Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
szansa na dropa zalezna od poziomu gracza
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Moim pomysłem jest uzależnienie szansy na drop od poziomu gracza . Często , najczęściej jest tak ze wysokie lvle żenują na tych niższych , bo robią więcej razy danego bosa czy czempiona w tym samym czasie .
Moja propozycja jest prosta im niższy lvl tym większa szansa na dropa im wyższy tym niższa , oczywiście względem danego gracza . Przykład gracz mający 40 lvl solucje ichi i ma 4% szans na rara , gracz 55 lvl solucje ichi i ma 1 % gracz 70 lvl solucje ichi ma 0,3 % szans na rara !podobnie było by z czempionami , wysokie lvle którym na nic się taki set nie przyda , polują na czempiony odbierając szanse innym gracza którym się naprawdę przyda i dropia go dla siebie a nie na sprzedaż ! poprawi to tytulacje rarowa na rynku i da więcej radości innym gracza(mniejszym ) , a high lvl przecież maja bosy odpowiednie do swojego lvla wiec niech na nie chodzą i tam się wykazują Pomysł pewniej spotka się z krytyka graczy mających wysokie lvle no ale wyjdzie to wszystkim na lepsze (a przynajmniej gracza chodzącym na bosy/czempiony adekwatne do swojego lvla ) _________________ Sheed 80 lvl s3 Druid 44 lvls3 RYC 75 s 5 MO 64 s5 brb 53 ON s5 |
21 Maj 2012, o 19:53 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Opcja szukaj nie gryzie, jak to podobno mówią.
Taka zmiana jest niemożliwa. Drop jest na drużynę, a nie na gracza. Wymagałoby to zmiany całego systemu dropienia, co zapewne jest dość dużym wyzwaniem. Na dodatek - wiele osób lata na bossy, by wydropić eq dla swoich drugich postaci. Rary są też potrzebne do esencji. Aktualny system rarów jest opłacalny dla nowych graczy; nie opłaca się on głównie dla wyjadaczy. Im droższe rary, tym trudniej na nie zarobić noobkom... wiem co mówię, kupiłem NU piro za 1kk (ponad rok temu ). I wiem, jak trudno było zgromadzić taką sumę. Teraz postacią na ~30 lv bez żadnej pomocy z głównej postaci zdołałbym kupić NU piro w góra 2 dni, nie dropiąc ani jednego rara... Jakby tego mało, już widziałbym postacie z 15 lvl na wszelkich bossach do wendi włącznie - w takim przypadku sam bym próbował, by mieć większe szanse na rara. Poza tym... pójdź na wenda i wydrop rara, jakiego potrzebujesz. Przeciętny gracz może nabić kilkanaście lvl, zanim mu to się uda. Miałby mieć później mniejsze szanse, tylko dlatego że jest to trudne? |
21 Maj 2012, o 20:00 |
|
Uczeń Simona
|
Żaden system nie pomaga gracza po prostu taka jest sytuacja na rynku rarow i tyle . Żaden 15 lvl nie utrzyma się na bosie który bije obszarowym atakiem No wiadomo ze takie zmiany by były ciężkie do wprowadzenia le przyniosły by więcej radości niższym i słabszym gracza !
_________________ Sheed 80 lvl s3 Druid 44 lvls3 RYC 75 s 5 MO 64 s5 brb 53 ON s5 |
21 Maj 2012, o 20:08 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Jak najbardziej na NIE!
Im mniejszy lvl tym większa szansa na rar? Hah już to widzę jak ludzie proszą kolegów(z reala oczywiście) aby się zalogowali a oni ich biorą na np. fyo i pilnują aby nie padli ( np. rycek z ochronką) i jak ten coś zdropi to jako dobry kolega oddaje rar bo skoro nie gra to na co mu on? _________________ Now your nightmare comes to life.... |
21 Maj 2012, o 20:08 |
|
Chodząca legenda
|
Każdy hlvly gracz na pewno będzie przeciw, więc ja też zdecydowanie nie. To właśnie hlvlowi gracze napędzają rynek, tłukąc najwięcej bossów. Teraz sytuacja i tak jest inna niż tydzień temu, bo większość siedzi na nowych bossach, a z tego raczej nie prędko się rary będą sprzedawać.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro, 25 Maj 2012, o 16:49, edytowano w sumie 1 raz |
21 Maj 2012, o 22:45 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Jestem na nie nie nie!
Po pierwsze skończcie się użalać że tak drogo za rary płacicie bo ja musiałem płacić 2 kk za jeroszki a teraz kosztują 200 k ,a po drugie sam nie mam np bitek a ty mi jeszcze zmniejszysz drop z tigera bo mam za wysoki poziom? Zobaczymy jak się sytuacja zmieni teraz wiekszość high lvl'i smiga po nowej mapce i nie dropi starych rarow a jak dropi to przetapia na esencje bo coraz bardziej potrzebna. Wrócić do starych cen nie wrócimy ale jak ci przyjdzie płacić za jeroszki czy osto po 1 kk to dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów.Dostaniecie w kość i się nauczycie że za łatwo nie może być |
24 Maj 2012, o 12:20 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
jakiś miesiąc temu pisałem o bardzo podobnym pomyśle jako sposobie na zmniejszenie ilości dropionych rarów a tym samym podniesienie ich cen, ale uczciwie przyznaje, że teraz jestem o miesiąc dojrzalszy i taki pomysł jednak faktycznie większego sensu nie ma. Jak się okazało najlepszym sposobem na zmniejszenie ilości rarków było po prostu otworzenie nowych lokacji i co za tym idzie "pozbycie" się wielu hleveli ze słabszych bosków. Czy tylko mi się zdaje czy przykładowo nurthil w tydzień podrożał o jakieś 1kk?
|
24 Maj 2012, o 13:24 |
|
Uczeń Simona
|
Pomysł jest GŁUPI
75lvl 0,3% dropu?? to 120 (s1) ma ile? 0,05?! to chyba już lepiej epiki dropać Apeluje o jak najszybsze zamknięcie tematu. @edit czemu 40lvl ma mieć 4% a 55lvl 1%?? żenada... |
24 Maj 2012, o 20:10 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Zdecydowanie NIE NIE NIE To jest głupi pomysł ponieważ teraz masz 52 lvl a dajmy na to za pół roku bedziesz miał 75 lvl i bedziesz miał te 0,3% na drop to sam sobie szkodzisz
_________________ Roun 129 Sheed s1 Gildia: New Taern Order AvE PvP Pierwszy SH na s1 http://screenshooter.net/3350009/uprblld |
24 Maj 2012, o 23:13 |
|
Uczeń Simona
|
Zakładam że twórca tematu sam ma mały lvl i nie chce mu sie chodzić tyle na bossy to postanowił zwiekszyć swoje szanse na drop. A wogóle to kto ci bronić często chodzić na bossy? duże lvl-e chodzą, bo mogą jak każdy inny gracz bez względu na lvl
@edit Cytuj: wysokie lvle którym na nic się taki set nie przyda , polują na czempiony odbierając szanse innym gracza którym się naprawdę przyda i dropia go dla siebie a nie na sprzedaż ! Hahahh... To mnie rozbawiło. jednym z opcji zarobku jest właśnie dropnanie rarów/setów. A nie że jak ty chcesz to wszyscy mają ci ustąpić... |
25 Maj 2012, o 14:03 |
|
Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 63 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |