Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Znajdowanie bugów-nagrody
Autor | Wiadomość |
---|---|
Walczący z drzewcami
|
@kolega112999
Jeean jest wybitna specjalistka od zgłaszania wszelkich bugów. Uszanuj i przyznaj racje _________________ Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy. |
1 Gru 2017, o 23:37 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Racja, racją, ale pogadać, wymienić zdania można, prawda?
|
1 Gru 2017, o 23:39 |
|
Uczeń Heremona
|
Patrzyłem na aktywność Batmana i za co dostał bana, teraz na pewno te jego ostatnie posty są już pousuwane. Nie przypominam sobie osoby która bardziej by na wyrzucenie z gry zasłużyła, a przewijało się tu wiele perełek. Dorabianie jakichś szlachetnych ideologii do jego działań jest nie na miejscu, pokazywał się tu jako najgorszej kategorii troll, a pewien jestem że prezentując genialne sposoby na łamanie regulaminu odpowiedzialny jest za bany również wśród swoich widzów.
Twój słynny bug rzeczywiście może lepiej nie powinien być zgłaszany, mówisz o nim czasem jakby stanowił zagrożenie dla pokoju światowego. No ale gdybyś któregoś dnia się jednak zdecydowała uwolnić od tego ciężaru to zresetuj router albo pójdź do biblioteki i zgłoś błąd na supporcie incognito. Może agenci ekipy cię nie namierzą, ale to twoje ryzyko. _________________
Spoiler:
|
1 Gru 2017, o 23:46 |
|
Administrator
|
Nagradzanie za znajdowanie błędów miało miejsce i będzie zapewne funkcjonowało nadal. Jednak zasada jest taka, że wszystko zależy od "wagi błędu" (zarówno samo uzyskanie nagrody, jak i jej wysokość - nie ma tu standardowej wartości). Podobnie jak z karami: za "ty noobie" nie ma kary, mimo że nikt wspomnianym noobem być nazywany nie chce. Natomiast po użyciu ostrzejszych słów / określeń kara już by się należała. Wydaje mi się to logiczne i nie ma co się nad tym rozwodzić.
Oczywiście należy to zgłosić we właściwy sposób. Bo nie możemy przyjmować, że każdy filmik czy info ogłaszane gdzie się da ma być zgłoszeniem błędu. Są od tego właściwe miejsca (zapraszam np. na support czy PW forum Inżynierów). Autorowi tematu myślę jasno odpowiedziałem. Resztę proszę o trzymanie się tematu, bo nie jest to temat o Batmanie, o karach stosowanych wobec innych graczy czy sposobach zgłaszania błędów, a o sam system nagradzania. Nie mam zamiaru wdawać się w kolejne, powielane multum razy dyskusje nt. Batmana czy innych. Stanowisko Ekipy było przedstawione, zatem trzymajmy proszę jakąś konstruktywną, merytoryczną dyskusję, skoro autor wyszedł z propozycją. |
1 Gru 2017, o 23:55 |
|
Błądzący w Tunelach
|
A tak z ciekawości spytam, skoro członek ekipy się wypowiedział.
Jakie nagrody były, za napisanie o bugach? |
2 Gru 2017, o 00:40 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nicolay napisał(a): Patrzyłem na aktywność Batmana i za co dostał bana, teraz na pewno te jego ostatnie posty są już pousuwane. Nie przypominam sobie osoby która bardziej by na wyrzucenie z gry zasłużyła, a przewijało się tu wiele perełek. Dorabianie jakichś szlachetnych ideologii do jego działań jest nie na miejscu, pokazywał się tu jako najgorszej kategorii troll, a pewien jestem że prezentując genialne sposoby na łamanie regulaminu odpowiedzialny jest za bany również wśród swoich widzów. Twój słynny bug rzeczywiście może lepiej nie powinien być zgłaszany, mówisz o nim czasem jakby stanowił zagrożenie dla pokoju światowego. No ale gdybyś któregoś dnia się jednak zdecydowała uwolnić od tego ciężaru to zresetuj router albo pójdź do biblioteki i zgłoś błąd na supporcie incognito. Może agenci ekipy cię nie namierzą, ale to twoje ryzyko. Przepraszam za szczerość, ale wkurza mnie nadużywanie słowa troll. Przez to sam stajesz się trollem, ponieważ wszystko co nie jest po Twojej myśli uznajesz za trolling. Rozumiem że starasz się być grzecznym chłopcem i osądzać "kryminalistę", który miał trochę więcej talentu w odkrywaniu błędów i łamaniu zabezpieczeń, niż my wszyscy. Ja jednak nie jestem grzeczną dziewczynką i uwierz mi, są jeszcze gorsi artyści, i tacy nie mają nawet zamiaru pisać na forum z takimi błaznami jak my. Co do zgłaszania błędów i ich nagród. System zaczyna kuleć, bo ekipa zniszczyła wielu starych graczy którzy byli po ich stronie i znali się na rzeczy ( wielu z nich znam ). Zamiast trzymać ich stronę, niszczono ich za pomocą nieudolnego regulaminu i jeszcze bardziej nieudolnych (niektórych) typów z administracji. Za miast robić sobie przyjaciół, to robili wrogów. Straszyli sądami, banowali konta mające po kilkadziesiąt tysięcy niewykorzystanej platyny za którą gracze zapłacili. Naturalnie wszystko zgodnie z umową, którą zaznaczyli przy rejestracji w grze. Teraz wpada nowe pokolenie Chipsów i Smsów i będą pokazywać Wam bugi w TBR. Powodzenia i dobranoc. _________________ ,,Jesteśmy zbudowani z odpadów atomowych, utworzonych w procesie śmierci gwiazd." National Geographic - ,,Podróż na kraniec wszechświata" Ostatnio edytowany przez Jeean, 2 Gru 2017, o 00:50, edytowano w sumie 1 raz |
2 Gru 2017, o 00:45 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Pomysł dobry, ale znając ekipę to to nagradzanie musiałoby wyglądać ciekawie.
_________________ "Zmiany bez pośpiechu, zgodnie z planem, konkretne. Potrafię zaskoczyć życie, biorę z niego co najlepsze. Choć pomysły miało wredne, jestem niewygodnym graczem, zawsze do celu biegnę własnym wytyczonym szlakiem." |
2 Gru 2017, o 00:49 |
|
Chodząca legenda
|
kolega112999 napisał(a): A tak z ciekawości spytam, skoro członek ekipy się wypowiedział. Jakie nagrody były, za napisanie o bugach? Między innymi te, które możesz znaleźć w dziale zgłoszeń błędów, linki w spoilerze. Wydaje mi się, że przeważnie była to platyna, nie wiem czy były jakieś inne wyróżnienia, np: unikatowe skiny.
Spoiler:
@up - ciekawie, to znaczy jak? Platyną, skinami, może jeszcze jakieś inne propozycje? _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
2 Gru 2017, o 00:49 |
|
Administrator
|
kolega112999 napisał(a): A tak z ciekawości spytam, skoro członek ekipy się wypowiedział. Jakie nagrody były, za napisanie o bugach? Zazwyczaj była to nagroda, a bardziej podziękowanie (przynajmniej ja to tak traktuję), w formie platyny. Oczywiście co do ilości czy samej nagrody tak jak napisałem wcześniej. Rzecz jasna mając też na względzie powielanie tych samych zgłoszeń (dotyczących tego samego błędu). |
2 Gru 2017, o 01:10 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Dzięki za informacje.
Poza tym oprócz skinów czy platki, to można by w formie podziękowania dać m.in.: Dziele Premke Unikatowego peta - borsuk oraz nazgulica podajże są tymi petami. Dodatkowy exp? :3 Nie tylko dla postaci głównej, także i dla alta oraz petów All składniki na obroże czy auqapeta Pomnik xd :p (Zawsze to jakijś pomysł) Mięsko Klucze, mapki i te inne rzeczy potrzebne na boski :p Potki też można dać Klucze platynowe, zwoje tp itp Zapewne coś się powtórzyło i czegoś brakuje, ale i tak jest kilka pomysłów jak nagradzać graczy |
2 Gru 2017, o 01:51 |
|
Strona 2 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 70 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |