Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Stat Morf
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga
|
Hej zobaczymy co o tym sądzicie.
Pomysł polega na tym żeby wprowadzić Stat morfa (nazwa robocza) kosztowałby odpowiednio dużo platyny (100?) i byłby do kupienia u kazdego kowala. Co taki stat morf by robił? Już mówię otóż zamieniał by nasze staty w rarkach/przedmiotach a to by troszke urozmaicilo gre:) Ktoś chce zamienić wszystkie staty na hp nie ma problemu komus bardziej potrzebna zrekę zamienia:P Podwyzszyło by to ceny rarkow również bo niektórzy mogli by tworzyć rarki na okazje np diablo pod wiedze, diablo pod hp itp. Przykladowy Rar: 10 mocy 5 wiedzy 60 hp 20 many Chcemy zamienic 5 wiedzy na moc dajemy Stat morfa 1 flaszka to ta co zmieniamy (czyi np. wf wiedzy) i drugą flaszkę (tą na którą zmieniamy czyli wf mocy) do tego odpowiedni inhibitor. I już mamy przedmiot 15 mocy 60hp 20 many Statystyki typu 89hp zamieniaja sie na 89 many/kondy natomiast przy zamianie na sile/zr/moc/wiedze zawsze zaokrągla sie w dół na np. 8. Propozycja nr II Mam propozycje aby bron 2 reczna mogla byc normalnie morfowana na bron 2 reczna. Do tej pory nie mozna zmorfować miecza 2 recznego na laske. PS: Zawsze marzylem żeby mój druid biegał z zmorfowanym toporem lub mieczem:D _________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
19 Paź 2013, o 22:07 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Propozycja pierwsza nie wydaje mi się właściwa. Aktualne statystyki rarów oraz wymagania przedmiotów mają za zadanie uniemożliwić utworzenie przekoksów w jakiejś kategorii. Wyobraźmy sobie barbę, który w gryzieniu ma przelicznik 1 siły do 1 zręczności. Mógłby bez problemu zyskać niekiedy ponad 100 zręki kosztem siły (bez utraty obrażeń z gryzaka), co sprawiłoby że dominowałby w PvP. Niektórzy i tak zauważają, że gryzakowy w wielu przedziałach lv jest za silny.
Albo VD z niewyobrażalnie dużą wiedzą, nastawiony na ukaz. Łucznik - debuffer z ogromną zręką lub nastawiony na wiedzę (mamuśka) czy hp (przeżywalność) kosztem siły. Sprawiałoby to ogromny problem w balansie klas. Określone buildy byłyby znacząco silniejsze od klasycznych. Propozycja druga; istniało mnóstwo pomysłów odnośnie morfowania i pigmentowania. Lepiej podłączyć się do innego, bardziej dopracowanego. Lecz poprawki graficzne mają niski priorytet i nawet gdyby zainteresowało to adminów, nie oczekiwałbym tego w tym roku. Ostatnio edytowany przez Kyth Moire 19 Paź 2013, o 22:15, edytowano w sumie 2 razy |
19 Paź 2013, o 22:12 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
ViconiaDeV napisał(a): Propozycja nr II Mam propozycje aby bron 2 reczna mogla byc normalnie morfowana na bron 2 reczna. Do tej pory nie mozna zmorfować miecza 2 recznego na laske. PS: Zawsze marzylem żeby mój druid biegał z zmorfowanym toporem lub mieczem:D Coś takiego nie miało by kompletnie żadnego sensu. Chyba że zmieniały by się tez rodzaj obrażeń zadawanych przez broń, w innym wypadku było by trochę dziwne gdyby np młot zadawał obrażenia sieczne. Po za tym podobne tematy już chyba były z tego co pamiętam. Co do 1 propozycji lepiej się nie będę wypowiadał. Down Jak dla mnie to trochę za bardzo naciągane. _________________ Ryc 92lvl --> Ostlor (jeszcze żyje) Dr 53lvl --> Duneb (off) Ostatnio edytowany przez Rhobar121, 19 Paź 2013, o 22:32, edytowano w sumie 1 raz |
19 Paź 2013, o 22:14 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Ok propozycja nr 1 odpada a druga czemu?
Nie musi zmieniać rodzaju obrazeń! Przecież mozemy uznać ze morf jako mikstura magiczna naklada iluzje na broń sama broń się nie zmienia tylko jej wygląd:) _________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
19 Paź 2013, o 22:26 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Bron dwureczna na dwureczną czyli np laska na łuk?? I skąd wiedziec czy to łuk czy laska ?? Jak ustawić deff???
|
20 Paź 2013, o 08:36 |
|
Uczeń Heremona
|
filipWasil napisał(a): Bron dwureczna na dwureczną czyli np laska na łuk?? I skąd wiedziec czy to łuk czy laska ?? Jak ustawić deff??? Normalnie, tak jak się ustawia: pod klasę,biorąc poprawkę na buffy/debuffy i własną intuicję. Jaki sens ustawiać def na podstawie trzymanej broni przez przeciwnika którą może zmienić w tej samej jeszcze rundzie, przecież zamianę broni widać już po rozpoczęciu walki a wtedy cały misterny plan w pietruche. 1. Pomysł jak napisał Kyth: biegałoby więcej mutantów niż jest teraz w Czarnobylu (taki skrót myślowy bo negatywne skutki promieniowania w tym wypadku to bardziej panika niż rzeczywistość). 2. Jestem jak najbardziej za. Sh ma chyba najsłabszy wybór w co może zmorphować swoją broń klasową, bo jest jej mało i nie powala wyglądem (a z mieczem i tarczą nie latam tak często jak z kastetami). Nie jestem tylko pewien czy coś takiego da się wykonać z technicznego puntu widzenia bez wielkiego babrania się w kodzie na co ekipa może nie mieć ochoty. |
20 Paź 2013, o 09:24 |
|
Pogromca Valdaroga
|
No własnie ja bym był za tym zeby w obrebie broni 2 recznych nie bylo ograniczen w morfie, (to samo w 1 recznych).
Wiem ze to mogłoby czasem glupio wygladać ale to juz zalezy od gracza. Niech sobie zmieni jak chce najwyzej inni beda sie z niego smiać, a da możliwość morfów zarówno sheedom jak i łucznikom. A takze mój druid mógłby w koncu biegać z mieczem:P Podsumowując zmiana wygladu tak! Zmiana rodzaju obrazen nie:D _________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
20 Paź 2013, o 10:40 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Mogło by być tak że można zmorfować tylko bronie tego samego typu i zadające ten sam rodzaj obrażeń. Czyli np. ognisty młot można morpnąć na smoczy gnat ale nie dało by się na lawinę.
Po za tym temat nie ma sensu, to i tak na 99,99% nie przejdzie. Up Kto ci zabrania nosić na dru miecz? Zawsze możesz założyć urntsula. _________________ Ryc 92lvl --> Ostlor (jeszcze żyje) Dr 53lvl --> Duneb (off) |
20 Paź 2013, o 11:47 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Ale mi chodzi o duży miecz 2 reczny a nie popierdułke jak untusil:D
_________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
20 Paź 2013, o 12:13 |
|
Inżynier
|
A pomyślałeś o tym, że jaki w tym momencie miałby sens mozolne bieganie za niejednokrotnie trudnymi do zdobycia rarkami, tudzież kombinowanie z różnymi zestawami rarków na różne okazje, skoro za odpowiednią ilość platyny moglibyśmy sobie sami zrobić takiego rarka, jaki nam się żywnie podoba?
_________________ pozdrowienia z s7, eu i s5 Kidda (mała mo), MarysQ vel Kidda (dru 120) Zojah zwana Zośką (ryc z s5) |
20 Paź 2013, o 12:49 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 411 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |