Strona 1 z 8 |
[ 80 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Trener Zwierzaków - Thortal
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Heremona
|
Witam
Przez jakiś czas na forum, i w grze jest gadane o petach, ze za słabe, lub ze jest ich bardzo mało [ ogary itp ] Dlatego chciałem wam przedstawić mój pomysł na zmodyfikowanie "zwierzaków" w taernie. Trener Zwierzaków - Thortal Byłby to trener zwierzaków [ petów ] który modyfikowałby naszych zwierzaków, pod względem: - Wybierania statystyki która zostanie nam dodana co lvl [ Pet wbija lvl, i zamiast 40 hp, mozemy wybrać zręke, moc czy wiedze ] - Nowe umiejętności petów - Zmodyfikowanie petów, by były unikalnie dla kazdego. Thortal przedstawi wam to w ponizszych screenach. Kim jesteś, Odpowiedź:
Spoiler:
Chciałbym nauczyć mojego zwierzaka ....; Odpowiedź:
Spoiler:
- Przejdźmy do dzieła, Pojawia nam się okno podglądu umiejętności naszego peta [ aktualnie Czarnego ogara ] Tutaj za uzyskane PU przez naszego zwierzaka, po otrzymaniu lvlu mozemy zwiększyć poziom umiejętności naszego peta, lub Nauczyć go nowej umiejętności [ Wym. 20 PU = 10 lvli] Kazdy pet będzie miał unikalne umiejętności dla siebie. - Nietoperz - Dostępne 2 nowe umiejętności - Wtapianie, - Czarny Ogar - Dostępne 2 nowe umiejętności - Gruboskórność, Furia - Biały Ogar - Dostępne 2 nowe umiejętności - Gruboskórność, Zakazenie Klatka Poziom 1 Dostępne 2 nowe umiejętności. Dajmy na to Motyla - Do jego umiejętności dojdą mu 2 nowe, do odblokowania - np: Wtapianie i gruboskórność. Klatka Poziom 2 Dostępne 2 nowe umiejętności. Klatka Poziom 3 Dostępna 1 nowa umiejętność. Nie zajmowałem się wymyślaniem umiejętności dla kazdego peta, poniewaz odpowiedni "Balans" moze dobrać administracja. -------------------- Opcja 3 w dialogu, Chciałbym by mój zwierzak po otrzymaniu poziomu poduczył się..; Odpowiedź
Spoiler:
Tutaj, gdy juz nie chcemy by nasz pet po otrzymaniu np. 2,5k PZ ładował dalej w zycie, mozemy zmienić rozdawanie Pkt. statysyk naszego peta. -------------------- Dodatkowo, będziemy mogli podglądać umiejętności swojego peta, z dala od trenera. Oczywiście bez mozliwości modyfikowania czegokolwiek: [ Nie paczajta na to, ze screen jest po engliszu*] ---------------------------------- Takie rozwiązanie przydałoby się w taernie, nawet nie trzebaby dodawać nowych petów, poniewaz kazdy by mógł zmodyfikować swojego, tak jak chce i mu się podoba, nie zniszczy tez to balansu, a pety dalej będą dodatkiem w grze, a nie "Osobistymi graczami" Uwazam ze po dobrym dobraniu nowych umiejętności dla kazdego peta, nie zaszkodzi to balansowi. --Oto cały mój pomysł, odnośnie petów, proszę o komentowanie i uwazne przeczytanie tematu.-- |
|
9 Kwi 2012, o 14:48 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 3 Lut 2012, o 09:55 Posty: 10 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
jestem za tym pomysłem
_________________ Showtimee VD39 ONN LVL Rośnie |
|
9 Kwi 2012, o 14:58 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Lip 2011, o 11:44 Posty: 3 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Jak dla mnie wreszcie jakiś fajny pomysł, który ma szanse wejść w życie. Pomysł przemyślany, przydatny i wnoszący coś ciekawego do gry, coś co byłoby fajnym urozmaiceniem.
|
|
9 Kwi 2012, o 14:58 |
|
|
Chodząca legenda
|
Ja peta nie posiadam i nie planuje, więc dla mnie sprawa zupełnie zbędna. Obiektywnie rzecz biorąc sądzę, że pozwoli to wykoksić peta znacznie bardziej, niż z automatu. Jest to dodatkowa robota dla programistów, trzeba by chyba przebudować cały system przydzielania ptk petom, a dodatkowo jeszcze umiejętności. Ogólnie dla mnie pomysł ładnie opisany, ciekawy, ale nie potrzebny.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro, 9 Kwi 2012, o 15:14, edytowano w sumie 1 raz |
|
9 Kwi 2012, o 14:59 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Pomysł całkiem ciekawy, ale muszę Wam przypomnieć, że pet nie może pod żadnym pozorem zastąpić gracza, dlatego w tej chwili są mocne ale nigdy nie będą lepsze niźli gracz. Jeżeli będzie można bardziej przykoksić peta będzie się to mijało z naszym celem a tego nie chcemy.
Oczywiście jest to tylko moje zdanie. Dlatego podchodzę to tego pomysłu negatywnie. Nie podoba mi się. _________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
|
9 Kwi 2012, o 15:08 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Zuo, przeczytaj ostatnie zdanie w moim poście.
Cytuj: Takie rozwiązanie przydałoby się w taernie, nawet nie trzebaby dodawać nowych petów, poniewaz kazdy by mógł zmodyfikować swojego, tak jak chce i mu się podoba, nie zniszczy tez to balansu, a pety dalej będą dodatkiem w grze, a nie "Osobistymi graczami" Uwazam ze po dobrym dobraniu nowych umiejętności dla kazdego peta, nie zaszkodzi to balansowi. |
|
9 Kwi 2012, o 15:19 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Czytałem ale to bzdura, dodanie nowych umiejętności nie zniszczy balansu ?
_________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
|
9 Kwi 2012, o 15:32 |
|
|
Uczeń Simona
|
Zależy jakie to będą umiejętności
|
|
9 Kwi 2012, o 16:06 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Jeżeli nie będą to umiejętności, które coś znaczą to po co wprowadzać? Wtedy osłabią Wasze pociechy i też na dobre to nie wyjdzie, w doborze umiejętności i pkt statystyk trzeba uważać by nie przesadzić. Nie mówie, że pomysł jest zły, całkiem ciekawy ale wątpie, że do wprowadzenia.
_________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
|
9 Kwi 2012, o 16:17 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Skoro dobierzemy umki tak, by np. ogar był dalej lepszy od nietoperza z tymi umiejętnościami, a gorszy od 1 klatki, to będzie git, troszke to pomoze graczą którzy wolą expić solo, lub tez wydają krocie na pety, bo przeciez wymaxowanie takiego peta, i tych umiejętności troszke zajmie.
|
|
9 Kwi 2012, o 16:26 |
|
|
Strona 1 z 8 |
[ 80 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |