Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
depozyty gildiowe
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 23 Gru 2011, o 12:42 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
powinny na działkach gildyjnych powstać depozyt dla wszystkich członków gildii.
by każdy mógł włożyć jakiś RAR set epik i każdy członek gildii mógł wziąć w zależności od stopnia. PROSZĘ OCENIĆ POMYSŁ ProDrutXXD |
21 Maj 2012, o 22:03 |
|
Walczący z drzewcami
|
Początkowo myślałem ze budynek "Depozyt" gildyjny właśnie tak działa. Popieram pomysł Podczas wkładania przedmiotu określano by range od której można by wyciągnąć.
Coś podobnego można spotkać w innych grach. Pewnie 90% wypowiedzi będzie w stylu "za krótkie na pomysł" i możliwe ze coś takiego kiedyś już było _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
21 Maj 2012, o 22:10 |
|
Współpracownik Gnarla
|
jak najbardziej za czesto sa wyprawy gildiowe i zleci jakis dropik na sell, a potem osoba ktora go ma moze nie grac tydzien a tak wrzucamy do wspolnego depo i wszyscy czlonkowie gildii moga pobrac i sprzedac chetnemu a potem wrzucic np kase z
krotka adnotacja ze 4osoby moga wziac z depo po 1kk i kazyd jest happy _________________ Lex retro non agit, chyba ze w taernie |
21 Maj 2012, o 22:39 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Lub zrobić kilka depozytów i wpisywać graczy którzy mogą do niego zaglądać np locik z jakiegoś bosska czy coś dzielone na pięciu i jednej osoby nie ma to można wyciągnąć i sprzedać , bo co do depozytu gildyjnego żeby wszyscy mieli dostęp to nie jestem przekonany bo często dochodzi do kłótni graczy między gildią i ktoś może zrobić że przy takiej kłótni zabierze eq czy coś tam co będzie w tym dp i opuści gildie.
|
21 Maj 2012, o 22:44 |
|
Walczący z drzewcami
|
Pomysł może i dobry , lecz wynikło by zapewne z tego więcej konfliktów niż korzyści , a to , że ktoś nie ma dostępu , a to , że ktoś coś komuś wziął , nie chce oddać itp.
Przecież równie dobrze można tak samo dać to komuś przez handel nie trzeba wkładać do jakiegoś depo , żeby ktoś ten item wziął. |
21 Maj 2012, o 22:51 |
|
Uczeń Heremona
|
Leemur napisał(a): Lub zrobić kilka depozytów i wpisywać graczy którzy mogą do niego zaglądać np locik z jakiegoś bosska czy coś dzielone na pięciu i jednej osoby nie ma to można wyciągnąć i sprzedać , bo co do depozytu gildyjnego żeby wszyscy mieli dostęp to nie jestem przekonany bo często dochodzi do kłótni graczy między gildią i ktoś może zrobić że przy takiej kłótni zabierze eq czy coś tam co będzie w tym dp i opuści gildie. Oj tak, znając życie będzie sporo takich przypadków, niemniej pomysł mi się bardzo podoba. Do komunalnego depozytu możemy wkładać przedmioty o małej wartości np tanie rary, dropy do robienia flaszek, przedmioty typu "lodowy rdzeń mocy" których jedni mają w nadmiarze a innym aktualnie brakuje. Droższe rary zawsze można trzymać w prywatnym depozycie. Można też stworzyć 2gi oddzielny depozyt gildiowy do którego dostęp mieliby tylko wybrani (wskazani po nicku czy wg rangi). @Szymdaro: tak, można się spotkać, tylko niektórych członków gildii widuję 2 razy na tydzień bo grają w godzinach kiedy mnie nie ma. Żeby przekazać mi coś albo ja jemu czasem musimy się uciekać do łańcuszków typu A daje coś B żeby ten dał to coś D ale ponieważ B nie gra wtedy kiedy D przekazuje to C aby ten dał to D. Swoją drogą fajna zabawa, ale czy sensowna? _________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS Ostatnio edytowany przez Calipsis, 21 Maj 2012, o 23:50, edytowano w sumie 1 raz |
21 Maj 2012, o 22:56 |
|
Walczący z drzewcami
|
To trzeba się umieć dogadać w gildii powinny być ludzie którzy się dogadują. (choć rozumiem ze niektórzy zachowują się po prostu dziecinnie)
Dlatego ograniczenie do rangi bo im wyższa ranga tym bardziej zasłużony gracz dla gildii i bardziej zaufana. Z doświadczenia wiem że takie depozyty bardzo dobrze się sprawują. Albo podczas ładowania przedmiotu dać możliwość limitu rangi i wskazać konkretne osoby. Kanclerz (i może stratedzy) musi mieć możliwość sprzątania depozytu bo zapełnił by się moment _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
21 Maj 2012, o 23:00 |
|
Chodząca legenda
|
Ja uważam, że to zbędna sprawa. Można się spotkać i przekazać itemy czy złoto, dodatkowa robota i ryzyko, że weźmie ktoś coś nieodpowiedni, jeśli systemowo nie zostanie to rozwiązane.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
21 Maj 2012, o 23:07 |
|
Duma Forum!
|
Takie tematy juz byly, uzyj szukajki.
|
22 Maj 2012, o 00:29 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Allbo jeśli wkładasz do depo gildiowego set/rar/epik to wyskakuje takie cos jak tekst i pisze: Dla kogo ten rar/set/epik ma byc piszesz np Alojzy i tylko on może go wziąć.
_________________ Nick: Azzyll Profesja: Rycerz Server: I Pet: 82 lvl Żmij - Darkling Gildia: Sleepwalkers Level: 115 Ranga w Gildii: Kanclerz Stworzony po to by zabijać. Start Gry: 24.12.2010 - Już 2 lata jestem z wami |
22 Maj 2012, o 12:57 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |