Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Gildia: Statystyki postaci
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Walczący z drzewcami
|
Proponuje dodać nową zakładkę o nazwie Statystyki. Ta zakładka bedzie podzieloną na 4 mniejsze a mianowicie Suma, Miesiąc, Tydzień, Dzień w tych zakładkach będą odpowiednio kolumny Nazwa, Prestiż, Honor, Złoto, Platyna, Drewno, Kamień, Żelazo, Kryształ i Jedzenie.
I na przykład w zakładce Tydzień w kolumnie Drewno w wierszu "gracz xyz" miałby podane ile wpłacił drewna w ostatnim tygodniu wszystko inne było by liczone analogicznie. Te statystyki wydaje mi się że najlepiej jakby były aktualizowane co 24h czyli w zakładce dzień były by wartości z dnia poprzedniego. I w tej zakładce widniał by też wkład osób których już nie ma gildii można by też dać przycisk "Ukryj byłych członków gildii" myślę że nie muszę tłumaczyć jak by działał. Wiem ze wszystko to można obliczyć ręcznie ale w gildii w której ja jestem ze składkami tygodniowo jest na przykład około 20 zakładek. Wydaje mi się że takie coś pomogło by w zarządzaniu gildią (w niektórych przypadkach) lub było by miłą ciekawostką. _________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
|
27 Maj 2012, o 21:28 |
|
|
Chodząca legenda
|
Na pewno staty byłyby ciekawe i pomocne, na razie trzeba samemu wszystko kontrolować. Fajnie jakby były Sam bym z nich korzystał.
edit: popraw podpis Deve _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro, 28 Maj 2012, o 00:55, edytowano w sumie 1 raz |
|
27 Maj 2012, o 22:11 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Sama się "księgowością" w gildii nie zajmuję, ale myślę, że na pewno ułatwi to okresowe podliczenia. Oczywiście za
_________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS |
|
27 Maj 2012, o 22:15 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jestem jak najbardziej za powody są powyżej. Daj ankiete
|
|
27 Maj 2012, o 22:25 |
|
|
Uczeń Simona
|
Ja akurat zajmuję się "księgowością" w mojej gildii i muszę powiedzieć, że takie udogodnienie byłoby bardzo przydatne, szczególnie jeśli uwzględniałoby także surowce. Dużo łatwiej byłoby wyłowić graczy, którzy nie biorą udziału w budowie gildii.
Ale z drugiej strony, jak ktoś ogarnia Excella i jest choć odrobinę systematyczny, to bez problemu może samemu wprowadzać dane nie tracąc na to zbyt dużo czasu. Myślę, że teraz ekipa powinna skupić się tym co ma już zaplanowane i ostro to realizować, a takie ulepszenie zostawić na sam koniec. _________________ Ardghal (s3) - Łucznik 75 lvl We're not only the consequence of our past, but also the presequence of our future. |
|
28 Maj 2012, o 00:32 |
|
|
Chodząca legenda
|
No i w końcu jakiś dobry pomysl. Przyda się żeby łatwo znaleźć ludzi, którzy obijają się z surką
Dla mnie bomba. |
|
28 Maj 2012, o 00:52 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Ja tez jak najbardziej tak.
_________________ Roun 129 Sheed s1 Gildia: New Taern Order AvE PvP Pierwszy SH na s1 http://screenshooter.net/3350009/uprblld |
|
28 Maj 2012, o 08:28 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Miło mi widzieć ze się podoba zastanawiam czy ktoś z ludzi decyzyjnych zobaczy mój pomysł żeby go odrzucić lub dodać do listy do zrobienia (nie koniecznie już). Chyba że Inżynierowie i Testerzy przepychają dalej pomysły.
_________________ "Warto mieć marzenia" tylko jaka to wartość jak się nic z tego nie ma?? |
|
29 Maj 2012, o 14:07 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
To moze ankieta?
_________________ Roun 129 Sheed s1 Gildia: New Taern Order AvE PvP Pierwszy SH na s1 http://screenshooter.net/3350009/uprblld |
|
30 Maj 2012, o 00:46 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Jak najbardziej na tak, ulatwiloby to prace skarbnikowi / osobie odpowiedzialnej za zbiorki.
Nie musialo by to byc z jakims duzym priorytetem ale na bank by sie przydalo. _________________ *Shortbow* - 119 - s3 - DELETED (Assassins of Kings 4 ever) (In)famous asian women lover from s3. |
|
30 Maj 2012, o 16:45 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |