Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Podglądanie ekwipunku
Autor | Wiadomość |
---|---|
Walczący z drzewcami
|
Kiepskie macie te argumenty jakieś lagowanie innych, spam itp
Można to rozwiązać ze zapytanie o podgląd będzie pokazywało się tak jak zapytanie o wymianę Do tego jak ja pokazuje komuś to on tobie mi równocześnie (opcjonalne) Do tego opcja automatycznie odrzucaj zapytanie o ujawnienie ekwipunku. Można też zrobić tak że nie ma żadnych zapytań porostu podglądasz Do tego można dodać opcje że w ustawieniach nie zgadzasz się na ujawnianie swojego ekwipunku. Jak już pisałem takie zastosowanie jest w przynajmniej 2 (nawet w 3 jeżeli licząc przykład z wyżej) innych grach mmorpg działa bardzo dobrze jako dodatek (w jednej wprowadzili dopiero po jakiś 5-7 latach istnienia gry) nie było z tym żadnego problemu żadnego spamu, lagowania nawet o dziwo bugów nie było z tym związanych Ale jak już pisałem drobny dodatek do wprowadzenia w wolnej chwili w przerwie na papierosa _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
11 Lip 2012, o 20:30 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Mi osobiście pomysł się podoba, Dex zaproponował kilka dobrych rozwiązań gdyby ktoś się nie zgadzał na podglądanie.
+ _________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
11 Lip 2012, o 20:39 |
|
Uczeń Simona
|
dla mnie sprawa zbedna, w pvp by to przeszkadzalo, jak by ktos chcial walczyc ze mna, zerknie jakie mam eq i qie czy walczyc czy nie, jest to lekkie utrudnienie, dlatego jestem stanowczo na nie
|
11 Lip 2012, o 21:04 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Rasengani napisał(a): dla mnie sprawa zbedna, w pvp by to przeszkadzalo, jak by ktos chcial walczyc ze mna, zerknie jakie mam eq i qie czy walczyc czy nie, jest to lekkie utrudnienie, dlatego jestem stanowczo na nie Do tego miało by służyć 'zapytanie'... Pomysł fajny, sprawdzony i stosowany w wielu innych grach. Jest dużo fajnych rozwiązań. Ja popieram, może skończyłby mi się wtedy spam na prv 'dlaczego nosisz czache i wzorek na rycu', w takim widoku eq było by widać że to morphy... |
11 Lip 2012, o 21:21 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Rasengani napisał(a): dla mnie sprawa zbedna, w pvp by to przeszkadzalo, jak by ktos chcial walczyc ze mna, zerknie jakie mam eq i qie czy walczyc czy nie, jest to lekkie utrudnienie, dlatego jestem stanowczo na nie Tak jak kolega wyżej napisał, wraz z możliwością blokady takiej opcji, nie masz się czego bać, a jak ktoś inny ma ochote pochwalić się eq, to w czym problem? Czytajcie temat zanim sie wypowiecie ;P _________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
11 Lip 2012, o 22:12 |
|
Duma Forum!
|
GMi mają możliwość podglądu eq gracza jak i przedmiotów z depo. Zwykłym graczom to raczej bezużyteczne;)
_________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
11 Lip 2012, o 22:35 |
|
Duma Forum!
|
Kolejny pomysl z cyklu - Taki sobie bajer, ktory jest niby fajny, ale da sie bez niego zyc. Nic nie stoi na przeszkodzie poza czasem na wprowadzenie takiego czegos
|
12 Lip 2012, o 06:32 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Nie widzę żadnych pozytywów z takiego rozwiązania. Rozwodzicie się nad wprowadzaniem i jednocześnie blokowaniem tejże nowości, z którą byłoby jak z dźwiękami - używać będzie znikomy % graczy, reszta będzie miała blok.
Nie widzę sensu pracy nad czymś co jest zupełnie zbędne. |
12 Lip 2012, o 08:06 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Bez sensu, zgodze sie z kolegą wyżej mikoma ilość bd tego używać, po co robic i sie męczyć, jak można nowe insty robić.
_________________ Roun 129 Sheed s1 Gildia: New Taern Order AvE PvP Pierwszy SH na s1 http://screenshooter.net/3350009/uprblld |
12 Lip 2012, o 14:34 |
|
Walczący z drzewcami
|
Willy napisał(a): GMi mają możliwość podglądu eq gracza jak i przedmiotów z depo. Zwykłym graczom to raczej bezużyteczne;) Kilka powodów dla którego taka opcje można używać: -Chwalenie się eq -pytanie się o rade -pokazywanie jak ma wyglądać eq na danym lv luky napisał(a): używać będzie znikomy % graczy, reszta będzie miała blok. Blok nie będzie stały będzie można go wyłączyć na chwilkę żeby pokazać coś kumplowi a potem włączyć żeby nie mieć co chwile zapytań Poza tym z doświadczenia wiem ze taka opcja jest używana dosyć często w grach typu MMO. Poza tym znikomy % graczy to chodzi na Angwalf-Htaga a jednak zrobili, dam głowę że więcej ludzi będzie używać tej opcji niż bić tego bossa. _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
12 Lip 2012, o 18:16 |
|
Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |