Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Usprawnienia czatu prywatnego
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Heremona
|
Hej, tak pokrótce chciałem przedstawić 2 drobne zmiany dotyczące czatu gry. Jeden już sam poruszałem, niewykluczone, że ktoś inny też o tym pisał. Do rzeczy:
1. Prosty bajer polegający na dodaniu inteligentnego mechanizmu do rozmów prywatnych w grze - mianowicie, samo wpisanie nicku podświetałoby go na jeden z czterech kolorów: a) Zielony - gracz jest online i możemy do niego napisać; b) Czerwony - gracz jest offline; c) Fioletowy - gracz dał nam ignora i wszystkie nasze wiadomości są blokowane; d) Biały - nie ma gracza o podanym nicku. Nie byłoby to może wybawieniem, ale z pewnością bardzo ułatwiłoby sprawę - każdy chyba wie, że ciężko dogadać się z graczem o nicku składającym się z ciągu jedenastu "i". Nieraz też pisze się coś dłuższego, a potem okazuje się, że ktoś zdążył się w międzyczasie wylogować - pozwoliłoby to uniknąć "kropkowania" na początek rozmowy. 2. Jedna prosta funkcja - dodanie możliwości "kliknięcia" na nick osoby na czacie prywatnym. Pozwoliłoby to szybciej dogadać się, gdy ktoś sam do nas napisze, a przy tym sprawniej rozmawiać z kilkoma osobami równocześnie. _________________
Spoiler:
|
|
28 Wrz 2014, o 17:43 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Odnosząc się do tematu, na chwilę obecną nie widze kłopotów z czatem prywatnym,a im więcej bajerków( w tym wypadku kolorków)tym bardziej byłoby to frustrujące. T|o czy ktoś jest on-line wystarczy sprawdzić w znajomych, problemu z wpisywaniem nicku też nie widze. Jeśli rozmowa prywatna rozpoczyna sie z innych czatów to wiadomo, wystarczy tylko kliknąć na nick. Żadnych udoskonaleń w tej dziedzinie nie trzeba.
Ad.2 Nie potrzebne jest specjalne"kliknięcie" na czacie prywatnym gracza z którym piszemy. Z automatu wystarczy nacisnąć strzałkę i wyskakuje nick ostatnio wybranego nicku. Podsumowując: Moim skromnym zdaniem, jestem na NIe. Mam nadzieję że odpowiedź była satysfakcjonująca , w przeciwnym razie proszę o zweryfikowanie mojej opini. Dziekuję . życzę miłego wieczoru:) _________________ "Ból jest tymczasowy...może trwać minutę, godzinę , dzień, miesiąc a nawet rok...Lecz w końcu ustąpi... Natomiast gdy sie poddam , będzie trwał wiecznie" |
|
28 Wrz 2014, o 18:28 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Mnie przypadł do gustu tylko motyw jakiegoś podświetlenia, kiedy gracz staje się offline podczas rozmow. Strasznie irytujące są takie sytuacje, kiedy piszemy elaborat, ktoś daje loga, albo reloga, i widzisz 'coś pisałeś? Logło mnie' - momentalnie podnosi ciśnienie ;p
Do wszystkich opcji są komunikaty, i moim zdaniem to jest wystarczające. Kropkowanie wcale nie jest takie uciążliwe A co do klikania na czacie prywatnym - tak jak ArGes napisał, wystarczy poszukać osób strzałką, unika się wtedy przewijania czatu. _________________ Ciało znikło, a duch, Nieśmiertelny za dwóch, Dalej bzdury te same plótł wciąż... |
|
28 Wrz 2014, o 20:01 |
|
|
Inżynier
|
Nicolay napisał(a): a) Zielony - gracz jest online i możemy do niego napisać; b) Czerwony - gracz jest offline; ... d) Biały - nie ma gracza o podanym nicku. Zielony - kolor moda czerwony - kolor gm-a biały - jest wszędzie Najlepiej namieszajmy jeszcze z kolorkami i zróbmy tęcze na czacie ogólnie sam czat jest dobrze funkcjonujący, jedynie co bym zaproponował to niewysyłanie wiadomości w przypadku kiedy gracz wylogował się. (wiadomość zostaje dalej gotowa do wysłania, pokazuje nam się tylko komunikat, że gracz jest offline) |
|
29 Wrz 2014, o 14:05 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Hej
W tamacie kolorków to zgadzam się z Knoxi że pomysł jest jednak niefunkcjonalny.. Natomiast odnośnie klikania w nick gracza, żeby do niego napisac - pomysł prosty i przydatny - jestem na tak. pozdrawiam Lisario |
|
30 Wrz 2014, o 16:54 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 25 Maj 2013, o 20:10 Posty: 3 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Czokoroko |
Mozna by tez zrobic historie czatu priv ,tez mysle ze bylo by przydatne
|
|
1 Paź 2014, o 19:21 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 73 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |