Strona 2 z 3 |
[ 27 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Taernowska Loteria! - czyli jak zostać milionerem w sekundy
Taernowska Loteria! - czyli jak zostać milionerem w sekundy
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Pomysł jest ciekawy. Znam go (w trochę różniącej się formie) z innych gier mmorpg. Na pewno jest to dodatkowa dawka zabawy, szczególnie na niskich poziomach.
Pewnie macie tego świadomość, ale na wszelki wypadek napiszę, że kluczowe w powodzeniu tego przedsięwzięcia, będzie właściwe dobranie zakresu liczb, z których losujemy numerki. Jeśli ten zakres będzie zbyt duży, to "globalny" długotrwały brak wygranej może zniechęcić graczy do gry (mimo kumulacji). Sądzę, że najlepiej by było, gdyby wygrane padały często, a kumulacje były czymś wyjątkowym. Po pierwszych przemyśleniach, uważam, że liczba losów powinna być zbliżona do liczby wszystkich aktywnych* graczy Taernu/danego serwera. (w zależności od tego, czy planujecie zrobić jedną loterię globalną dla wszystkich serwerów, czy dla każdego serwera oddzielnie) Dopuszczalny według mnie jest też taki przypadek, że wszystkie losy zostaną wyprzedane i nie wszyscy chętni będą mogli wziąć udział w danym cyklu loterii. *) średnia liczba aktywnych graczy w jednostce czasu, którą planujecie jako jeden "cykl" loterii. _________________ And so I left - cold of heart and soul. Forced to the road, and the long, bitter night. |
|
5 Sie 2011, o 12:00 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 5 Sie 2011, o 12:08 Posty: 8 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
podoba mi sie ten pomysł jest [ciach}
Nie wyrażaj się tak, nawet z * /Adiq |
|
5 Sie 2011, o 12:11 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Jestem na Tak, ale żeby losy nie były ani za tanie, ani za drogie. Jak bd za drogie, to pula nie bd miała sensu. Myśle, że los kosztowałby 4k
_________________ "I bierz co Ci dane, bądź losu panem!" Pomoglem? Daj kufelek browarka :=) https://www.facebook.com/pages/The-Prid ... 2137125151 Like'nij! 2 admin strony fanowskiej na fejsie! |
|
5 Sie 2011, o 13:27 |
|
|
Uczeń Simona
|
Lepszą walutą byłaby platyna ; )
_________________ http://graphics-forum.phorum.pl Kariera w taernie zakończona postaciami Chemidrut - 62 lvl chemik - 68 lvl falconeer - 28 lvl Gracz The pride of taern - EMERYT Na forum Prawie emeryt |
|
5 Sie 2011, o 13:44 |
|
|
Chodząca legenda
|
Bardzo fajny pomysł na wprowadzenie małymi krokami w świat Taernu hazardu, o czym wiele tematów już było. Coś jak "twój szczęśliwy numerek", tylko że bez obstawiania. Bardziej podoba mi się opcja typowania samemu liczby, oczywiście jednej za określoną kwotę z jakiejś puli, powiedzmy 0-99, wtedy nie ma tylko elementów losowości, ale gracze mają realny wpływ na wynik gry (dla nich samych oczywiście). Proponowałbym też tylko złoto, bez platyny, jakoś nie podoba mi się przesyłanie dowolnych ilości platyny pomiędzy graczami, mogą z tego być kolejne problemy.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
5 Sie 2011, o 18:01 |
|
|
Uczeń Simona
|
Według mnie fajny pomysł ale cena nie powinna byś oczywiście za wysoka
_________________ |
|
5 Sie 2011, o 19:28 |
|
|
Duma Forum!
|
Ja to widze tak, ze losy kupowaloby sie za platyne i co jakis czas jeden los bylby typowany na zwyciezce (zawsze wybrywa jedna osoba )
|
|
5 Sie 2011, o 23:39 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Jestem za ,jednak moim zdaniem winno być :
1. Losy za kasę nie platyne 2. Kazdy gracz może kupić tylko 1 numerek _________________ Mattyy S3 , 37 Druid Mationn S3 , 27 Sheed |
|
6 Sie 2011, o 09:14 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jestem za jeśli los bedzie sie kupowalo za złoto a nie za platynę.
|
|
6 Sie 2011, o 11:34 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
jestem na TAAAAK ! swietne urozmaicenie gry
_________________ Mattheveem - VD-99lvl - s1 [ON] DeeJay - MO-51lvl - s2 [OFF] |
|
6 Sie 2011, o 13:11 |
|
|
Strona 2 z 3 |
[ 27 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 49 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |