Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Wend time i lagi przez graczy
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Walczący z drzewcami
|
Tak sobie mysle... skoro dodali mozliwosc wybrania jakosci gry od najslabszej do najwyzszej to dlaczego by nie dodano mozliwosci ustawienia mozliwosci "wylaczenia" graczy. polegalo by na tym ze byly by 3 opcje: wszyscy (nic sie nie zmienia), Gildia i przyjaciele (widzimy tylko graczy ktorzy walcza, sa w gildii lub w znajomych, ew. jak jest wojna G to widzimy graczy z przeciwnej G), tylko ja (i tutaj troszke myli nazwa poniewaz jeszcze widzielibysmy ludzi ktorzy walcza) oczywiscie jak walka sie zakonczy to gracz "znika" lecz pisac na chacie bocznym z nim bedzie mozna pisac normalnie.
Dlaczego takie cos? Otoz majac nawet ustawione najslabsza jakosc itd... bywa ze na mapkach mam 10-15fps, przez co moge wlatywac w niektore grupki mobow. zwlaszcza ze przy szukaniu wenda zwykle jestem na ts, ze wzgledu na latwiejsza komunikacje jezeli komus by sie udalo go zlapac. mysle ze taka opcja odlagowala by niejeden komputer |
|
12 Sie 2014, o 16:30 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Glupszego pomyslu chyba w zyciu nie widzialem..
|
|
12 Sie 2014, o 16:37 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
hmmm a co sie w nim nie podoba? moze nie kazdy ma kompa za 10tysiecy i jak lazi wiele ludzi to scina tak ze sie chodzic nie da. pomyslales o innych ktorych nie stac na jakies mega mocne komputery? a, wkoncu tej ocpji uzywac nie bedziesz musial, to bedzie tylko dla tych, ktorzy maja za slabe komputery by lazic po takich mapach gdzie jest parenascie ludzi.
|
|
12 Sie 2014, o 16:58 |
|
|
|
Myśle że odlagowała by sporo komputerów. podczas eventów świąteczny, hh pod keme czy karczmą bywa (coraz rzadziej na moim S niestety, ale jednak) że stoi tyle ludzi że od razu idą lagi. Przy okazji korzystania z ts i jednocześnie wiki/forum, i puszczenia czegoś fajnego w tle, gra zaczyna chodzić screenami. Bez wszystkich dodatków też się zdarza.
Może nie koniecznie od razu wyłączać widok innych graczy ale ekipa mogłaby pomyśleć o ludziach którzy nie mają nowoczesnego sprzętu (pewnie wychodzą z założenia że tacy nie kupują platy... w moim przypadku bzdura i myśle że nie jestem wyjątkiem ) _________________ S4, uprawiam, exping, bossing i małżing |
|
12 Sie 2014, o 17:45 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Największe obciążenie cpu powoduje wiele poruszających się animowanych postaci.
Ja bym proponował by dać możliwość wyłączenia animacji na najniższym poziomie grafiki. Byłyby widoczne jedynie flagi tak jak to było gdy zaczynałem grać Źródło zdjęcia: http://blog.taern.com _________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
12 Sie 2014, o 18:38 |
|
|
Administrator
|
Mathew napisał(a): Glupszego pomyslu chyba w zyciu nie widzialem.. Tu bym się kłócił, jednak zgodze się, że pomysł jest nietrafiony. Jest to gra MULTI i nie wyobrażam sobie podobnego rozwiązania, _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
12 Sie 2014, o 21:12 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Jak dla mnie pomysł własnie trafiony bo nie raz, tym bardziej na eventach, mam problemy z lagami przez nadaktywność graczy . Rzuffie ten pomysł polega na włączaniu owej opcji w sytuacjach kryzysowych by ci komp od lagów nie wybuchł oraz dla takich komputerów gdzie samo wejście na arene podczas turków jest osiągnięciem (grałem na takim to wiem ). Masz piwko Tenzin.
_________________ Sheed 64lvl Łucznik 32lvl Barbarzyńca 37lvl |
|
21 Sie 2014, o 19:13 |
|
|
Rejestracja: 3 Maj 2014, o 17:40 Posty: 10 Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Strachu |
No nie wiem a jak byto było z polami co idziesz idziesz i bam ktoś cie atakuje bo go "wyłączyłeś" i jak to by było ty nikogo nie widzisz a oni widzą ciebie a zapraszanie przez nieznajomych typu kto na V2 ty jesteś ale nieznajomego nie ma a przecież mówi że jest no to ja nie wiem czy to taki dobry pomysł ale z odrobiną dopracowania morze się udać
|
|
24 Sie 2014, o 20:16 |
|
|
|
Pomysł nie jest godny uwagi i poświęcenia, jeśli chodzi o urzeczywistnianie go w świecie gry. Co nam to da? Oczywiście, lagów może i nie będzie ( pamiętam gdy miałam naprawdę stary komputer, Trentis omijałam szerokim łukiem z powodu zawieszeń neta), ale to ma też swoje minusy i wady. Ja nie chciałabym być niezauważana z powodu jakiejś tam opcji.
Nie jestem specem od tworzenia gier ale coś czuję, że przy tym było by naprawdę dużo problemu _________________ Łączy nas jedno : pragnienie powrotu do ojczyzny inspirowane bratobójczymi walkami nie mającymi prawdziwego sensu. S2 <-- Rrroma 59 lvl , ( rycerz ) gildia FTT S2 <-- Alena 42 lvl ( vd) ... nieaktywny |
|
25 Sie 2014, o 13:08 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Ciekawy pomysł nie ma co. Idziesz sobie po czerwonym a tu nagle ktoś cie zabija bo go nie widziałeś. Pewnie dałoby się coś takiego zrobić problem w tym że zamiast ułatwić mogło by to tylko utrudnić grę. Pomogło by to co najwyżej podczas eventów, gdzie gra tnie się na każdym kompie.
Jedynym sposobem aby zmniejszyć zapotrzebowanie na moc jest wyłączenie animacji. Technologia idzie do przodu nie można oczekiwać że na paroletnim sprzęcie gra będzie działać bez żadnych lagów. @Tenzin Z tym kompem za 10 tysięcy to przesada dobrą nową kartę graficzną można dostać poniżej 1k a procek za około 800zł _________________ Ryc 92lvl --> Ostlor (jeszcze żyje) Dr 53lvl --> Duneb (off) |
|
25 Sie 2014, o 23:52 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |