Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zmiana systemu walki.
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Chodzi mi o to ,że gdy np. wy lub ktoś z was zaatakuje, rozpocznie sie walka, ustawicie sobie (PA).
Walczycie np. z ryckiem lub barbą i ustawiacie sobie (PA) na obrone przed atakami fizycznami w bezpośrednim zwarciu. I nagle w ostatniej chwili dochodzi do gracza z którym walczysz jakiś MO, który cie rozwala z kuli ognia, bo nie miałeś czasu na zmiane ustawień. Dlatego też proponuje ,że każda osoba która dołączy w ten sposób do walki, to niech ma dopiero możliwość ataku w następnej rundzie, oczywiście bronić się może od razu po dołączeniu do walki. |
|
26 Lis 2013, o 05:23 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Pomysł godny uwagi, mnie też to denerwuje.
_________________ Gdy inni ślepo podążają za prawdą, pamiętaj NIC NIE JEST PRAWDZIWE Gdy innych ogranicza moralność lub prawa , pamiętaj WSZYSTKO JEST DOZWOLONE Działamy w mroku by służyć światłości. NIC NIE JEST PRAWDZIWE, WSZYSTKO JEST DOZWOLONE. |
|
26 Lis 2013, o 08:28 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Jestem na + , ile to razy padłem bo miałem ustawione 5x mocnych ataków na wykończenie delikwenta, wygrna już na 95% , def 002... , szybki klik klik klik w zegar a tam niespodzianka , wpada trzech koksów po 20lvl i mnie kasują ... taka sytacja
_________________ okrucieństwo jest naszą powinnością , bo cóż wredniejszego .... tożsamość,nienawiść,pamięć nie
Spoiler:
|
|
26 Lis 2013, o 09:38 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jeśli nie jest to umówiona walka pvp to radze nigdy nie zostawiać otwartego deffa w jakąś strefą oraz nigdy nie klikać jako pierwszy. U mnie się to sprawdza, ta gra wymaga zręczności i odpowiedniej strategi, nie może być to wszystko proste jak bicie parobków.
_________________ Turnieje: 3 mjc: 32x / 2 mjc: 25x / 1 mjc: 65x RedBite bb59, wygrany turniej mistrzów. http://www.youtube.com/c/nettik1231 |
|
26 Lis 2013, o 09:38 |
|
|
Uczeń Simona
|
Ja zgadzam się w 100% z nettik123. Sam oczywiście też wiele razy padłem.Ale mam taką strategie : Jak kogoś atakuje lub ktoś mnie zawsze daje w obronę nawet jeżeli jest to słabszy przeciwnik i jako ostatnio klikam zegar. W ten oto sposób zredukowałem dedy o 70% lecz zawsze jakiś niefart się zdarzy
_________________ W grze od 07. 2011r. (s1) ---> (s4) ---> (s7) ---> Ostlor ŁUK 70 BRB 50 |
|
26 Lis 2013, o 10:15 |
|
|
Administrator
|
drygu napisał(a): ZMIANY v.1.04 - dołączanie do walki odbywa się tylko podczas pracy zegara. Po kliknięciu na dołączenie serwer automatycznie wrzuci nas do walki natychmiast po zakończeniu poprzedniej rundy. Więc chyba nie do końca wyszło jak miało. Oczywiście jestem za tą zmianą. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
26 Lis 2013, o 10:54 |
|
|
Chodząca legenda
|
@up - działa jak trzeba. Problem jest taki, że standardowy zegar ma 10 sekund, a niektórzy go przeciągają celowo do ~30 sekund, wtedy już jest dawno po naszym zegarze i jest niespodzianka.
Pomysł z brakiem ataków a jedynie obroną mi się nie podoba, już wolę jak jest obecnie. Może lepszym rozwiązaniem byłoby restartowanie zegara po dołączeniu kogoś do walki? Za każdym razem mielibyśmy nowe 10 sekund, tylko wtedy samo startowanie walki byłoby wydłużone jakby gracze dołączali pod koniec zegara to za każdym razem nowy :/ _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
26 Lis 2013, o 12:50 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Szymdaro napisał(a): Może lepszym rozwiązaniem byłoby restartowanie zegara po dołączeniu kogoś do walki? Za każdym razem mielibyśmy nowe 10 sekund, tylko wtedy samo startowanie walki byłoby wydłużone jakby gracze dołączali pod koniec zegara to za każdym razem nowy :/ Tyle, że osoba doskakująca ma największy wpływ na to przedłużanie; może decydować pomiędzy czekaniem lub szybkim klikaniem w zależności od potrzeb. Przeciwnik już takiej możliwości nie ma. To kolejny powód, by to zmienić. Wadą jest to że jedna strona mogła mieć taktykę samych ataków z minimalnym deffem, klika pierwsza... a ktoś dołącza i zmienia jej kolejność, nawet gdy ktoś nie chciałby zmienić taktyki, a nadal chce atakować pierwszy. |
|
26 Lis 2013, o 12:55 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
a może zsynchronizować zegarki?
dołączasz do grupy PvP na własną odpowiedzialność... dołączyłeś w ostatniej sekundzie, przykro mi, masz 1 sekunde na ustawienia |
|
26 Lis 2013, o 13:02 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jak widać to co jest, JEST opcją gry nie znalazła by się tam gdyby administracja nie"klepła" zgody. Jest dobrze tak jak jest.
_________________ W grze od 07. 2011r. (s1) ---> (s4) ---> (s7) ---> Ostlor ŁUK 70 BRB 50 |
|
26 Lis 2013, o 13:42 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 93 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |