Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Opcja blokowania doświadczenia [X]
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga
|
czy tylko ja odebrałam ten temat jako ironię? nie wyłączając z traktujących go poważnie nawet autora? ^^
wydaje mi się że właśnie po takich pomysłach widać jak na dłoni cały bezsens karania za ekspienie zmniejszoną szansą na drop - przecież awansowanie na kolejne poziomy, czyli ciągłe ulepszanie swojej postaci to istota tego typu gier. absurd, parodia, karykatura - o takie określenia mi przychodzą do głowy;p |
18 Lis 2012, o 14:41 |
|
Walczący z drzewcami
|
Jak ktoś jest masochistą to taka opcja by mu się przydała.
_________________ dr 120 |
18 Lis 2012, o 14:46 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
michal5św napisał(a): dla mnie opcja zajefajna mam 19 lv (np.barbe) i nie chcemy nim wbijać lv bo na turek sie by nie nadawał to bierzemy blok doświadczenie i możemy go sprawdzić w boju Jak masz "zajefajna" postac 19lvl i masz blisko do lvl to podedaj... Dedow chyba ci nie szkoda? _________________ Volumess-Druid 51lvl (Off) s4 Shagen-VooDoo 34lvl (PvP) s4 Qivvi-Sheed 26lvl (Off) s3 VoluMee-Rycerz 31lvl (Rośnie) s5 |
18 Lis 2012, o 14:50 |
|
Uczeń Heremona
|
http://scr.hu/47m/4s8h9
Są dedy, jest 19 lvl _________________ _______ |
18 Lis 2012, o 14:52 |
|
Uczeń Simona
|
myślałem bardziej o wyłączeniu expa i np expieniu peta bez wbijania lvl swojej postaci ale ok nie podoba się temat do zamknięcia
|
18 Lis 2012, o 15:08 |
|
Duma Forum!
|
Nie będziemy wprowadzali możliwości blokowania expa - jest to nienaturalne.
_________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
18 Lis 2012, o 20:50 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
blood.18 napisał(a): myślałem bardziej o wyłączeniu expa i np expieniu peta bez wbijania lvl swojej postaci ale ok nie podoba się temat do zamknięcia równie dobrze możesz mobki bić z petem i potem solo kilka dedów... ma to taki sam efekt... a poprzez blokowanie expa gra straci swój urok. |
19 Lis 2012, o 01:34 |
|
Walczący z drzewcami
|
Willi słaba argumentacja "nienaturalne" 90% gry taern jest nienaturalna a pierwsze z brzegu nienaturalne jest zmniejszenie szansy na drop u osoby z większym lv. Są rzeczy nienaturalne które są wprowadzane. Zastawiam się czasem dlaczego ja widzę jakieś plusy w pomyśle gdzie większość ekipy nie i wydaje mi się że dlatego iż widziałem coś takiego w innej grze gdzie bardzo dobrze to działało i był to wymóg konieczny nieraz.
_________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
19 Lis 2012, o 09:30 |
|
Duma Forum!
|
Dexdex napisał(a): Willi słaba argumentacja "nienaturalne" 90% gry taern jest nienaturalna a pierwsze z brzegu nienaturalne jest zmniejszenie szansy na drop u osoby z większym lv. Są rzeczy nienaturalne które są wprowadzane. Zastawiam się czasem dlaczego ja widzę jakieś plusy w pomyśle gdzie większość ekipy nie i wydaje mi się że dlatego iż widziałem coś takiego w innej grze gdzie bardzo dobrze to działało i był to wymóg konieczny nieraz. Argumentacja tej zmiany jest akurat oczywista: * przeciwdziałanie zalewaniu rarami rynku * ograniczenie deflacja w handlu * niszczenie przyjemności i frajdy z własnoręcznego zdobywania rarów (taniej jest kupić/dostać od h-lvla) _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
19 Lis 2012, o 12:56 |
|
Walczący z drzewcami
|
Willy napisał(a): * przeciwdziałanie zalewaniu rarami rynku * ograniczenie deflacja w handlu * niszczenie przyjemności i frajdy z własnoręcznego zdobywania rarów (taniej jest kupić/dostać od h-lvla) I tak to nie wyjdzie bo ci co będą chcieli sobie pofarcić rary dalej będą to robić twinkami tylko że jak nabiją xp zdeponują kasę i itemy do depo i będą ginąć ze 10x i odnowa na to samo wyjdzie jak przy blokowaniu do tego zwiększy to zysk dla ludzi co będą robić twinki dla danej instacji czyli h-lvle ale nie dyskutujemy tutaj o poprawności tego zabiegu (ja bym się posunął dalej ale wtedy to byłby płacz na maksa a mianowicie zakresy lv w jakich można wchodzić na instancje na przykład Herszt 5-25) a propozycji blokowania. Poza tym nie pisałem nigdzie czy jest oczywista ale czy jest naturalne. Słowo "naturalne" w grach kojarzy mi się z odwzorowaniem ze świata realnego z prawami natury/fizyki a Taern na pewno nie jest symulatorem żeby musiał mieć takie odwzorowanie. _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
19 Lis 2012, o 13:37 |
|
Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |