Strona 1 z 2 |
[ 16 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
sety profesyjne i epiki
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Przeglądałam ostatnio opisy przedmiotów setowych dla profesji i epików. Zwróciłam uwagę na pewną niesprawiedliwość, która jedną profę przedkłada nad pozostałe. Otóż sheed jako jedyny może nosić cały set + epik, pozostałe profy tego nie mogą, muszą wybrać- sprzęt setowy czy epik. I teraz pytanie do twórców itemków: czym kierowaliście się tworząc przedmioty i w ten sposób faworyzując jedną z profesji?
Pominę, że barb ma najtrudniej, bo ma 5-częściowy set, co też jest mało sprawiedliwe, z jednej strony - większy koszt dla nabywcy, a z drugiej większe wzmocnienie. Ciekawa jestem, co na ten temat sądzą inni gracze. _________________ "Karłom trzeba się nisko kłaniać."(S.J.Lec) "Klasę człowieka można zmierzyć tym, co go wyprowadza z równowagi."(A.Pope) "Nie władza korumpuje. Korumpuje lęk przed utratą władzy."(J.Steinbeck) Tyranowi ze styropianu |
26 Cze 2012, o 18:10 |
|
Uczeń Heremona
|
łał dopiero teraz się kapłaś, ale wszyscy sheedzi uważają że epik jest za słaby i że to im nic nie daje...
_________________ _______ |
26 Cze 2012, o 18:15 |
|
Walczący z drzewcami
|
Osobiście wspomnę też, że sheedowski set również dupy nie urywa. Daje nam kondę, której szczególnie nie potrzebujemy dzięki koncentracji.
_________________ Fiefiór -s3 http://www.youtube.com/watch?v=bmhVqOY22l8 |
26 Cze 2012, o 18:21 |
|
Uczeń Heremona
|
Czuję się wyróżniona, mogę nosić jednocześnie najbardziej badziewny set (czemu: patrz argumenty Fiefióra) z najsłabszym z dostępnych epików. Jeśli twórcy gry zrobili to świadomie to jako osoba grająca sheedem faktycznie czuję się dyskryminowana i uważam taki stan rzeczy za arcyniesprawiedliwy.
PS: Nie mam setu, ale widziałam jak sobie (nie)radzą jego posiadacze. O ile wielu szanujących się MO ma set w arsenale na zmianę za istav, podobnie znaczna część rycerzy czy łuczników 70+ to nie znam na s3 sheeda mającego jednocześnie rary i set. _________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS |
26 Cze 2012, o 18:42 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Zorientowałam się jakiś czas temu, że sheedzi mogą nosić set i epik, bo kolega nosi taki zestaw. Ale byłam ciekawa jak to jest z innymi profami, bo jako druid nie przyglądałam się itemkom nie-druidzkim. Nie porównywałam też cech ani bonusów jakie dają poszczególne sety i na ile przydatne są dla posiadacza. Dlatego prosiłam o opinię innych, dziękuję za Wasze
Jedyne opinie jakie znam o itemkach setowych, to takie, że tekko balansu bije słabiej niż irkamale. _________________ "Karłom trzeba się nisko kłaniać."(S.J.Lec) "Klasę człowieka można zmierzyć tym, co go wyprowadza z równowagi."(A.Pope) "Nie władza korumpuje. Korumpuje lęk przed utratą władzy."(J.Steinbeck) Tyranowi ze styropianu |
26 Cze 2012, o 18:54 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Sheed i vd maja takie sobie sety i epiki zobaczę jaki set ma vd na 55lvl i jak będzie się spisywał
_________________ Skazavd s1 Skazadr s1 Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni Czemu walczę by żyć, jeśli żyję tylko by walczyć |
26 Cze 2012, o 19:37 |
|
Chodząca legenda
|
DeathBlack napisał(a): Sheed i vd maja takie sobie sety i epiki zobaczę jaki set ma vd na 55lvl i jak będzie się spisywał Co do sheeda to nie takie sobie tylko tragiczne, co do vd - set jest raczej średni przy czym attawa to przepiękne narzędzie zniszczenia. Imo top 2 (po latarni) epik w grze. Zakładam że nie Widziałeś hlvl vd z wyexpioną attawą w akcji. Określenie "masakrator" jest jednym z łagodniejszych... _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
26 Cze 2012, o 19:55 |
|
Uczeń Heremona
|
desacred napisał(a): DeathBlack napisał(a): Sheed i vd maja takie sobie sety i epiki zobaczę jaki set ma vd na 55lvl i jak będzie się spisywał Co do sheeda to nie takie sobie tylko tragiczne, co do vd - set jest raczej średni przy czym attawa to przepiękne narzędzie zniszczenia. Imo top 2 (po latarni) epik w grze. Zakładam że nie Widziałeś hlvl vd z wyexpioną attawą w akcji. Określenie "masakrator" jest jednym z łagodniejszych... Taa 100lvl+ z wyexpioną Attawą ma cios 1,5k+... _________________ _______ |
26 Cze 2012, o 20:28 |
|
Błądzący w Tunelach
|
To dobry ten set Ukazanie Killarasuna jest?
_________________ Skazavd s1 Skazadr s1 Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni Czemu walczę by żyć, jeśli żyję tylko by walczyć |
26 Cze 2012, o 20:36 |
|
Duma Forum!
|
|
26 Cze 2012, o 20:54 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 16 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 86 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |