![]() |
Strona 2 z 4 |
[ 35 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zamiana GM'ów na serwerach
Zamiana GM'ów na serwerach
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga ![]() ![]() |
jakoś mi to nie wygląda na dobry pomysł.
pomijając argumenty które padły wcześniej, że to też gracze, mają swoje postacie, gildie itd, to przecież taki gm zna swój serwer od podszewki, wszystkie stare sprawy, konflikty, kojarzy sprawiających kłopoty i ich 'historię' na pierwszy rzut oka. zanim nowy gm ogarnie to wszystko, na pewno minie sporo czasu. poza tym o ile mi wiadomo, przy większych czy bardziej kontrowersyjnych problemach gmi konsultują się i między sobą, i z 'górą', więc to nie jest tak że totalna samowolka i rządzą sobie swoim serwerem jak na własnym podwórku. może skoncentrujcie się na grze, zamiast doszukiwać się wszędzie jakiejś stronniczości i innych spisków;) |
29 Sty 2012, o 02:01 |
![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 18 Lip 2011, o 22:36 Posty: 182 Miejscowość: Bochum Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 1 raz ![]() |
Czego jeszcze nie wymyślisz? Jestem za NIE w tym pomyśle z wymianą GM, to jest bez sensu, od niektórych osób słyszałem że my Testerzy też jesteśmy stronniczy.... co będzie itd. wcale tak nie jest i jak by nadeszło takie coś to też będziemy musieli zmienić specjalnie serwer przez czyjąś głupotę że rzucił hasło "taaak testerzy są stronniczy i żądamy by zmienili serwery lub odebrano im uprawnienia Testera"..... Jak ja już słyszę o stronniczości GM'a, S-Moda to już wiem co wymyślicie za kilka dni/tygodni, to są bzdury co ludzie wypisują a wy im naiwnie wierzycie......
_________________ S3 Ofikos 93 łuk ciągle rośnie ^^ ![]() Taern to gra PVP, nie płacz gdy padniesz tylko powstań i graj dalej Falanga TOP 17 Gildia na S3 |
29 Sty 2012, o 02:16 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk
![]() |
Pomysł nie wypali...
Po pierwsze:Fakt,że gm gracz wypadłby z obiegu ze szkodą dla siebie i swojej gildii. Po drugie:Większość graczy gra na kilku serwach,więc gwarancji niestronniczości nie ma żadnej,bo wszędzie się ma znajomych... Być może troszkę by to ograniczyło domniemaną stronniczość,ale kosztem graczy funkcyjnych,a to niezbyt fair w stosunku do nich. Nie podoba mi się pomysł,ale nie jestem mu przeciwny...Mnie nie dotyczy ![]() |
29 Sty 2012, o 05:57 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
Ja predzej zrezygnuje z funkcji GMa, niz sie wyniose z s1. Nie wazne jak duzo osob bedzie sie tego domagalo i jakie argumenty beda mieli.
|
29 Sty 2012, o 07:28 |
![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem ![]() ![]() |
Może być
![]() _________________ BosMan519 Somnus(s3)- Druid (off) Vixona(s3)- VooDoo (on) Na kolana padam tylko przed Bogiem więc nie licz że klęknę na glebę przy tobie... |
29 Sty 2012, o 10:47 |
![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 14 Wrz 2011, o 21:53 Posty: 17 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Rodzia zapominasz o smodach i modach, 90% pracy na serwie oni wykonują, i głównie oni kneblują:D Ich też chcesz wymieniać??
|
29 Sty 2012, o 11:31 |
![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 15 Sie 2011, o 23:40 Posty: 164 Podziękowano: 61 razy Otrzymanych podziękowań: 14 razy Nick w grze: Qetsiyah Serwer: Tolnor ![]() |
ironka napisał(a): jakoś mi to nie wygląda na dobry pomysł. pomijając argumenty które padły wcześniej, że to też gracze, mają swoje postacie, gildie itd, to przecież taki gm zna swój serwer od podszewki, wszystkie stare sprawy, konflikty, kojarzy sprawiających kłopoty i ich 'historię' na pierwszy rzut oka. zanim nowy gm ogarnie to wszystko, na pewno minie sporo czasu. poza tym o ile mi wiadomo, przy większych czy bardziej kontrowersyjnych problemach gmi konsultują się i między sobą, i z 'górą', więc to nie jest tak że totalna samowolka i rządzą sobie swoim serwerem jak na własnym podwórku. Dokładnie tak. Każdy Gm zna swój serwer jak własną kieszeń, wie kto do czego jest zdolny i może od razu, bez zastanawiania czy sprawdzania historii, wymierzyć karę danej osobie, rozstrzygnąć konflikt. A w razie problemu z rozwiązaniem jakiejś sprawy, na każdym serwerze jest 2-3 Gm'ów, więc myślę, że nie ma co mówić o stronniczości, gdyż większość decyzji podejmują wspólnie. Nie mówiąc już o tym, że Gm jest jak inny gracz, ma swoja postać, w którą wkłada wiele wysiłku, pracy i czasu. Pomysł kompletnie bez sensu jak dla mnie, więc NIE. _________________ Na grze jako: Qetsiyah, Ithlinne. |
29 Sty 2012, o 11:31 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 28 Wrz 2011, o 19:35 Posty: 73 Miejscowość: Poznań Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz ![]() |
DaGarth napisał(a): Rodzia zapominasz o smodach i modach, 90% pracy na serwie oni wykonują, i głównie oni kneblują:D Ich też chcesz wymieniać?? dokładnie, my też mamy zmienić serwer, w końcu DaGarth ma rację, że zapomniałaś o smodach i modach, że to oni w większej mierze dają kneble. _________________ s2 - Eruanna [druid 62 lvl] i Vendeaa [VD 34 lvl] s4 - Laite s5 - Hastina moderator czatu s2: 06.12.2011-22.02.2013 ;] |
29 Sty 2012, o 11:41 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() Rejestracja: 10 Lip 2011, o 08:47 Posty: 41 Miejscowość: Wałbrzych Podziękowano: 12 razy Otrzymanych podziękowań: 7 razy ![]() |
Chyba nie wszyscy do końca rozumieją, co mam na myśli. Przeniesienie funkcji GM'a na inny świat nie zabrania mu grać na swojej postaci na której grał dotychczas. Co ma tester do supportu i przyznawania kar, czy też prowadzenia eventów ? Tu nie chodzi o to, żeby kogokolwiek przenosić na stałe, tylko żeby na razie przetestować, czy takie rozwiązanie cokolwiek wniesie do gry. Na każdym ze światów narzeka się na GM'ów, więc dlaczego nie można zrobić roszady ? GM przychodzący z innego świata nie ma być zapoznany z tematem, tylko spojrzeć na to wszystko "świeżym okiem". Poza tym propozycja dotyczyła tylko przenoszenia po jednym z GM'ów a nie całej ekipy. Zawsze zostanie ktoś, kto w razie wątpliwości może wyjaśnić lub oświecić w danym temacie, chociaż uważam, że takiej potrzeby nie będzie, bo lista kar graczy mówi sama za siebie.
_________________ Człowiek jest człowiekiem wtedy , gdy potrafi dać drugiemu człowiekowi chociaż odrobinę radości , okruszynkę nadziei , zrozumienia oraz serca . Gdy potrafi wywołać na twarzy drugiego człowieka nawet krótki szczery, uśmiech . |
30 Sty 2012, o 00:18 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 16 Kwi 2011, o 20:41 Posty: 689 Miejscowość: Zawiercie Podziękowano: 134 razy Otrzymanych podziękowań: 91 razy Nick w grze: Kraldjur ![]() |
Tylko pytanie takie: jak będzie grać na tej postaci, jeśli będzie musiał pilnować innego serwera? Trochę się to wzajemnie wyklucza.
|
30 Sty 2012, o 00:22 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 2 z 4 |
[ 35 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |