szybko) |
4 Gru 2016, o 18:08 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 18 Lis 2014, o 18:23 Posty: 36 Podziękowano: 206 razy Otrzymanych podziękowań: 19 razy Nick w grze: Oradus Serwer: Tolnor ![]() |
Zamiast pisać na szybko było odwiedzić szukajkę. Takie pomysły zapewne były.
_________________ Aby utrzymać mroczny klimat gry zróbmy skiny prosiaczka i lisa dla petów. Na wiosnę w październiku. |
4 Gru 2016, o 18:18 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy Nick w grze: NephaleMo ![]() |
Gdy gracz wpisuje to widzisz ile wpisał z ładnymi odstępami, a jak sam wpisujesz to pisząc możesz liczyć zera - nie widzę problemu. Większym usprawnieniem byłoby tak jak jest w wielu grach możliwość wpisywania 10k zamiast 10000, niż zabawa jak to określiłeś pierdółkami - jak już wprowadzać zmianę to konkretną, nie półśrodki.
EDIT i wpadło mi jeszcze takie coś na myśl - choć to już nieco chyba mimo wszystko gorsza opcja - że zamiast przy sprzedaży rara jeden gracz wpisywał kasę, drugi wrzucał rara to ten sam wrzucał rara i wpisywał swoją cenę a kupujący tylko akceptował transakcję, ale o ile chroniłoby to sprzedawcę, to kupującego by całkowicie blokowało, czyli mimo wszystko średnia inicjatywa. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
4 Gru 2016, o 20:40 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 4 Gru 2016, o 21:32 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Shizuyee ![]() |
Twój pomysł zły nie jest. Ale jest dobrze póki co z handlem, każdy widzi co wpisuje i do tego czasu nikt chyba na tym nie ucierpiał. Nie jestem od tego by oceniać, ale moim zdaniem ten handel co jest teraz jest najlepszy. Jest zrobiony prosto i wyraźnie, ważne że się widzi co się kupuje, a nie że się tak wyrażę kupuje w ciemno
![]() _________________ .....Idę Spać Może Śmierć Przyjdzie We Snie..... |
4 Gru 2016, o 21:58 |
![]() |
![]() |
|
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro ![]() |
Przecież rozróżnianie tysięcy w handlu będzie wprowadzone ...
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
4 Gru 2016, o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Szymdaro napisał(a): Przecież rozróżnianie tysięcy w handlu będzie wprowadzone ... tak samo jak 3D, targowisko i podklasy ![]() ![]() |
4 Gru 2016, o 22:13 |
|
![]() |
|
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy Nick w grze: NephaleMo ![]() |
O targowisku nigdy nikt nie mówił, że ma być kiedykolwiek wprowadzone.
_________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
4 Gru 2016, o 22:41 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 24 Lis 2015, o 17:13 Posty: 68 Podziękowano: 45 razy Otrzymanych podziękowań: 58 razy Nick w grze: Pistacje ![]() |
Jak to nie? Planowane jest tuż po podklasach
![]() |
5 Gru 2016, o 02:25 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Kiedys byly screeny, chyba z pierwsza wioska druidow z targowiskiem, ktore bylo wiecznie zamkniete
A podklasy byly podobno prawie gotowe jak zaczynalem grac |
5 Gru 2016, o 08:55 |
|
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 6 Lis 2016, o 13:45 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Micxx Serwer: Ostlor ![]() |
seba11pl napisał(a): Kiedys byly screeny, chyba z pierwsza wioska druidow z targowiskiem, ktore bylo wiecznie zamkniete A podklasy byly podobno prawie gotowe jak zaczynalem grac Targowisko było na starej mapie Trentis w mieście ![]() |
14 Gru 2016, o 19:46 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |