Strona 2 z 5 |
[ 48 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
zmiana otwieracza
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Szymdaro napisał(a): Szkoda tylko, że nikt nie widzi, że z otwieraczem nosi się tarczę, bo jest jednoręczny. Chcecie mieć te kilka % więcej na krytyk - zróbcie otwieracz na 2 ręce i po kłopocie. Ciekaw jestem czy wszyscy w tym temacie będą wtedy zadowoleni. Pozdro po czesci sie z Toba zgodze, z tym ze otwieraczy mimo wszystko jest jak na lekarstwo a fangi ida na esencje i nie tylko sh nosi fange coraz czesciej mozna spotkac vd,mo,barbe osobiscie widzialem moska z fanga i okowym snu kryty mu siadaja czesciej jak z wyexpionego zmija, a co do sh jest buferem z jednej strony daje mniej wiele tyle atakow co ryc z tarcza i ochronka. _________________ Ryc 117 Fifoo/oakenshield rosnie Vd 61 rosnie |
|
8 Mar 2014, o 13:52 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
tak se myśle , barba 100lvl+ gryzący, karapax + otwieracz z % na kryt jak u fangi , to lubię
_________________ okrucieństwo jest naszą powinnością , bo cóż wredniejszego .... tożsamość,nienawiść,pamięć nie
Spoiler:
|
|
8 Mar 2014, o 20:09 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
4% to optymalna wartość. Już teraz otwieracz to kox, tak jak "Cierń" z Lugusa. Jeżeli zwiększysz mu do 8% i co 2% co poziom, już na 2 poziomie dorównuje allenorowi (obecnemu).
Cytuj: Szansa na trafienie krytyczne: 9% +1% co poziom _________________ Lvl:132 Na |
|
8 Mar 2014, o 20:54 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Podwójny napisał(a): 4% to optymalna wartość. Już teraz otwieracz to kox, tak jak "Cierń" z Lugusa. Jeżeli zwiększysz mu do 8% i co 2% co poziom, już na 2 poziomie dorównuje allenorowi (obecnemu). Cytuj: Szansa na trafienie krytyczne: 9% +1% co poziom fanga ma nie 8 tylko 7% +1 co poziom _________________ Ryc 117 Fifoo/oakenshield rosnie Vd 61 rosnie |
|
8 Mar 2014, o 21:25 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Piotreks2 napisał(a): Podwójny napisał(a): 4% to optymalna wartość. Już teraz otwieracz to kox, tak jak "Cierń" z Lugusa. Jeżeli zwiększysz mu do 8% i co 2% co poziom, już na 2 poziomie dorównuje allenorowi (obecnemu). Cytuj: Szansa na trafienie krytyczne: 9% +1% co poziom fanga ma nie 8 tylko 7% +1 co poziom Chodziło mi o Allenor/Cierń/Otwieracz a nie o fangę. _________________ Lvl:132 Na |
|
8 Mar 2014, o 21:31 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Nie mniej jednak odpowiedź pana up jest bardziej profesjonalna i rzeczowa niż pana inżyniera, ponadto nie takiej odpowiedzi oczekuje się od "kolorowych".
Myślę że autor tematu tak jak i ja teraz nie ma wątpliwości dlaczego takowej zmiany nie będzie. Pozdro @edit chodzi mi oczywiście o post Szymdaro _________________ Moment w którym zamykasz oczy na polu walki, jest momentem, w którym już ich nie otwierasz |
|
9 Mar 2014, o 01:37 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Zamysł dobry (sheed ma zbyt dobry rar). Kierunek zły.Powiedzmy, że procent szans na krytyk z otwieracza jest dobry- średniawy na początku przyzwoity przy wyexpieniu.
Zmiana powinna wygladać na osłabieniu fangi sheedowskiej do 4% bazowych na krytyka, to WTEDY można mówić o jakimś wyrównaniu. Od razu i magowie przestali by fangę nosić i mieć mini epika za praktycznie darmo. Ponadto. Ja jako rycerz wybierając pomiedzy rarem a epikiem, nie mam żadnych wątpliwości. Otwieracz 4% na krytyk, i jakieś losowe statystyki, często będące (co tu dużo mówić) do dupy. Allenor 9% na krytyk 12% na obrażenia od energii. Epik jest zauważalnie lepszy, aby osiągnąc w rarku procent na krytyk z epika trzeba wbić 6 poziom ! przy czym osiągamy dopiero pierwszy poziom epika. A jak wygląda sytuacja u sheeda. Fanga 7% na krytyk kaishi 9% na krytyk +20% modyfikatora trafień Po wbiciu fangi na poziom 3 mamy procent na krytyk jak w epiku na 1, co więcej możemy bezproblemowo wbić ją na 5, bo dopiero od tego poziomu zaczynają się lekkie schody. Modyfikator trafień, co tu dużo mówić, lekki bajer sheedzi i tak są pod zręczność a po front kicku nie mają większych problemów na trafienie, w PvP +/- 100 lvl i bossy do htagi. Nie rozumiem tfurcuf gry. Epik powinien być czymś naprawdę spoko, a fanga to chyba miała być rekompensata po nic nie wartym kaishi. Skoro teraz kaishi ma być naprawde niezłe należałoby osłabić fangę. _________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
|
9 Mar 2014, o 09:38 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Baloczi, umknęła Ci jedna rzecz:
Kaishi ma + 1 PA, więc przy nim fanga wysiada, nie trzeba jej osłabiać. Magowie noszą fangę? Można byłoby zmienić wymagania do założenia na siłę i zręczność, nikt by wtedy z magicznych jej nie nosił. Tyle tylko, że Ci co mają już teraz wyekspioną fangę, byliby stratni, co byłoby nie fair w stosunku do nich. |
|
9 Mar 2014, o 19:40 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Weź a ten 1 PA to fange po prostu przekreśla na starcie.
Chyba nigdy nie grales na postaci z epikiem, więc oswiece, że ten 1 PA nie robi takiej rewelacji, a kaishi będzie niewiele lepszym epikiem niz przedtem, własnie przez fangę. _________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
|
9 Mar 2014, o 20:21 |
|
|
Uczeń Heremona
|
baloczi napisał(a): Weź a ten 1 PA to fange po prostu przekreśla na starcie. Chyba nigdy nie grales na postaci z epikiem, więc oswiece, że ten 1 PA nie robi takiej rewelacji, a kaishi będzie niewiele lepszym epikiem niz przedtem, własnie przez fangę. Nie przesadzaj. Sh wrzucając kontrolkę z kaishi to już 3 PA więcej od nie shedda. Może i się mylę, ale epik dający większą szansę na krytyka (sam pisałeś że fanga na 3 lvl jest jak kaishi na 1), dodatkowy PA i większą trafialność (w połączeniu z moczarami/cierpiętnikami już w ogóle odlot) jest dla mnie o niebo lepszy niż fanga. A że da się ją wyexpić? Epika też się da. Inna sprawa jeśli ktoś ma fangę na 7 lvl i lotnie kaishi - jakieś wątpliwości mogłyby się wtedy pojawić |
|
9 Mar 2014, o 21:34 |
|
|
Strona 2 z 5 |
[ 48 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 433 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |