mikhell napisał(a):
Niestety Twój post doskonale obrazuje sposób działania, że najpierw formułuje się wnioski, a potem dopiero szuka do nich dowodów.
Prawda jest taka, że sety dla klas fizycznych są poszukiwane i dość powszechnie używane, a sety dla magów już niekoniecznie. Nie znam żadnego MO, który używałby tego seta i byłby z niego zadowolony. Znam za to paru ryców, łuków, barbów i min 1 sheeda.
Z resztą wystarczy zrobić małe rozeznanie w cenach i popycie na poszczególne części.
No niestety ale to twój post dowodzi tego, że najpierw formułujesz teze a potem pod nia argumenty . Takie psychologiczne małe przeniesienie...ale do rzeczy. Co ty napisaleś? Ze rzeczy sa "poszukiwane"? To ma byc argument? Do tego raczej nie trafny. Na s1 gadałem z drutem i on mowi, że za setówki wołają po 5kk, gadałem z barba który ma całego seta(i jest zachwycony) że za set zapłacił ponad 20kk. Drut jest magikiem a barb ma set świetnie rozmieszczony(może sobie garnek założyć) i może biegać z garnkiem. Ja płace 2 razy mniej jako sheed. Więc używając twojego argumentu dowodzi on tego, że mam racje.
Wracając jeszcze do tych tez i wniosków. Na początku sie tym nie interesowalem bo nie mialem kasy, ale juz na samym starcie zauważylem że jest w 100% nie przydatna regeneracja kondy i do tekko balansu jest dorzucone 220 zbednej kondycji. Teraz zaczałem sie tym bardziej interesować bo mam kase i zauważyłem że np:
pas setowy VIII rangi na 50 lvl jest tego samego poziomu co anabolik V rangi i na 20 lvl. Taki anabolik jest 10 razy łatwiej i taniej rozwinąć.
tekko balansu ma statystyki siły o 7 mniej a zreki o 8 mniej niż irkamale na 34 lvl. PZ ma o 20 mniej i ma duzo więcej zupełnie niepotrzebnej kondycji.
no trzeba przyznac że obrażenia sa wieksze.
głowa setowa ma o 4 siły wiecej niz ishelm tyle samo zreki, ale o 80 mniej PZ niż ishelm na 34 lvl. Do tego jest zamiennikiem rozchwytywanego garnka.
rekawice setowe są dość silne, ale cięzko je z czyms porównać bo zamiennikiem są rzeczy sklepowe .
Tych rzeczy osobno tylko ze względu na staty nikt by nie kupił. One sa słabe. Ich sila powinna sie brać ze współpracy i dodatkowych statystyk. Tylko że tutaj mamy zupełnie zbędną regeneracje kondycji i wychodzi na to, że płacisz kupe kasy za możliwość zadania dodatkowego ataku raz na 10 uderzeń. No tak mówia statystyki i liczby. Co ma do tego czy ktos chce kupic set czy nie? Ja chciałem i kupiłem bo jestem gamoniem i nie zorientowalem sie w temacie wczesniej. Założylem że on musi byc świetnym rozwiązaniem bo jest setem i jest drogi i na 50 lvl.
Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze kwestia zamienności z garnkiem.
------------------------
Właśnie skoczyłem zobaczyć u druidów rękawice na 35 lvl.
Irkamale+Ishelm+Anabolik+Rękawice ze sklepu dają : 24 zręczności+18 siły+380 PŻ+ 60 Konda
Rzeczy setowe dają: 37 zręcznośći+10 siły+ 220 PŻ+ 240 Konda+ dodatek 160 PZ jesli są wszystkie 4.
Czyli staty siły i zreki sa o 5 wieksze, PZ na tym samym poziomie i jest dużo zupelnie niepotrzebnej kondy. Konda to w zasadzie dodatek czysto fabularny.
Rękawice i Anabolik dużo łatwiej rozwinąć.
----------------------
Zrobiłem sobie jeszcze jedną analize. Wydałem kupę wychodzonej kasy i sporo platyny na 2 części. Teraz przede mną dodatkowe spacerowanie i polowanie na następny set i chodzenie z 3/4 setu.
Głowa+broń+pas. Jeśli chodzi o 3 suche statystyki które kazdy sheed stara sie rozwijać kosztem innych.
Ishelm, irkamale, anabilik =Siła-16, Zreka-18, PZ-310
Sety= Siła-5, Zreka-20, PZ-300.
Czyli dzieki inwestycji kolo 8kk i 200 platyny uda sie kazdemu sheedowi osłabic swoja postać. No i jest mozliwość zadania w takim stanie dodatkowego udeżenia co 20 cios. No jak dla mnie to cos tu sie nie zgadza.
Mi to wszystko by wisiało gdybym nie dał sie "nabrać". Mogłem spokojnie wydac kase na rary typu xeno, obdarte, opoka, garnek. Jednak jak ostatni głąb wydałem ta kase na sety które mnie wręcz osłabiają. Genialne.
Juz nie chodzi mi o rozwój kosztem innych. Ale żebym chociaż sie rozwinął kosztem mobków.
połączyłam aż trzy posty. nie pisz jednego pod drugim, używaj opcji 'edytuj'! - ironka