Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Ekstraktor a manamer
Ekstraktor a manamer
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam mam pewien pomysł który mam nadzieję poprze większość graczy jak i adminiestracji. Krótko i zwięźle:
Wiele osób logując do gry po długiej przerwie od Taerna, albo zmęczeni po cieżkim dniu pracy czy z innych powodów (np po grubej imprezie ) chcac naladowac cięzko wyekspiony psychorar, robi katastrofalny w skutkach błąd - to znaczy zamiast go naladować manamerem, przetapia item ekstraktorem i pozyskuje z niego esencje. Niby na wiki jest to wszystko opisane do czego słuzy ekstraktor a do czego manamer, ale nie zawsze każdemu chce sie tam zaglądać - szczególnie po wypiciu paru piwek . Jeden głupi bląd prowadzi do zniszczenia przedmiotu, w ktory wlozyli od groma pieniedzy, zeby go wyexpic na misiu i czasu na biciu bossów. Przykład: kumpel przetopil vogurun na 7 lvl przez omylke: http://scr.hu/789/ad39g Mój pomysł to dodanie ostrzeżenia podczas przetapiania przedmiotu podobnego jak przy wyrzucaniu przedmiotów z eq. : http://screenshooter.net/0722973/oyabutw Pojawiałby się komunikat: Czy na pewno chcesz przetopić ten przedmiot i pozyskać z niego esencje? I dodanie do niego dwie opcje: "Tak" oraz "Anuluj" Prosta rzecz a ile osób by ją doceniło. Uważam, ze juz nikt bez omylki nie przetopi psychorara z powodu swojego zmeczenia. Do tego niektore osoby, ktore przetopily taki item uwazaja, ze chcieli naladowac go manamerem, ale wystapil "bug" i nie moga z tym nic zrobic bo ssa sprzed ladowania nie posiadaja, a ich zdaniem wszystko zrobili prawidlowo. W takim wypadku zgloszenia na support sa bezpodstawne i juz nic ze strata nie da sie zrobic... Pozdrawiam. Liczę na głosy i komentarze Ostatnio edytowany przez zax_91, 10 Sie 2013, o 09:07, edytowano w sumie 1 raz |
|
10 Sie 2013, o 08:44 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
N,I,E
_________________ Sheed KaishaN Duneb Archer FakeBitti HC 1 Miejsce na turku 3vs3 msl 129 http://scr.hu/0hf8/5ltn5 http://scr.hu/0hf8/cvxok Czerwiec 14 2013r. |
|
10 Sie 2013, o 08:45 |
|
|
Uczeń Simona
|
Ja jestem na tak, zawsze to jakieś upomnienie.
_________________ Moje postacie na s5: Ryc Samozuo 77 lvl (wciąż rośnie) Vd Horazon 24 lvl pod turki |
|
10 Sie 2013, o 08:57 |
|
|
Uczeń Simona
|
Tak
|
|
10 Sie 2013, o 09:13 |
|
|
Chodząca legenda
|
A co mi tam Jestem na tak. Ograniczy to ilość próśb na supporcie "przetopilem przez przypadek rara, oddajcie mi go".
|
|
10 Sie 2013, o 09:15 |
|
|
|
Jak najbardziej się zgadzam, ponieważ tu chodzi o utratę rarów, i to nie tylko tzw. "śmieciowych" tylko właśnie takie jak np. Vogurun.
Mój znajomy tak właśnie stracił Mauremys. Również jestem za tym, by wprowadzić takie ostrzeżenie, nie wyrzucalibyśmy wtedy w błoto kaski. |
|
10 Sie 2013, o 09:21 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Jestem na tak. Skoro przy wyrzucaniu itemu jest kilkajka na potwierdzenie, to przy przetapianiu też by mogła być.
Mała rzecz, prawdopodobnie szybka do zrobienia i niektórym może pomóc - to czemu nie? Zastanawia mnie tylko jak nachlanym czy "zmęczonym" trzeba być by nie ogarnąć i pomylić manamer z ekstraktorem, przecież grafiki mają nawet rózne kolory! Do tego w okienku po włożeniu ekstaraktora pojawia się informacja ile esencji możemy uzyskać. Ale dla takich bezmyślnych kilkaczy to się na pewno przyda. Developer napisał(a): A co mi tam Jestem na tak. Ograniczy to ilość próśb na supporcie "przetopilem przez przypadek rara, oddajcie mi go". Jak sam zauważyłeś: Ograniczy ale nie zniweluje Odsetek takich osób prawdopodobnie wyrówna się do tych którzy wyrzucili rara "przez przypadek" (pisze w cudzysłowie, bo jak dla mnie to nie przypadek, a nieuwaga) |
|
10 Sie 2013, o 11:54 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Cytuj: Do tego w okienku po włożeniu ekstaraktora pojawia się informacja ile esencji możemy uzyskać. Ale dla takich bezmyślnych kilkaczy to się na pewno przyda. Developer napisał(a): A co mi tam Jestem na tak. Ograniczy to ilość próśb na supporcie "przetopilem przez przypadek rara, oddajcie mi go". Jak sam zauważyłeś: Ograniczy ale nie zniweluje Odsetek takich osób prawdopodobnie wyrówna się do tych którzy wyrzucili rara "przez przypadek" (pisze w cudzysłowie, bo jak dla mnie to nie przypadek, a nieuwaga) Zgadzam się w tej kwestii w 100 % ale niektórzy twierdzą, że wszystko zrobili poprawnie chcąc naladować przedmiot i wystąpił "bug" przy grafice. Calkiem możliwe. W dodatku nie ma jak udowadnić takiego "buga" a przedmiot bezpowrotnie się traci. Taki ss jak dałem w temacie jest już po fakcie dokonanym i nawet na suporcie nie można z takim dowodem nic zrobić. W momencie, gdy pojawi się ostrzeżenie bankowo kazdy niedysponowany kliknie "Anuluj" gdy nie zauważy że dostaje za to esencje. Uważam że ograniczy to tego typu zgłoszenia na suport aż o 80 % |
|
10 Sie 2013, o 12:05 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Sry za offtop ale co to za maska:)
@down Tzn jakaś maska którą się dostaje z q ??? Ostatnio edytowany przez filipWasil, 10 Sie 2013, o 21:13, edytowano w sumie 1 raz |
|
10 Sie 2013, o 21:02 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
filipWasil napisał(a): Sry za offtop ale co to za maska:) Hełm Qamdaka ? _________________ Pomoglem? kliknij Kufelek |
|
10 Sie 2013, o 21:09 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 178 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |