Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
szansa na dropa zalezna od poziomu gracza
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
pomysł bez sensu lvl 70 nie ma np. Diabolo i ma małe sanse na te diabolo to np. Idą 15 lvl na tego fyo i mają te diabolo
|
25 Maj 2012, o 15:29 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Maski napisał(a): Moim pomysłem jest uzależnienie szansy na drop od poziomu gracza . Często , najczęściej jest tak ze wysokie lvle żenują na tych niższych , bo robią więcej razy danego bosa czy czempiona w tym samym czasie . Moja propozycja jest prosta im niższy lvl tym większa szansa na dropa im wyższy tym niższa , oczywiście względem danego gracza . Przykład gracz mający 40 lvl solucje ichi i ma 4% szans na rara , gracz 55 lvl solucje ichi i ma 1 % gracz 70 lvl solucje ichi ma 0,3 % szans na rara !podobnie było by z czempionami , wysokie lvle którym na nic się taki set nie przyda , polują na czempiony odbierając szanse innym gracza którym się naprawdę przyda i dropia go dla siebie a nie na sprzedaż ! poprawi to tytulacje rarowa na rynku i da więcej radości innym gracza(mniejszym ) , a high lvl przecież maja bosy odpowiednie do swojego lvla wiec niech na nie chodzą i tam się wykazują Pomysł pewniej spotka się z krytyka graczy mających wysokie lvle no ale wyjdzie to wszystkim na lepsze (a przynajmniej gracza chodzącym na bosy/czempiony adekwatne do swojego lvla ) Matka wie że ćpiesz? |
25 Maj 2012, o 15:33 |
|
Walczący z drzewcami
|
Jak dla mnie pomysł ok. Wymaga pewnej modyfikacji. Obecna szansa na rar zostaje dla leveli niższych i takich dla jakich przeznaczona jest instancja. Potem maleje z każdym wyższym levelem. Np. o 0,1% za level spadając minimalnie do 1,5% czyli do połowy standardowego dropu.
Mogłoby to sprawić, że faktycznie ceny na rynku wróciłyby do poziomu sprzed około roku (chociaż dzięki otwarciu nowych bossów ceny prawdopodobnie też wzrosną). I mogłoby to w końcu sprawić, że "rar" jest naprawdę "rare", a istnienie itemów u koldzicy miałoby jakiś sens. _________________ ,,Szczęście to mit - stworzyliśmy go sami.'' |
25 Maj 2012, o 16:12 |
|
Uczeń Simona
|
haha takiej glupoty to dawno na forum nie bylo. niby czemu wyzsze lvle maja miec mnejsza szanse na drop? przykladowe chi: malylvl owszem nie bedziemu z nim isc tak latwo ale dlaniego taki rar z niego to jest cos, a dla gracza hlvl to tylko dodatek do sellniecia u przyslowiowego kowala. o to chodzi zebywyzsze lvle zarobily wiecej kasy bo im jest przeciez bardziej potrzebna.
|
26 Maj 2012, o 08:02 |
|
Chodząca legenda
|
Spokojnie, za rok może dwa aurtor wbije 80+ i będzie chciał wiekszy % dropu dla hlvl
_________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
26 Maj 2012, o 14:01 |
|
Uczeń Simona
|
Jak chcą to niech na silniejsze bosy chodzą
_________________ Sheed 80 lvl s3 Druid 44 lvls3 RYC 75 s 5 MO 64 s5 brb 53 ON s5 |
26 Maj 2012, o 14:09 |
|
Uczeń Heremona
|
100lvl bedzie mial pelno rarow a 10 lvl 0 ....?
_________________ _______ |
26 Maj 2012, o 14:37 |
|
Uczeń Simona
|
Conrad napisał(a): Jak dla mnie pomysł ok. Wymaga pewnej modyfikacji. Obecna szansa na rar zostaje dla leveli niższych i takich dla jakich przeznaczona jest instancja. Potem maleje z każdym wyższym levelem. Np. o 0,1% za level spadając minimalnie do 1,5% czyli do połowy standardowego dropu. Mogłoby to sprawić, że faktycznie ceny na rynku wróciłyby do poziomu sprzed około roku (chociaż dzięki otwarciu nowych bossów ceny prawdopodobnie też wzrosną). I mogłoby to w końcu sprawić, że "rar" jest naprawdę "rare", a istnienie itemów u koldzicy miałoby jakiś sens. Jak dla mnie to powinno być tak: szanse spadają od 1lvl o 0,03%. kiedy szanse spadną do 3% % przestają być obniżane. (czyli na 67lvl) Chociaż i tak nie miało by to sensu... |
29 Maj 2012, o 14:20 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Czysta glupota jaa na ichu zarabiam spora kasy a rary z nigo sprzedaje u kowala bo i tak na rynku grosze chodza i wogule nie daje sie ich sprzedawac a ty masz maly le el nic ci z rarow nie leci to wolisz taka glupote wymyslec ja tez mialem maly level kiedys i tez mnie nerwowalo to ze nic mi nie spada ale to po jakims czasie sie zminilo troche wiecej lataj nq bossy a nie 3 lub 4 razy polecisz i sadzisz ze cos ci spadnie czlowieku ja na feyo bylem multum razy i po 50 razem mi cos spadlo a ty kilka ra y i juz wielkie zale qiesz jak bardzo sie trzeba nameczyc zeby cos spadlo wydaje mi sie ze nie wiez to lepiej nie udzielaj sie jak zaczoles dopiero gre
|
29 Maj 2012, o 18:31 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Głupota i tyle Conrad racja ze na s1 to ceny sa do bani kupilem opole Nu +4 za 5,5kk jakies 2 miechy temu a takie zdjecie % na drop to żenada. Teraz 80+ siedzą na nowych bossach a ceny duzo nie pójdą w górę, ja sam wiem jak kupowałem rary dla siebie i dostałem ofertę i napisałem że za dużo i kupilem taniej. Zamknijcie ten temat
_________________ Roun 129 Sheed s1 Gildia: New Taern Order AvE PvP Pierwszy SH na s1 http://screenshooter.net/3350009/uprblld |
29 Maj 2012, o 22:16 |
|
Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |