Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Quest
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Cześć
Mam pomysł na nowy quest nazywał by się : drzewko szczęścia. Teraz przedstawie jak by wyglądał : etap 1: idziemy do augusta : drzewa w wiosce druidów. Dialog: gracz: Cześć auguście marnie wyglądasz, gnębi Cie coś? npc: Witaj jeśli już mnie o to pytasz to tak Gracz: [dalej] / bywaj może do Ciebie kiedys zajrzę npc: ( gdy wybierzemy opcje dalej ) ostatnio chodzili po jaskiniach bandyci którzy nakłuwają moje korzenie w których znajduje się moja żywica - bardzo cenna żywica która jeśli się ją przyrządzi odpowiednio daje moc wiecznego szczęścia. Tu pojawia się moja prośba chciał bym byś znalazł łotrów i ich ukarał za to że niszczą mi korzenie, śpiesz się bo jeśli wypiją moją żywice będą niepokonani. npc: ( jeśli wybierzemy opcje bywaj może.... ) ech nikt nie chce pomoc dla biednego starego drzewa bywaj. (TERAZ IDZIEMY DO JASKIŃ ŁOTRY SIEDZĄ TAM GDZIE SĄ ŚWIECĄCE RYBY IDZIEMY W TAMTĄ STRONĘ I BĘDZIE TAKA ZIELONA STRZAŁKA POKAZUJĄCA NPC LECZ TO NIE NPC A "KRYJÓWKA W SKALE " NACISKAMY NA NIĄ I NACISKAMY OPCJE CHOWAM SIĘ. SŁYSZYSZ JAK ROZMAWIAJĄ:) Zenek: Teraz władze nic nam nie zrobią będziemy niepokonani[ słyszysz jak się parszywie śmieją] Rupert: Zenek nie śpiesz się tak potrzeba nam jeszcze jednego składnika ta żywica bez prastarej energii. Zenek: masz racje weźmiemy prowiant i tam zaraz pójdziemy. (powracasz do swoich myśli ) TwojeMysli : a więc teraz chcecie zdobyc kolejny składnik ide tam. (TELEPORTUJE NAS NA OGROWISKO I Z OGROWISKA LECIMY NA TO MIEJSCE GDZIE SIĘ ZDOBYWA PRASTARĄ ENERGIE WIDZISZ JAK BANDYCI JUŻ TAM STOJĄ IDZIESZ DO NICH I WALCZYSZ Z 2x arcy bandyta i 3x arcy łotr PO WALCE WIDZISZ JAK JEDEN Z BANDYTÓW - OSTATNI KTÓRY PRZEŻYŁ ( RUPERT) - ŁĄCZY ŻYWICE Z ENERGIĄ I JĄ PIJE JAK SIĘ RUSZYSZ TO CIĘ ATAKUJE RUSZASZ SIĘ ATAKUJE CIĘ I MA 20 K HP I WALI PO 2K ( JEST TO ŁOTR ŁUCZNIK ) Z OGNISTEJ STRZAŁY I MA 99 % JAKIEGO BYS DEFFA NIE DAŁ :>) po dedzie idziemy do augusta i z nim rozmawiamy : gracz: auguście niestety nie udało się zabić wszystkich zabiłem pięciu jeden został zrobił eliksir i mnie pokonał. Na twoje szczęście nie będzie już niszczył korzeni npc: Dziękuje Ci dam Tobie nagrodę za to co zrobiłeś. Jeśli chcesz go pokonać jest 1 wyjście dość ryzykowne ale jedyne. podejmiesz się go ? Gracz: tak podejmę mów w czym rzecz/ nie boję się ( kończysz zadanie i dostajesz tylko nagrodę od augusta za przepłoszenie bandytów ) npc : ( opcja TAK ) Świetnie idź do obozu imperialnych niedaleko plaży wejdź do wieży petera i porozmawiaj z nim postaraj się zdobyć konstrafgert jest to mikstura która działa tak samo jak moja żywica i prastara energia. Gracz: dobrze więc idę do petera (dostajemy nagrodę 30k expa + 10k złota. Idziemy do petera i dialog wygląda tak ) gracz :witaj słyszałem że masz gdzieś schowane różne eliksiry npc: tak to prawda nie interesuje mnie skąd to wiesz interesuje mnie co Ci potrzeba. gracz potrzebuje konstrafgert. npc: hmm a tak mam ten eliksir lecz mimo że jesteś z taernu nie dam Ci go za darmo. Jeśli chcesz go musisz zabic 5 imperialnych i przynieść mi ich naramienniki. Gracz: dobrze niebawem wrócę z naramiennikami szykuj eliksir. (ubijasz 5 imper bierzesz blaszki ich i lecisz do petera ) dialog : gracz: mam już naramienniki teraz konstrafgert. npc: świetnie proszę o to eliksir którego Ci potrzeba powodzenia. (idziemy do augusta i informujemy o sukcesie ) dialog: gracz: witaj! mam to o co prośiłeś npc: świetnie idź teraz szukać łotra i przed walką z nim wypij to. Mimo lekko mocniejszego działania niż moja żywica konstrafgert nie działa przez cały czas. Powodzenia! ( wcześniej było napisane że chcą się odegrać na władzach imperium - na imperialnych. Biegniesz do obozu imperialnych niedaleko keme. wchodzisz tam i gadasz zNollem gracz: cześć czemu tu tak pusto ( nie ma tu ani jednego imperialnego będzie to specialna insta ) npc: witaj wszycy poszli na zwiad na grań podobno grasuje tam szajka bandytów Gracz : to nie jest szajka bandytów tylko jeden bandyta grozi im niebezpieczeństwo musze im pomóc npc: czekaj czekaj skoro to jeden bandyta to co on zrobi dla całej wyszkolonej armi imperialnych ? Gracz: to nie jest zwykły bandyta to jest bandyta po wypiciu zywicy augusta npc: ojejku w takim razie leć im pomóc może dać radę ( idziemy na gran i tam widzimy ruperta i cały oddział nieżywych imperialnych podchodzi do ledwo żywego dowódcy i dialog : ) npc: jeśli dasz radę powiedz dla mojej żony ...( umarł ) (kończysz rozmowe podchodzisz do ruperta dialog : ) gracz : pomszcze ich [wypijasz eliksir.Walka] (teraz rupert ma 15 k hp tyle co arcy łotr zreki i wali takimi samymi atakami co arcy łotr. Walka wygąda tak jak z jakimś mega arcy łotrem. po walce : rupert ledwo żywy zamienia się w zwykłego arcy łotra i walka po walce podnosimy skrzynkę : zapas żywicy augusta. lecimy do augusta i informujemy o sukcesie .) dialog z augustem: Gracz: witaj udało mi się go pokonć teraz twoje korzenie mogą się jeszcze bardziej rozrastać. a i jeszcze coś znalazłem sporo twojej żywicy w plecaku ruperta npc : świetnie dziękuję Ci bardzo teraz wiem że mogę Tobie zaufać.Lecz coś jeszcze mnie nęka, w moim korzeniu została jeszcze dziura po igłach które wbijały te opryszki i tu wchodzisz Ty idz zdobądź 2 pajęcze włókna z pajęczych jaj i obwiń nim ranę na moim korzeniu. ( lecimy po włókna i idziemy do korzeni tam gdzie w próbie dr stały drzewce jest tam strzałka gadamy z nią i mamy taki tekst [ bandażuję ranę na korzeniu ] naciskamy to. nagle pojawia się grupki : 1x : 5x komar, 5x nietoperz; 2x : 5x szczur - przyciąkną je zapach żywicy. Musimy je zabić i po tym idziemy do augusta i gadamy ) dialog: gracz :Wszystko załatwione teraz jesteś bezpieczny npc: dziękuje wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć. O to twoja nagroda.A za te żywice dam Ci eliksiry. Wykonałeś zadanie Otrzymałeś : 75 000 doświadczenia otrzymałes: 70 000 złota otrzymałeś wywar zdrowia ( 5 ), inhibitor topazowy (1 ) Q był by dostępny od 44 lvla i wymagany Quest próba druidów Ostatnio edytowany przez filipWasil 11 Lis 2013, o 09:54, edytowano w sumie 2 razy |
10 Lis 2013, o 11:43 |
|
Walczący z drzewcami
|
Za łatwo, za dobra nagroda + Ekipa nie szuka pomysłów na nowe questy.
_________________ LARKAS Brigitte 74 VD Mordoorr 27 BB "...and we don't know why we fear, how we feel inside..." |
10 Lis 2013, o 12:59 |
|
Zabójca Tilsai
|
Kij napisał(a): Ekipa nie szuka pomysłów na nowe questy. właśnie że szukają pomysłów na nowe questy jak na taką nagrodę to quest trzy razy za krótki _________________ We are all the same, players in the game. |
10 Lis 2013, o 13:30 |
|
Błądzący w Tunelach
|
koperek to w ten czas zamknij cos poprawie i znowu pokaże
@down dlatego proszę o zamknięcie i jak będe miał czas to poprawie rozbuduje Ostatnio edytowany przez filipWasil, 10 Lis 2013, o 16:16, edytowano w sumie 1 raz |
10 Lis 2013, o 14:07 |
|
Walczący z drzewcami
|
Taka uwaga jak mozesz stwórz jakis kontrast; slabo sie czyta ..
Mało wyborów i nagroda troszku duza _________________ MO 36 Vocare Ad Regnum |
10 Lis 2013, o 16:08 |
|
Administrator
|
filipWasil napisał(a): koperek to w ten czas zamknij cos poprawie i znowu pokaże @down dlatego proszę o zamknięcie i jak będe miał czas to poprawie rozbuduje To zamykam, ale nie twórz kolejnego tylko edytuj ten, a info podeślij któremuś modowi Forum, żeby otworzył. ----- Ponownie otwarte. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
10 Lis 2013, o 21:06 |
|
Błądzący w Tunelach
|
zedytowany
|
11 Lis 2013, o 09:55 |
|
|
Jest to jakaś dobra koncepcja.
Napisane to troche chaotycznie, czasem da się pogubić: filipWasil napisał(a): ŁĄCZY ŻYWICE Z ENERGIĄ I JĄ PIJE JAK SIĘ RUSZYSZ TO CIĘ ATAKUJE RUSZASZ SIĘ ATAKUJE CIĘ I MA 20 K HP I WALI PO 2K ( JEST TO ŁOTR ŁUCZNIK ) Z OGNISTEJ STRZAŁY I MA 99 % JAKIEGO BYS DEFFA NIE DAŁ :>) Dobrze by było, gdybyś ubrał to w zdania w miare sensowne. filipWasil napisał(a): npc : ( opcja TAK ) Świetnie idź do obozu imperialnych niedaleko plaży wejdź do wieży petera i porozmawiaj z nim postaraj się zdobyć konstrafgert jest to mikstura która działa tak samo jak moja żywica i prastara energia. Gracz: dobrze więc idę do petera Nie trzyma się kupy: Musisz iść do obozu imperialnych niedaleko plaży? I jeszcze ta wieża Petera Kwestia obozu imperialnych pojawia się później - przyuważ. filipWasil napisał(a): ( idziemy na gran i tam widzimy ruperta i cały oddział nieżywych imperialnych podchodzi do ledwo żywego dowódcy i dialog : ) npc: jeśli dasz radę powiedz dla mojej żony ...( umarł ) Powinno być raczej :powiedz mojej żonie lub mam wiadomość dla mojej żony. filipWasil napisał(a): (teraz rupert ma 15 k hp tyle co arcy łotr zreki i wali takimi samymi atakami co arcy łotr. Walka wygąda tak jak z jakimś mega arcy łotrem. po walce : rupert ledwo żywy zamienia się w zwykłego arcy łotra i walka po walce podnosimy skrzynkę : zapas żywicy augusta. lecimy do augusta i informujemy o sukcesie .) Myślisz, że dasz radę na 44 lvlu ubić łucznika z 15k hp i bijącego po 2k? Generalnie pomysł dobry - dobrze, że nie ograniczasz się do biegania tylko po jednej mapie i używasz więcej niż dwóch npc. Teraz nic tylko czekać na decyzję |
11 Lis 2013, o 11:13 |
|
Błądzący w Tunelach
|
nie napisałem że bije ten rupert po 2k bije bo ok 500 hp i polega to na zabiciu go w grupie bo solo to nawet dr nie da rady bo taki ziomuś na 2 strzały go ma chodzi by się wysilić i znaleść pt
|
11 Lis 2013, o 11:34 |
|
Uczeń Heremona
|
filipWasil napisał(a): nie napisałem że bije ten rupert po 2k bije bo ok 500 hp i polega to na zabiciu go w grupie bo solo to nawet dr nie da rady bo taki ziomuś na 2 strzały go ma chodzi by się wysilić i znaleść pt Nie można napisać "bije po ok 500" bo dmg jest głównie zależny od tego jakie mamy na sobie resy. Chyba, że biłby z plujki. Cytuj: npc: ( gdy wybierzemy opcje dalej ) ostatnio chodzili po jaskiniach bandyci którzy nakłuwają moje korzenie w których znajduje się moja żywica - bardzo cenna żywica która jeśli się ją przyrządzi odpowiednio daje moc wiecznego szczęścia. Tu pojawia się moja prośba chciał bym byś znalazł łotrów i ich ukarał za to że niszczą mi korzenie, śpiesz się bo jeśli wypiją moją żywice będą niepokonani. npc: ( jeśli wybierzemy opcje bywaj może.... ) ech nikt nie chce pomoc dla biednego starego drzewa bywaj. Który, w których, która. Co to za opcja "bywaj może"?! Ostatnie zdanie Augusta jest nielogiczne. Cytuj: nie boję się ( kończysz zadanie i dostajesz tylko nagrodę od augusta za przepłoszenie bandytów ) Gdzie w tym zdaniu bohater odmawia?! Cytuj: npc : ( opcja TAK ) Świetnie idź do obozu imperialnych niedaleko plaży wejdź do wieży petera i porozmawiaj z nim postaraj się zdobyć konstrafgert jest to mikstura która działa tak samo jak moja żywica i prastara energia. Dlaczego bohater nie mógł by sam zrobić mikstury z żywicy i prastarej energii?! Cytuj: npc: ojejku w takim razie leć im pomóc może dać radę ... A teraz podsumowanie: Większość dialogów nie ma najmniejszego sensu i brakuje w nich przecinków. _________________ _______ |
11 Lis 2013, o 14:27 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 145 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |