Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Propozycja "potania"
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
|
Hello
Mam taką propozycję na temat tego, gdy bierze się potki. Chodzi mi o to, że np. idziemy z ekipą na modliszkę/jaskółkę/losowe itd. musimy co grupkę sprawdzać czy ktoś już tam coś potnął i trzeba klikać na grupowy i wyłączać kilka razy aż ktoś potnie. Mimo, że tak nie trzeba ale często ktoś tak robi...szczególnie z lagami:P Chodziło mi o zrobienie tak jak w odpoczywaniu, właczasz grupowy i wsio regeneruje ci sie automatycznie, widać, jak hp/konda/mana sie przesuwają. Tak samo chodziło mi o branie potek, że po 200+ czy ileś tam Ci dodaje na grupowym Edit dla ludzi niezrozumiałych ( pana niżej ): Chodzi mi po prostu o to, że gdy idziemy na bossa z ekipą i w trakcie kiedy trzeba wziąć poty musimy odświeżać drużynę, żeby zobaczyć czy ktoś wziął te poty. Chodziło mi o to, by zrobić tak samo kiedy odpoczywamy, gdy klikniemy na drużynowy w czasie odpoczynku widzimy, że automatycznie się pasek hp/many/kondy przesuwa. Tak samo chodziło mi o poty. Ostatnio edytowany przez Cielu, 8 Lip 2013, o 17:59, edytowano w sumie 1 raz |
|
7 Lip 2013, o 01:35 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Dobry.
Jakoś nic nie zrozumiałem z Twojej propozycji. Spróbuj to jakoś wytłumaczyć w inny sposób :] _________________ Pia / Voodoo / Ostlor / 83lvl / ON Alidore / Rycerz / Ostlor / 90lvl / R.I.P 24.07.2017r. |
|
8 Lip 2013, o 10:00 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Legendary napisał(a): Dobry. Jakoś nic nie zrozumiałem z Twojej propozycji. Spróbuj to jakoś wytłumaczyć w inny sposób :] To musisz poćwiczyć czutanie ze zrozumieniem, chodzi jej o to, że jak patrzysz na czat drużynowy, to nie widać na paskach hp/many/kondy członów drużyny obecnego hp/many/kondy, jeśli użyli eliksirów i trzeba wyłączać i spowrotem włączać widok druzyny, żeby się odświeżyło. Pomysł jest taki, żeby np. hp odświeżało się po użyciu "pota". Myślę, że to dobry pomysł. |
|
8 Lip 2013, o 10:34 |
|
|
|
Wybaczcie, ale troche na szybko pisałam... od razu mi wpadło przy modliszce ^^
Więc bałam się, że wyjdzie mi z głowy. Jeśli też ktoś nie rozumie poprawię to i lepiej wytłumaczę :3 |
|
8 Lip 2013, o 14:08 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Myślisz, że to naprawdę jest dobry pomysł, aby ktoś uzupełniał barbarzyńcy manę do pełna po każdej grupce? Lub czy nie byłoby to nadużywane np na DZ, bo prowadzący jest barbarzyńcą zadbanym przez druida i ma po każdej walce prawie full konde i hp, a rycerzowi po 3-4 grupkach kończy się mana na rozkaz i ten zamiast na odp zużywa jego ostatnie potki?
Natomiast fajnie by było, aby każdy miał taki guziczek "tankuj do pełna" kiedy np druidowi się mana kończy w trakcie bicia czegoś i musi wyskoczyć i potnąć jak najprędzej, aby zdążyć jeszcze w tej samej turze wrócić i podleczyć. Wiem jednak, że niektórzy to potrafią i bez magicznych guziczków |
|
9 Lip 2013, o 02:20 |
|
|
Uczeń Heremona
|
@up:
Z tego co ja wyczytałem to gra nie bd brała automatycznie potek, tylko paski zdrowia, hp, many bd sie automatycznie przesuwaly(gdy ktos bierze pota) w grp lub innym miejscu do podgladu druzyny, ktore mogloby byc dodane(choc nwm po co). _________________ _______ |
|
9 Lip 2013, o 06:27 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Dla tych co nie rozumieja: CHODZI O TO, BY PRZY BRANIU POTEK PRZEZ KOGOS Z DRUZYNY, W PODGLADZIE DRUZYNY NIE TRZEBABY ODSWIEZAC RECZNIE PODGLADU, LECZ ROBILOBY SIE TO AUTOMATYCZNIE.
|
|
9 Lip 2013, o 12:12 |
|
|
|
Również, dałam pomysł w tym - viewtopic.php?f=121&t=27501&p=194456&hilit=poty#p194456 z screenem, którego sama robiłam i wkleił Dev - http://zapodaj.net/a959d62c29272.png.html .... żeby na górze zrobić szybszy tryb do potek. Dla mnie to też byłoby na +
|
|
9 Lip 2013, o 14:20 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Cielu Cielu Cielaczku
Obydwa pomysły moim zdaniem są dobre i godne wprowadzenia.Nic dodać nic ująć:P _________________ LARKAS Brigitte 74 VD Mordoorr 27 BB "...and we don't know why we fear, how we feel inside..." |
|
9 Lip 2013, o 14:24 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Z ułatwieniami dostępu do potów nie należy przesadzać.
Nie ma to jak grać VD, wsadzić szpilę, zaćmienie i okrzyk... a w drugiej rundzie przeciwnik ucieka, pota, atakuje i trzeba znowu zapewniać komplet. Główna propozycja jest całkiem sensowna. Lecz sądzę że wtedy system musiałby sprawdzać hp graczy w każdej sekundzie ich gry, a to mogłoby spowodować lagi. Odpoczynek to inna kwestia - uruchamia się go odpowiednią akcją i tam dopiero na określony czas jest większy przepływ informacji między widokiem drużyny, a serverem. Chociaż pewnie przesadzam, a obciążenie dla servera byłoby nie warte uwagi. |
|
9 Lip 2013, o 14:26 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 189 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |