Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Pety, Handel
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Fajne pomysły chłopaki z tym zwracaniem petów albo bardziej wspólne pety w Gildi (wypożyczanie), jestem naprawde za. Ale uważam że jakby cała ekipa przemyślała sprawe z handlem i porządnie to zrobiła, to nie było by źle.
|
25 Paź 2016, o 20:24 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 23 Paź 2016, o 20:59 Posty: 3 Miejscowość: Warszawa. Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Serwer: HardCore |
Inną ciekawą opcją w tym systemie była by poprostu sprzedaż tego peta "u losowo respiącego" się handlarza za tą samą kwotę albo część jej wartości, chodzi mi o resp tak jak Kupiec Flaszek etc.
_________________ Zapraszam na mój kanał Youtube: http://www.youtube.com/channel/UC4r-90B9DGy_Echqb9flLFQ Zapraszam na mój profil Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100013671047292 |
26 Paź 2016, o 03:03 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Też właśnie o takim Npc myślałem. Recykling byłby dobry.
|
26 Paź 2016, o 06:57 |
|
Walczący z drzewcami
|
PMQ Booya PMQ napisał(a): Inną ciekawą opcją w tym systemie była by poprostu sprzedaż tego peta "u losowo respiącego" się handlarza za tą samą kwotę albo część jej wartości, chodzi mi o resp tak jak Kupiec Flaszek etc. A możesz kolego najpierw czytać temat zanim coś w nim napiszesz? Bo 2 posty wcześniej dużo obszerniej opisałem taką sytuację. Co prawda mówiłem o treserze Piterze, nie dodatkowym respiącym NPC, ale przynajmniej opisałem za ile i dlaczego i jak wyceniać wartość petów recepturowych. No a co do wypożyczania w gildii czy w ogóle wypożyczania - powodowałoby to kolejny przekręt, że ktoś by komuś płacił hajs za ekspienie jego peta i mu wypożyczał. Dla mnie jedyna sprawa tutaj może dotyczyć pozbywania się już niepotrzebnych petów - zwłaszcza gildyjnych i recepturowych, bo te są drogie. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
27 Paź 2016, o 18:38 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Nephalem napisał(a): No a co do wypożyczania w gildii czy w ogóle wypożyczania - powodowałoby to kolejny przekręt, że ktoś by komuś płacił hajs za ekspienie jego peta i mu wypożyczał. Też nie czytasz Pisałem parę postów wyżej o przykładowym zabezpieczeniu. Pet dostawał by 50% normalnego expa w takim wypadku, oczywiście można się bawić w procenty i ustawić 30-40%, po to żeby nie było to opłacalne w formie - płace za expienie. Dodatkowo, nie można by wziąć peta o wyższym lvl niż się samemu posiada. Zalety tego były by takie, że w wypadku nie grania kogoś, kto ma peta w klatkach nie wpłacało by się żarcia za niego całkiem za darmo, bo można by z tego jego peta korzystać, gdy nasz na przykład padnie. Można by sprawdzić jak działa pet kolegi zanim się samemu kupi takiego. Można by go wykorzystywać do zadań w których nasz pet gorzej by się sprawdzał ze względu na umiejętności. Wydaje mi się że gracze bardzie by się integrowali przy takich drobnych wymianach a niczego w samej grze to by nie zepsuło. Po za tym zdarza się, że jedna osoba ma dwie postacie w jednej gildi, wtedy mógłby na obu tych postaciach z niego korzystać. Same zalety, może drobne, ale zawsze _________________ Smok w dalszym ciągu siedział na pagórku, wesoło machając ogonem. ~A. Sapkowski. Zabijcie gorgunów! Zabijcie orków! Niczym innym nie ucieszycie Dzikich Ludzi —odparł Ghan-buri-Ghan. —Rozpędźcie złą pogodę i ciemności jasnymi mieczami! ~J.R.R. Tolkien |
27 Paź 2016, o 20:47 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Razem z petem udostępniałbym jego eq narazajac na przetopienie? (Nawet w gildiach sie tacy znajda mimo dlugiego stazu.) Nie dz.
|
27 Paź 2016, o 23:29 |
|
Współpracownik Gnarla
|
okno ekwipunku peta widoczne wyłącznie dla właściciela?
jakieś dalsze problemy? _________________ Smok w dalszym ciągu siedział na pagórku, wesoło machając ogonem. ~A. Sapkowski. Zabijcie gorgunów! Zabijcie orków! Niczym innym nie ucieszycie Dzikich Ludzi —odparł Ghan-buri-Ghan. —Rozpędźcie złą pogodę i ciemności jasnymi mieczami! ~J.R.R. Tolkien |
28 Paź 2016, o 00:13 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Osoba która ma peta od kogoś chce iść na takie bossy na które ten pet akurat nie ma resów i co? Nie ubierze opasek pet będzie obrywał po 600 i padnie w kilka rund a potem właściciel ma sapy do tego komu tego peta dał.
_________________ Aby utrzymać mroczny klimat gry zróbmy skiny prosiaczka i lisa dla petów. Na wiosnę w październiku. |
28 Paź 2016, o 06:41 |
|
Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |