Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Oddawanie kont.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Witam. Chciałem poruszyć temat banowania kont, które chcemy oddać. Miałem znajomego, musiał skończyć grę ... miał ważniejsze życie prywatne niż Taern.
Wyexpił mośka do 70 lvla i gdy chciał ja oddać gm poinformował go, że jest to karalne. Moje pytanie DLACZEGO ?!. Ktoś go okłamie i sprzeda ekwipunek z postaci ? I tak kończy grę - wisi mu to. Ktoś mu zabierze konto? I tak chce je oddać więc ja nie widzę żadnego powodu do karania oddawania kont... Rozumiem wymiane/handel , ale nie oddawania... Postać ma stać i się marnować przez następne 100 lat ?:D Jak dla mnie bezsensu ... Edit. Chodziło by wycofać bany za to ^^ . "szukajka" pokazała mi tylko regulamin gdy wpisałem hasło z tematu :] Ostatnio edytowany przez kubaw2003, 24 Sie 2013, o 21:28, edytowano w sumie 1 raz |
24 Sie 2013, o 19:08 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 16 Sie 2013, o 16:42 Posty: 4 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: AveBarba |
sadze ze dobry pomysl bo oddawanie to nie wymiana ani handel
_________________ S1-SzidAzot lvl{30} (ciagle rosnie) Zaczynam na S2 NAZWA-Gett |
24 Sie 2013, o 19:17 |
|
Duma Forum!
|
nie ma czegoś takiego jak handel czy oddawanie - te konta nie należą do graczy więc nie mogą nimi rozporządzać jak własnością - jak ktoś kończy grę to konto umiera i tak powinno być. Jedyna tolerowana opcja to zasiadanie ale i ono zostanie spacyfikowane w odpowiedni sposób.
A w każdym z przypadków czy to przekazanie, czy to zasiadanie czy to sprzedaż trzeba się liczyć z konsekwencjami w przypadku problemów: w najlepszym razie utratą całego eq a w najgorszym utratą dostępu do konta tj. banem. |
24 Sie 2013, o 19:37 |
|
Walczący z drzewcami
|
Heavenmaker napisał(a): nie ma czegoś takiego jak handel czy oddawanie - te konta nie należą do graczy więc nie mogą nimi rozporządzać jak własnością - jak ktoś kończy grę to konto umiera i tak powinno być. Ale przecież można konto usunać, to czemu nie można oddać? Wyjdzie na to samo - ten gracz nie będzie miał już konta, lecz się ono nie zmarnuje i jak dla mnie ma to większy sens. Rozumiem zakaz wymiany czy handlu kontami, jak najbardziej rozumiem. Ale np. ktoś właduje mnóstwo pieniędzy w ta grę i nie chciałby, żeby to się zmarnowało - "umarło", tylko chciałby je komuś przekazać, żeby nie były to pieniadze wrzucone w błoto, to dlaczego nie mógłby tego zrobić? _________________ Zuzialol 84 dr... 70 lvl wbity 27.07.2014 o godzinie 20:46. 80 lvl wbity 10.09.2015 o godzinie 16:50 Szybko mi idzie Na zawsze pozostaje Pijanym Jeżem... Do tego turkowy łuk 27 Zuziuk, mo 35 Teestpremki i inne |
24 Sie 2013, o 20:06 |
|
Duma Forum!
|
Zuzialol napisał(a): Ale np. ktoś właduje mnóstwo pieniędzy w ta grę i nie chciałby, żeby to się zmarnowało - "umarło", tylko chciałby je komuś przekazać, żeby nie były to pieniadze wrzucone w błoto, to dlaczego nie mógłby tego zrobić? powodów jest kilka wymienię dwa: 1) to nie jego konto, nie może nim rozporządzać - kończy grę to kończy się życie konta; 2) w logach nie ma różnicy w tym czy ktoś przekazał czy je sprzedał i widać jedynie, że loguje się ktoś inny - dlatego jest taka a nie inna polityka - nie będziemy się zastanawiać czy ktoś przekazał czy może sprzedał/kupił a teraz robi z nas idiotów, żeby bana nie wyłapać... |
24 Sie 2013, o 20:27 |
|
Współpracownik Gnarla
|
@zuzialol
Każde konto jest własnością firmy Whitemoom. Tak pisze w regulaminie, i wie to każdy który zadał sb trud aby przeczytać tzw. "Drygowe wypociny" _________________ AVE S3: Miachavelli/Druid (ciągle rosnie) |
24 Sie 2013, o 20:30 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Tznc mogą mi zabrać konto w każdej chwili ... xD
|
24 Sie 2013, o 21:26 |
|
Uczeń Heremona
|
Mistrzu HM,
Sam wać Pan wiesz, że na moim koncie mimo, że gram na nim SAM pojawia się co i rusz inny adres IP. Więc nie siej tu zamentu i spustoszenia wprowadzając w błąd graczy infoirmacją, że za częste zmiany adresu IP można zarobić bana. Może akurat jestem u kuzyna który gra druidem ? Co do reszty - chcesz oddać skoro i tak nie będziesz grać? Oddaj - co to za problem. Tylko zrób to po cichu. Ale skoro na tym "dopieszczonym" koncie Ci nie zależy - równie dobrze możesz przestać je używać (z opcją powrotu) lub skasować. _________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
24 Sie 2013, o 23:07 |
|
Duma Forum!
|
Hrabio Gromak
Proszę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków z moich wpisów . Nigdzie nie napisałem, że częsta zmiana adresu IP może skutkować banem . Napisałem coś innego i to podtrzymuję. Mogę zapewnić, że wszyscy grający na zmiennych IP, lub logujący na swoje konta z różnych lokalizacji (praca, dom, kochanka/kochanek etc.) mogą spać spokojnie. Pozdrawiam serdecznie. Mistrz HM |
25 Sie 2013, o 09:05 |
|
Współpracownik Gnarla
|
a co jeśli sie przeprowadzę i moje IP zmieni sie i już nie wróci to stare? Ban?
_________________ VD 119lvl Ostlor. Został Taernijczykiem 16.12.2011 \o/ |
25 Sie 2013, o 11:21 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 373 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |