![]() |
Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Czat gildyjny i rary.
Czat gildyjny i rary.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 27 Cze 2011, o 14:55 Posty: 45 Miejscowość: Wioska Romana Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy ![]() |
Ja również jestem na TAK dla obu pomysłów. I czekam na wypowiedź kogoś z administracji.
|
23 Sie 2011, o 07:59 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 18 Sty 2011, o 20:48 Posty: 1556 Miejscowość: Konin Podziękowano: 28 razy Otrzymanych podziękowań: 34 razy ![]() |
1. Pytanie czym jest gildia? Gildia jest zgrupowaniem. Ścisłym, zwięzły i bardzo zależnym od siebie grupowaniem. Nikt nie powinien odstawać od grupy, a więc nie powinien chcieć wyłączać się kompletnie z dyskusji, ale... Na czacie gildiowym często prowadzone są luźne rozmówki na które akurat parę osób może nie mieć ochoty, a będzie musiało znosić ciągłe miganie czatu. W tym przypadku przydałaby się opcja wyłączenia czatu.
Końcem końców pomysł wart wprowadzenia ![]() 2. Zdecydowanie na nie. To, że niektóre słabsze rary nie mają polotu na rynku to żaden argument. To naturalne prawa rynku, że niektóre rzeczy mają większy popyt i podaż inne mniejsze. Sposobów na zarobek jest już wystarczająco dużo. Zdecydowanie nie. _________________ ![]() Surowe prawo, lecz prawo. "Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain |
23 Sie 2011, o 10:08 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
3siu napisał(a): I dla tych, którzy stwierdzą, że przez to będzie więcej złota w taernie na niższych poziomach - większa cena u NPC spowoduje także wzrost ceny sprzedaży. Podam na przykładzie Czengów. Aktualnie cena na s1 to ok 30k. U NPC 12500. Po podniesienu ceny do 15% wartości cena pójdzie w górę - 37500. A co za tym idzie cena między graczami także podskoczy. Twoje rozumowanie jest błędne. Zwiększenie ceny sprzedaży u NPC powoduje, że do obiegu (do graczy) trafia więcej złota z zewnątrz. Natomiast transakcje pomiędzy graczami nie powodują, że to złoto wypada z obiegu. Cały czas jest u graczy, tylko zmienia właściciela. _________________ And so I left - cold of heart and soul. Forced to the road, and the long, bitter night. |
23 Sie 2011, o 10:18 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 16 Sty 2011, o 02:38 Posty: 1597 Miejscowość: Szczecin Podziękowano: 109 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy ![]() |
Bubelage napisał(a): 1. Pytanie czym jest gildia? Gildia jest zgrupowaniem. Ścisłym, zwięzły i bardzo zależnym od siebie grupowaniem. Nikt nie powinien odstawać od grupy, a więc nie powinien chcieć wyłączać się kompletnie z dyskusji, ale... Na czacie gildiowym często prowadzone są luźne rozmówki na które akurat parę osób może nie mieć ochoty, a będzie musiało znosić ciągłe miganie czatu. W tym przypadku przydałaby się opcja wyłączenia czatu. Końcem końców pomysł wart wprowadzenia Dokładnie o to mi chodzi. Do tego w trakcie walki dość często czat jest wyłączany (przynajmniej do takiego wniosku doszedłem rozmawiając z kilkoma graczami). Czat powinien mieć także możliwość włączenia/wyłączenia. Bubelage napisał(a): 2. Zdecydowanie na nie. To, że niektóre słabsze rary nie mają polotu na rynku to żaden argument. To naturalne prawa rynku, że niektóre rzeczy mają większy popyt i podaż inne mniejsze. Sposobów na zarobek jest już wystarczająco dużo. Zdecydowanie nie. Tu mnie źle zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że brak popytu ma podnieść cenę u kowala, a to, że są to jednak przedmioty unikalne i teoretycznie trudniejsze do zdobycia. A co za tym idzie powinny być lepiej traktowane niż zwykły "złom". Fate's Whisper napisał(a): Twoje rozumowanie jest błędne. Zwiększenie ceny sprzedaży u NPC powoduje, że do obiegu (do graczy) trafia więcej złota z zewnątrz. Natomiast transakcje pomiędzy graczami nie powodują, że to złoto wypada z obiegu. Cały czas jest u graczy, tylko zmienia właściciela. To Ty mnie źle zrozumiałeś ![]() A co do tego jak Ty zrozumiałeś - nie mamy na to wpływu. W taern nie grają finansiści, a niestety w dużej mierze osoby nie mające bladego o tym pojęcia. Więc równie dobrze może działać to w sposób "mam więcej pieniędzy = stać mnie na rara, mogę dać więcej i kupić szybciej" a ze strony sprzedającego "mam kilka ofert na określoną kwotę = mogę podnieść cenę". A złoto wypada z obiegu chociażby poprzez śmierć, naprawę przedmiotu czy ulepszanie. Co przy rarach jest bardzo częste. Ankieta dodana. |
23 Sie 2011, o 13:43 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |