Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Mały pomysł podczas handlu
Mały pomysł podczas handlu
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
|
Siemka. Ostatnio wpadłem na taki pomysł, aby podczas handlu gdy druga osoba powiedzmy kupuje przedmiot to przy większej ilości zer można się pomylić.
Mój pomysł polega na tym, aby co 3 zera była przerwa. np. zamiast 1000000 to 1 000 000 W pomyśle nie ma wiele do roboty, a dzięki temu można by ułatwić handel bo niejeden dał już się nabrać. A jest różnica dosyć spora między 100k a 1kk. Zamiast tego można by również wpisywać zamiast 1000 - 1k , 1000000 - 1kk itd. _________________ "Hodor"-Hodor ImpoLuk s1 53lvl Syndicat s1 Druid 35 i ciągle rośnie Ostatnio edytowany przez Remol, 28 Kwi 2014, o 17:18, edytowano w sumie 1 raz |
|
28 Kwi 2014, o 16:56 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Mysle ze to dobry pomysl (y) !
Od wyrażania aprobaty masz ankietę, powstrzymaj się od takich wpisów~ Dragonfire78 _________________ SassKe jest najlepszy Ryc 115 |
|
28 Kwi 2014, o 16:58 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 30 Mar 2014, o 19:16 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: MeRiAGa |
Dobry pomysł, tylko ciekawe ile osób go będzie wykorzystywać. :p
|
|
28 Kwi 2014, o 17:02 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomysł dobry i potrzebny.
Generlanie wpisywanie sumy przy handlu jest kłopotliwe, ponieważ oprócz braku separatora trzeba pamiętać o 1 zerze które już jest z automatu - tylko mi to przeszkadza czy innym też? Lisario |
|
28 Kwi 2014, o 17:08 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Dobre, handel byłby bezpieczniejszy i szybszy. Niby mała zmiana a jaka różnica
_________________ Powoli rosnący VD \o/ |
|
28 Kwi 2014, o 17:11 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Mi to nie jest potrzebne. Wystarczy wiedzieć ile wpisać zer... Przykładowo muszę zapłacić 100k, to włączam myślenie, które podpowiada, że trzeba stuknąć raz w 1 i pięć razy w 0.
_________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
|
28 Kwi 2014, o 17:16 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Dobry pomysł. Jak dla mnie ważniejsze jest przy tym to, ile zer da nasz partner - sami możemy siebie skontrolować i, jak Bas napisał, stuknąć określoną ilość razy, ale czasem, szczególnie, gdy wraca się z dłuższej przerwy i wyszło się z wprawy, można przeoczyć zero i sprzedać coś za dziesiątą część ceny. Może nie jest to niezbędne, ale z pewnością stanowiłoby udogodnienie, a o to przecież chodzi, by grało się wygodnie (choć i tak znajdą się tacy, co powiedzą, że podobne zmiany rujnują Taern, czyt. narzekania na opcję hełm on/off).
28 Kwi 2014, o 17:39 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Takie cuś już istnieje, tylko nie zawsze działa. Wręcz w mniejszości przypadków.
_________________ Lvl:132 Na |
|
28 Kwi 2014, o 17:57 |
|
|
Uczeń Heremona
|
@up Ze swoją kasą nie mam problemu, bo po naciśnięciu plusika mamy odstęp co 3 cyfry, natomiast u partnera tego nie ma, co mogliby poprawić. Słuszna uwaga.
_________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
|
28 Kwi 2014, o 17:59 |
|
|
Uczeń Simona
|
No właśnie chodzi mi o to, że u kupującego nie widać owych odstępów co niejeden raz wprowadziło graczy w błąd
_________________ "Hodor"-Hodor ImpoLuk s1 53lvl Syndicat s1 Druid 35 i ciągle rośnie |
|
28 Kwi 2014, o 20:20 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 402 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |