Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Poprawa systemu ładowania psycho
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
|
Witajcie,
ile razy zdarzyło Wam się rozmyślać nad naładowaniem przedmiotu przed wyprawą? No właśnie, obecny system niepotrzebnie komplikuje tą sprawę - czy nie łatwiej by było gdyby wprowadzić drobną zmianę na zasadzie: - do obecnej wartości dodaj 80%; zamiast: ustaw daną wartość wynoszącą 80% (tak jest obecnie). Czy nie jest to drobna, aczkolwiek przydatna zmiana, dająca nam dowolność w ładowaniu sprzętu? Czekam na feedback _________________ Mag Ognia 140 |
|
3 Kwi 2019, o 16:57 |
|
|
Chodząca legenda
|
To nie jest zmiana, która daje dowolność, tylko zaoszczędzi kilka %. Dla mnie niepotrzebne, jest ok. Wybór jest w tej chwili, możesz ładować, nie musisz. Możesz też rozładować eq do 0.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
3 Kwi 2019, o 17:16 |
|
|
Uczeń Simona
|
Twierdzisz, że sytuacja w której gracz niejako jest "karany" za ładowanie eq jest w porządku?
Obecny system jest zwyczajnie przestarzały, a chyba na tym polega ulepszanie gry, że jeżeli istnieje możliwość ulepszenia słabego systemu to się to właśnie robi, a nie brnie w argumenty typu "nie ładuj wcale". _________________ Mag Ognia 140 |
|
3 Kwi 2019, o 20:55 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Nie zauważyłeś autorze, że do czegoś służą inhibitory Twój pomysł niweluje całkowicie ich mechanizm w grze, więc z tego powodu jestem na nie
|
|
3 Kwi 2019, o 21:16 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
@Way no fajnie, tylko, że inhibitory też ładują do określonej liczby, czyli do pełna. Ale ich koszt jest jest nieopłacalny w porównaniu do korzyści. Bardziej opłacalne jest ładowanie samymi esencjami.
_________________ "Standing alone with no direction How did I fall so far behind? Why am I searching for perfection? Knowing it's something I won't find" "No Road Left" Linkin Park |
|
3 Kwi 2019, o 21:36 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
@Up Tylko, że nieoplacalnosc tego nie bierze się z "bo tak" tylko z ceny platyny na rynku. W dodatku jest coraz więcej możliwości zdobywania inhibitorow na wyższych lvlach co jest opłacalnym środkiem do ładowania jeśli nie masz co ulepszać
|
|
3 Kwi 2019, o 21:57 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Pomysł bardzo ciekawy. Osobiście jestem oszczędny i nie lubię marnować procentów. Nie ładuję sprzętu nawet na poziomie 1%. Zawsze rozładowuję do końca przy okazji zbierając jakieś śmieci na flaszki. Jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Gdyby pomysł wszedł w życie, sprzęt można by ładować w dowolnym momencie bez strat, gdy naładowanie spadnie do co najmniej 20%. Przydatność inhibitorów byłaby taka sama, przy ich użyciu sprzęt ładowałby się zawsze do pełna, choć po wprowadzeniu tej zmiany myślę, że mniej ludzi korzystałaby z nich przy ładowaniu. Pomysł popieram.
|
|
3 Kwi 2019, o 22:00 |
|
|
Uczeń Simona
|
Way napisał(a): Nie zauważyłeś autorze, że do czegoś służą inhibitory Twój pomysł niweluje całkowicie ich mechanizm w grze, więc z tego powodu jestem na nie Już pomijam, że zapewnie nikt tak nie ładuje bo jest to zwyczajnie nieopłacalne, ale sytuacja jest ta sama, drugi raz tłumaczyć nie będę - wystarczy przeczytać ze zrozumieniem pierwszy post. Yzerman napisał(a): Pomysł bardzo ciekawy. Osobiście jestem oszczędny i nie lubię marnować procentów. Nie ładuję sprzętu nawet na poziomie 1%. Zawsze rozładowuję do końca przy okazji zbierając jakieś śmieci na flaszki. Jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Gdyby pomysł wszedł w życie, sprzęt można by ładować w dowolnym momencie bez strat, gdy naładowanie spadnie do co najmniej 20%. Przydatność inhibitorów byłaby taka sama, przy ich użyciu sprzęt ładowałby się zawsze do pełna, choć po wprowadzeniu tej zmiany myślę, że mniej ludzi korzystałaby z nich przy ładowaniu. Pomysł popieram. Miłe, że chociaż ktoś zrozumiał zasadność ww. rozwiązania tj. mając 20% na przedmiocie jesteśmy w stanie zrobić każdą instancję obecnie istniejącą i po niej naładować sprzęt z np. 14% na 94%. _________________ Mag Ognia 140 |
|
4 Kwi 2019, o 14:37 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Dziwią mnie niektóre reakcje. Pomysł jest dobry i znacznie ułatwi ładowanie sprzętu/pomoże zaoszczędzić trochę kaski. Jestem jak najbardziej na tak
_________________ KulawyBb 140lvl HC KulawyDr 127lvl Tolnor |
|
4 Kwi 2019, o 15:15 |
|
|
Inżynier
|
Hej, zagadnienie jest ciekawe, ale pomysł już niekoniecznie.
To co proponujesz to wyeliminowanie inhibitorów z procesu ładowania psychorarów. Kto będzie z tego korzystał, skoro będzie można podejść do Kowala, gdy EQ będzie miało 20%, naładować tą samą ilością esencji o 80% i w efekcie otrzymać 100%? Raczej nikt. Z drugiej strony można by się zastanowić nad rozbiciem ilości % naładowanego EQ na ilość esencji, którą zużyjemy w tym procesie, ale taki pomysł trzeba by dopracować, można o tym pomyśleć dopiero w kontekście Broken Ranksa. Zastanawiam się jednak nad skalą wykorzystywania inhibitorów do ładowania sprzętu - czy ten proces jest popularny (ja osobiście nie korzystam). Czy cena i opłacalność są wg Was dobre? Czy korzystacie z inhibitorów żeby doładować sprzęt do 100%? Może na tym polu poszukać zmian? _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
4 Kwi 2019, o 15:28 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 108 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |