Strona 1 z 4 |
[ 31 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Rozdzielenie s3 i s4. Dlaczego?
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Siemanko, jestem Mindway, i mam propozycje i szczerą prośbę o rozdzielenie s3 i s4.
Dlaczego? Otóż większość graczy z serwer czwartego, nie ma szacunku do innych graczy, i stara się tepic ich tylko dlatego, ze... są z s3! Wiem ze to wrecz nie do pomyslenia, ale tak niestety jest. Dodatkowo spora czesc graczy rezygnuje z gry na polaczanych serwerach, poniewaz ceny sa zbyt wielkie, i nie jest przyjemnie grac z takimi osobnikami. Nie jest przyjemnie, spotkac sie z osoba ktora zniza sie do takiego poziomy bu napisac, ze ktos jest debilem, frajerem itp tylko dlatego ze jest z s3. Ciekawe takze sa ich stwierdzenia gdy ktos nie zdazy kliknac danej umki, czy przelaczyc na atakowanie innego potworka, typu " Przestan walic konia tylko graj ". Haha ale to bylo dobre! - Nie... Mysle ze sporo gm'ow i moderatorow zauwazylo ze duza czesc graczy, a nawet wielka kloci sie miedzy soba na globie. Co prowadzi to takich klotni? Np to, ze gildia z s4 zabila kogos z s3 zabijajac go w 5 ciu, a potem gdy ktos przyjdzie ze swoja gildia, zaczynaja sie sprzeczki, Najciekawsze, ze ponoc z winy s3. Tak samo gildie o takiej samej nazwie kloca sie, ze ktos jest podroba, nie umieja wymyslic wlasnej nazwy itp. Nie mowie, ze w tym zawinilo tylko s4. I rowniez nie jestem zdania, ze osoby z s3 nie sa wgl winne owym klotniom. Wiadomo ze zawinily 2 serwery, lecz jestem zdania ze s4 ma tu wieksza wine. Z mojego pkt widzenia : Nie wiem, czy na s4 pasowalo im takie chamskie, a wrecz karygodne zachowanie, ale jezeli tak, to prosze bardzo, ale na swoim oddzielnym serwerze. Zdaje mi sie, ze nie tylko ja tak mysle, ale i rowniez duza czesc serwera 3. Tak. Hejtujesz hejtujesz, a dowodow nie ma.... Otoz nie! Kilka ssow potwierdzajacych karygodne i bezczelne zachowanie graczy z serwera 4. Taki glupi przypadek na dz. ( Ja z s3, razem z graczami z s4 ) Nie uleczanie przez druida, po czym ded i blok druzyny: Wczesniej smieli sie, ze "gowno" robie i wgl im sie nie przydam. Okazalo sie, ze swoje z nich padlo na dz . Potem gdy dolaczylem do ich druzyny, ktora zostala oblokowana tylko dlatego, ze zostal dr i ryc ( chyba ??? ), ich reakcja byla niecenzuralna Swietnie, ukazalem dz, polecial Nurthil, zero podziekowania, nawet glupiego " dz ". znaczy przepraszam, podziekowali, za to ze " Poradzili sobie sami " A tu dialog, z gwiazda tego spotkania: [ciach] A wiec kochana administracjo, jeszcze raz zwracam sie z prosba o rozdzielenie serwerow, bo niedlugo caly serwer bedzie toczyl ze soba wojne, a na takim serwerze nie da się grac. Ja jak i wiele osob uwazamy, ze tak bedzie lepiej. Tyle ode mnie, tak na szybko. usunęłam screeny, z rozmowy - jak na karczmę to wulgów było aż nadto - nawet nie były zamazane! Poza tym, zmniejszyłam czcionkę, piszemy normalnym rozmiarem ~ Zar |
|
16 Lis 2014, o 19:54 | ||
Uczeń Simona
|
Hahaha śmieszną kłótnie przedstawiłeś. Nie chcę mi się akurat rozpisywać ale ... jeszcze nigdy nie spotkałem się po połączeniu serwerów z taką sytuacją aby na bossku był blok pt lub wyzwiska. Oczywiście zdarzały się ale się wszyscy uspokajali i boss był kontynuowany. Co do rozłączenie jestem na kategorycznym NIE. Według mnie bardzo fajnie gra się z nowymi twarzami i można wiele więcej pokombinować i wiele się nauczyć.
_________________ Nikt cię do niczego nie zmusza |
|
16 Lis 2014, o 20:10 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Zabawny jesteś... Bo niby niektórzy gracze z byłego s3 do starego s4 nic nie mają? Najlepiej obwinić jednych..
Ps. Jestem na nie. |
|
16 Lis 2014, o 20:15 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Nie obwiniam jednych, wina lezy po obu stronach, wczytaj sie dokladnie. A taka ciekawostka : Lagi na serwerze sa spowodowane zbyt duza iloscia graczy, bo serwery sa tanie
|
|
16 Lis 2014, o 20:26 |
|
|
Uczeń Simona
|
Mam to samo.Te s4 mnie czasami bawi bo jak sobie grałem na moim dru i poszłem pomagac jakiemuś vd 45.Byłem wtedy w gildzie co miała na końcu s3 a ten vd odrazu pisze:,,Wiesz, musze juz iść po czym widze go w kemenak.Miałem jeszcze to samo byłem sobie na DZ dedłem ponieważ dru mnie nie uleczył potem reszta dedła bo nie leczył i dawał cały czas blok.Został sam nie było obstawy tylko został sam DZ co miał połowe hp.Gdy zabił DZ chwalił się że ,,zsolował DZ''.Jestem za żeby roździelić s3 i s4
_________________ Pomogłem ? dej Kufel ja postawie !! |
|
16 Lis 2014, o 20:31 |
|
|
Duma Forum!
|
BuntownikS3S4 napisał(a): Nie obwiniam jednych, wina lezy po obu stronach, wczytaj sie dokladnie. A taka ciekawostka : Lagi na serwerze sa spowodowane zbyt duza iloscia graczy, bo serwery sa tanie A możesz napisać konkrety, jakie to są serwery, jaki jest ich koszt i jakie masz sugestie co do tego, żeby były lepsze? Chętnie poznam fakty, bo brzmisz jak ekspert. |
|
16 Lis 2014, o 20:40 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Na początku połączenia serwerów było gorzej pod względem kultury i zachowania graczy. To normalne i oczywiste, że na taką ilość graczy, musi znaleźć się X graczy, którzy będą chcieli zniszczyć klimat gry i się kłócić w taki a nie inny sposób. Nie rozumiem jednego, po co wdawać się w dyskusję z takimi ludźmi, to mija się przecież z celem. Wina nie leży po stronie jednego serwera, a obydwu, to że nie potrafią ze sobą normalnie grać/dyskutować. A rozdzielenie tych serwerów mija się z celem, argument zachowania nie jest wystarczający. Gdyby każdy gracz olewał, nie odpisywał na zaczepki drugiej osoby w grze, po jakimś czasie by im się znudziło. Jak takie akcje są na bossach, to wystarczy zapisać sobie w notatniku ich nicki i więcej z nimi na bossy nie chodzić... Wtedy, jak zauważą brak reakcji innych ludzi, myślę że się ogarną.
Ja przestrzegam tego co wyżej napisałem i nie mam z tym problemów. Faktem jest, że oko cierpi jak widzę te zachowania, ale tak jest na każdym serwerze w mniejszym lub większym stopniu. To jest internet, w każdej grze ten element niestety jest i tego nie zmienisz. Wystarczy, że weźmiesz sobie pewne zasady do serca i będziesz ich przestrzegał - wtedy zauważysz, że będzie Ci się lepiej grało.... A co do lagów, gram na laptopie co ma pewnie już z 10 lat, http://scr.hu/0ue/cfe6a na win xp z wersją klasyczną paska, internet 4 albo 6MB i nie narzekam jakoś na lagi, zdarzają się, lecz z winy słabego komputera, na 1 przeglądarce z grą mam użycie procesora od 60-100% i połowę ramu zabiera Przy dużej ilości graczy w 1 miejscu potrafi mi ścinać, ale tragedii nie ma takiej, bym nie mógł grać. Na PC 2GB ramu i procesorze 2 rdzeniowym śmiga mi wszystko dobrze. |
|
16 Lis 2014, o 20:51 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Ja jestem na Nie, dlaczego?
Bo jak serwery nie były połączone nie miałem możliwości zagrania z kolegą który jest z s3 a ja z s4. Po prawie 2 latach mam tą możliwość grania z nim _________________ "Pomagaj innym, bo nie wiadomo kiedy ty bedziesz potrzebował pomocy" |
|
16 Lis 2014, o 22:49 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Bartoszek, to ze ty nie mozesz grac z kolega, nie jest najwazniejsze. Liczy sie dobro graczy.
@HeavenMaker ja nie musze sie tym zajmowac, uwazam ze powinniscie bardziej postarac sie o lepsze serwery. @Lesiak Sluchaj, masz po czesci racje. Ale serwer nie powinien caly czas toczyc ze soba wojny. Kiedys bylo lepiej, przed polaczeniem. Ludzie z s4 nie sa nawet w stanie nawet odpisac, gdy ktos potrzebuje pomocy. Ogladajac czat widze takie przypadki . |
|
16 Lis 2014, o 22:53 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Ja powiem tak, przez pierwszy tydzień po połączeniu serwerów byłem trochę zażenowany zachowaniem graczy(z obydwu serwerów). Nawet trochę żałowałem, że wrzuciłem jabłko do kosza na tak. Teraz jestem pewien, że już nigdy nie chcę przywrócenia osobnych serwerów. Bez problemu mogę znaleźć slota na bossy(między innymi rycerzem 77 i mo 45). Co wcześniej było praktycznie niemożliwe(zbyt dużo rycerz, a graczy na low levelu nie było prawie wcale). Poza ogólnym brakiem możliwości zalogowania do gry lagów nie odczuwam(nawet jeśli się pojawiają to z winy grania na Chrome, na FF wszystko ładowało się 5-10x szybciej). Do tego dochodzi masa gidlii z innego serwera(w moim przypadku to s4). Pozostaje mi liczyć, że nikt nie weźmie tego tematu na poważnie, a serwera na zawsze zostaną razem.
_________________ _______ |
|
16 Lis 2014, o 23:07 | ||
Strona 1 z 4 |
[ 31 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 125 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |