Strona 1 z 3 |
[ 23 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Blokada na nazwy obrazliwych nickow
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam
Interesuje mnie pewna dowolnosc w tworzeniu nickow postaci. Mianowicie chodzi mi o nick typu Hitler, Stalin. Wedlug mnie sa one obrazliwe, bo co to za zaszczyt noszenia nicku zbrodniarza wojennego ktory wymordowal z zimna krawia miliony ludzi? Jest to dla mnie strasznie razace, szczegolnie widzac Wasze przeogromne dbanie o brak przeklenstw i drakonskie kary za jakiekolwiek ich uzycie. Swoja droga kary po 12h za jedno przeklenstwo rzucone przypadkiem na glownym to debilizm ale to juz temat na oddzielna dyskusje... _________________ Apobis s3 |
11 Gru 2012, o 14:53 |
|
Uczeń Heremona
|
Niektóre tego typu nicki są zablokowane.
Jeśli jednak ktoś zacznie używać obraźliwego nicka, zostanie zmuszony do jego zmiany przez GMa/moda. _________________ Gram na Larkas (kiedyś S2), MO 133 Gildia: Dark Templars |||||||| Blues Brothers & Valhalla - I shall remember +Druid turniejowy, lvl 44: 1. miejsce x3 +Ryc turniejowy, lvl22: 1. miejsce x3, 3. miejsce x1 |
11 Gru 2012, o 15:02 |
|
Chodząca legenda
|
Thola napisał(a): Witam Interesuje mnie pewna dowolnosc w tworzeniu nickow postaci. Mianowicie chodzi mi o nick typu Hitler, Stalin. Wedlug mnie sa one obrazliwe, bo co to za zaszczyt noszenia nicku zbrodniarza wojennego ktory wymordowal z zimna krawia miliony ludzi? Jest to dla mnie strasznie razace, szczegolnie widzac Wasze przeogromne dbanie o brak przeklenstw i drakonskie kary za jakiekolwiek ich uzycie. Swoja droga kary po 12h za jedno przeklenstwo rzucone przypadkiem na glownym to debilizm ale to juz temat na oddzielna dyskusje... Przypadkiem to można herbatę wylać. A co do reszty zgadzam się w całej rozciągłości. _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
11 Gru 2012, o 15:04 |
|
Duma Forum!
|
staramy się wyłapywać nicki wulgarne i obraźliwe - jeśli gracz widzi innego gracza z obraźliwym nickiem proszę żeby zrobił screena i wysłał na support, taki nick zostanie albo zmieniony z panelu albo postać zostanie zbanowana dostając wcześniej propozycję nie do odrzucenia, żeby sam sobie nick za platynę zmienił lub poleci ban.
|
11 Gru 2012, o 15:12 |
|
Pogromca Valdaroga
|
z ciekawości, kogo obraża czyjś nick 'hitler'? bo mi się zdaje że jeżeli kogokolwiek, to chyba tylko osobę go noszącą? chcecie bronić ludzi przed nimi samymi? ^^
no dobrze, to było tak trochę prowokacyjnie;p ja jestem w stanie zrozumieć powody dla których nie chcecie w grze hitlerów czy stalinów, ale co jeżeli ktoś sobie zrobi postać o nicku na przykład EdGein? chodzi mi o to, czy potraficie wskazać jakieś precyzyjne kryteria pozwalające określić które nicki są ok, a które już nie? czy też ma to być jakaś odgórnie narzucona, konkretna lista zabronionych nazw? |
11 Gru 2012, o 16:50 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Wszystkie zawierające cechy co najmniej jednej z kategorii:
1) wulgaryzmy 2) skazani i zbrodniarze wojenni (TedBundy, Hitler, Stalin, EdGein) 3) osoby publiczne z imenia i nazwiska lub unikalnego pseudonimu (JarekKaczyński, Dodaelektroda) 4) zastrzeżone znaki towarowe, nazwy własne (WorldOfWarcraft, Namco, BurgerKing, Cocacola) 5) nazwy krajów, organizacji, ugrupowań (Argentina, Cracovia, PZPN) 6) nazwy propagujące nielegalne działania, ugrupowania lub ustroje oraz nienawiść rasową, na tle etnicznym etc. (Alkaida, white power, KKK, FasizmRulez, DieNigga, ZabijTuska) 7) wszelkie próby podszywania sie pod administrację gry (niedawny PromocjaMG na s3 rozsyłający linki z formą post loginu i hasła). Tak właściwie to 2-6 są to wymagania prawne...
Spoiler:
Ja bym jeszcze dodał zasadę, że wszystkie imiona postaci powinny być imionami, a nie opisami, powinny składać się z sylab (nie np. "asdasd" czy "Fghghfg"), powinny zaczynać się wielką literą i w miarę możliwości trzymać się klimatu fantasy. No ale to już moje dziwne preferencje. To kiedy zmienisz avatarka, Ironko? _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
12 Gru 2012, o 03:38 |
|
Pogromca Valdaroga
|
jak dostanę nowy ^^ też bym wolała żeby to było raczej wcześniej niż później, ale co poradzić.
nie chce mi się czytać tych linków, za dużo literek;p ale w taki sposób to strach będzie jakąkolwiek postać założyć... JanekKowalski może mieć wyrok za morderstwo, JaneSmith być znaną w niszowych kręgach piosenkarką, a całkiem sympatycznie brzmiący nick Namco okazuje się być nazwą własną... trza chyba wygooglać czy ktoś już ironki nie zastrzegł;/ |
12 Gru 2012, o 22:11 |
|
|
Wydaje mi się za na s4 jest gracz z nickiem "antykomor" chyba że źle przeczytałem
|
12 Gru 2012, o 22:36 |
|
Błądzący w Tunelach
|
http://scr.hu/1iy/pja04
Skoro takie nicki powinny byc blokowane to czemu ten nie jest zmieniony? 66 lvl nie wbija sie w tydzien, wiec ktos musial zauwazyc. _________________ Sypię piaskiem, okazjonalnie wystrzelę coś z łuku. |
15 Gru 2012, o 22:41 |
|
Uczeń Simona
|
Heavenmaker napisał(a): s żeby sam sobie nick za platynę zmienił lub poleci ban. Chyba sobie żartujesz? szantaż :d wtedy zmiana powinna być darmowa i zmienial ją ktos z ekipy |
16 Gru 2012, o 12:40 |
|
Strona 1 z 3 |
[ 23 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |