Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
dodatkowe ustawienie,gdy intern sie wylaczy
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Hej, mam pewien pomysl dot. dodatkowego ustawienia strategii ale to nie bedzie zwykle ust. To ustawienie bedzie dzialac gdy wyrzuci nas z gry podczas walki. Obowiazkowo w tym ust. jest ucieczka czyli zostaje nam 7pa do wlasnego ustawienia. Czyli Vd moze dac szpile cos w tam defa i ucieczke, sh uniki pare pa w deffa i ucieczke. Mam nadzieje ze zrozumieliscie moj pomysl, wiem ze napisalem to dosc chaotycznie.
Pozdro. |
|
3 Kwi 2014, o 19:45 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomysł mi się podoba chociaż powinny być do tego dwa warunki (wedlug mnie)
-Premka albo nabicie 25 lvl -Nie powinno dzialac na bosach _________________ |
|
3 Kwi 2014, o 19:49 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Z tego, co zauważyłem, to po wyrzuceniu z gry:
Po 1 - nigdy nie stoimy bez deffa, nie ma na żadną strefę 100%, więc z automatu po wyjściu z gry system nam ustawia jakiś tam deff; Po 2 - po wyrzuceniu z gry mamy ucieczkę, nasza postać zawsze ucieka, kiedy nas lognie (nadal z jakimś deffem, nie wchodzą ataki w nas na 100%), chyba że znajdujemy się na fioletowym polu, wtedy ucieczka nie działa i tak. Fakt, że nie mamy wpływu na takową taktykę, ale to, co zawarłes w pomyśle, w sumie już jest. Jakaś tam taktyka z deffem, bo nie wchodzą na ataki na 100%, no i ucieczka, bo postać ucieka zawsze, kiedy to możliwe, czyli wszędzie poza fioletowym (chyba że wcześniej padnie). _________________ |
|
3 Kwi 2014, o 19:53 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Tak ale mu chyba chodzi o exp, czyli dobic kogos np po nacisnieciu alt+5 uderzamy z ataku dobijajacego, jezeli dobrze zrozumialem.
_________________ |
|
3 Kwi 2014, o 19:55 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Chyba źle zrozumiałeś Uchi proponuje ustawienie pa w razie sytuacji, gdy stracimy łączność i chcemy uniknąć zgonu przez ich złe rozdanie przez automat.
3 Kwi 2014, o 19:57 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Chodzi mi glownie o to ze jak wybieramy sie na jakiegos bossa zawsze w razie czegos ustawic deffy na dane sfery. Przyklad : jestem na natanie, wywala mi neta na 2rundy ale ustawilem deffy w razie wywalenia, czyli gram rycem ustawilem sobie blok i przezylem, moge klepac dalej. A jak wiadomo na natanie ryc 1 runda bez bloku i lezy tak samo sh z unikami.
|
|
3 Kwi 2014, o 20:01 |
|
|
Administrator
|
Według mnie zbędne ustawienie, jak Cie nie ma to nie możesz nic ustawić.
Chociaż dla graczy z premką.. nie wiem, może to jest jakieś wyjście. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
3 Kwi 2014, o 20:13 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
No jak internet nam szwankuje to raczej nie jest nasza wina(chyba ze sie kradnie od sasiada lub nie placi :p), a to ustawienie uchroni przed bezsensowna smiercia.
|
|
3 Kwi 2014, o 20:18 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Ale to też nie pomoże. Czasami automat bezsensownie rozłoży umki, ale my możemy też to zrobić bez sensu. Damy 5 pa w ucieczkę, zostaje 7. Jak je rozdać? Wszystko można w deff (uniki, wtopienie i blok opcjonalnie). Reszta w deff, ale w jaki? Ustawisz 222 - na wężach nie wystarczy, a np po co marnować 2 w uroki na Voughu? Jakby była taka opcja, to też byśmy sami ustawiali bez sensu, chyba że przed każdą grupką byśmy zmieniali to ustawienie, żeby pasowało, w razie awarii netu. Nie da się ustawić optymalnego deffa na każdą grupkę, ponieważ jedna bije urokami mocniej, druga z dystansu, a inna w zwarciu. Musielibyśmy co grupkę przestawiać tę taktykę.
_________________ |
|
3 Kwi 2014, o 21:16 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 411 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |