Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Hazard
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Moim pomysłem jest wprowadzenie hazardu do świata Taern.
Odbywał by się on w karczmach, a stawką mogła by być platyna oraz złoto. By każdy mógł z tego swobodnie korzystać, w każdej karczmie były by inne losowania dla różnych leveli (nie było by ograniczeń levelowych - stawki same by ograniczały graczy). U Emilki można by było kupować losy - kosztował by 500 złota. Gracze przez cały dzień wykupują losy z numerkami, a o 20.00 odbywało by się losowanie. Powiedzmy, że zostało sprzedane 670 losów (każdy los waży 1) czyli w puli by było 335000 - wygrany otrzymywał by 80% zebranej sumy (Karczma też musi zarabiać). Z losem należało by się udać do karczmy po wygraną. Po 20 zaczynano by sprzedawać nowe losy na kolejny dzień. W karczmie u Lesgar'a przebywają głównie 20-40 levele, a więc tam los by kosztował np. 5000 złota. Załóżmy, że zostanie sprzedane 450 losów - czyli (80%) wygrany zgarnął by 1.8kk. U Tzahar'a miałby by miejsce losowania, dla bardziej bogatszych graczy Raz tygodniowo mogły by odbywać się losowania platyny - stawką by była tam platyna (1-10 szt), a losy nie istniały by fizycznie (bo kto by chciał nosić losa przez tydz) Pomysł oczywiście do dopracowania, mam nadzieje że zainteresuje kogoś. _________________ LubiszTooo S4 Druid 74 off IubiszTo S4 Druid 64 off |
|
9 Kwi 2012, o 23:40 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Wydaje mi się, że pomysł się pojawiał, nawet kilka razy i nie spotkał się z uznaniem. Osobiście uważam, że jest to klimatyczne i o ile zostałoby sensownie wprowadzone (bardziej jako gra w kości/karty w karczmie a nie typowa loteria) na pewno by grze nie zaszkodził.
_________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS |
|
10 Kwi 2012, o 01:05 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Jak najbardziej za O.o widzę, że nawet sam SZ się zainteresował tym pomysłem
|
|
10 Kwi 2012, o 07:11 |
|
|
Uczeń Simona
|
Za kto by chciał brać w tym udział brałby a kto nie to nie
|
|
10 Kwi 2012, o 09:00 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
ja jestem za
|
|
10 Kwi 2012, o 09:08 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Jestem jak najbardziej za.
Dla taernu przyda się takie lotto ;p Tylko jeszcze tak zrobić aby w tym kalendarzu nie były pokazane same turki lecz i mogła być srebna ikona i wtedy były by losy z platyną. |
|
10 Kwi 2012, o 09:41 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Pff.. I Ty to nazywasz hazardem? To zabawa dla dzieci. Chcecie hazardu? To niech w karczmie stanie "Rar ruletka"
-2 osobowe pokoje -Do puli można włożyć rary, złoto, platynę(tylko paczki), epiki. -Wkład gracza a i b musza się równoważyć +- 10% (Ja daję Blask a ty jego wartość w złocie tą przypisaną ofc.) -Szansa na wygraną gracza a=40%, b=40% i 20% na to że karczmarz zabierze całą pulę. I to jest hazard tu albo wiele zyskujesz albo wiele tracisz. Bo w przypadku twojego pomysłu wkład w los jest żaden a wygrana nieproporcjonalnie duża. Juz nie wspomnę o tym, że to totalna nuda!. |
|
10 Kwi 2012, o 09:47 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Też popieram, pechowcy do rarów może będą mieli szczęście do losów No i może,może uzbierają na jakiegoś drogocennego rara,seta lub EPIKA .
Pirek jak wprowadzą twój Hazard to nikt niebedzie grał w to , ponieważ zdaje mi się że każdy będzie się bał _________________ 'Just look at the flowers' |
|
10 Kwi 2012, o 09:47 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Dość ciekawy pomysł Jestem za .
_________________ "Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać, każdy robi błędy, ważne jak będziesz wstawać..." |
|
10 Kwi 2012, o 10:28 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Zarówno Twój pomysł jest ciekawy jak i pomysł Pirka, fajnie wymyślone
_________________ |
|
10 Kwi 2012, o 10:37 |
|
|
Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |