Witam wszystkich , zainspirowany tym , że gildie w swoich profilach piszą np. że plaża jest ich , czy też ziemie pod keme są ich wpadłem na pewien pomysł.
Dokładnie chodzi mi o walkę o teren pod nadzorem ekipy która odbywałaby się pomiędzy gildiami.Walka ta byłaby podzielone na różne lokacje na których obowiązywałyby różne pułapy lvl, np:
-Trentis i okolice - Lvl 1-19
-Alaril-lvl 20-40
-Las Koldów,Orków,Kemenak-lvl 41-70
-Masy Dmorther i Wąwóz-71-100
-Beirn 101+
Walki odbywałyby się na zasadzie ostatniej ostałej na placu boju gildii. Jeśli chodzi o mapę według mnie idealnie nadawałaby się ta z "Igrzysk Śmierci".
Zwycięzcy otrzymywali by tytuł(osiągnięcie) oraz skin np. Korony , która miałaby inny kolor/detale dla każdej z krain. Jeśli znalazłby się sponsor nie miałbym zastrzeżeń do zmiany nagrody na złoto/plate i tytuł.
Najlepiej by event odbywał się 1 w miesiącu jednak zdaję sobie sprawę że jeśli wogóle zostanie wprowadzony bd kosztował Ekipę mnóstwo pracy dlatego ograniczyłbym się do 2-3 miesięcy.
Moim drugim pomysłem są mistrzostwa gildii.
Polegałyby one na zbieraniu przez gildię punktów zbieranych za zabijanie graczy z innej gildii.
Zasady:
- Za każdego zabitego gracza dostawałoby się 1 punkt. Wartość byłaby mnożona dwukrotnie jeżeli w bitwie bierze udział 4-10 graczy
-Punkty nie mogłyby być zdobywane gdy zabijemy gracze bez gildii
-W przypadku gdy w walce uczestniczą gracze z różnych gildii , punkty otrzymywałaby ta gildia, której gracz zadałby ostateczny cios przeciwnikowi.
Gildia która uzbiera najwięcej punktów w określonym czasie (według mnie powinien być to rok lecz nie będę protestował jeżeli ekipa bd chciała ten czas skrócić) zostanie najlepszą na serwerze gildią w pvp.
Nagrody: Złoty,Srebrny,Brązowy Hełm przy nazwie gildii (odpowiedni dla miejsc 1,2,3),oraz nagrodę w platynie od Dryga
Przykładowo 5 k+ do podziału na wszystkich.
Serdecznie prosiłbym graczy o zapoznanie się z treścią i wyrażenie opinii,a ekipę o zdanie na temat pomysłu i napisanie czy jest on w ogóle wykonalny.