Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Aktualizacja dialogów.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam,
Według mnie, przydałaby się aktualizacja dialogów w questach, ponieważ czasami są one irytujące. Robiąc quest na 40lvl bodajże mam do czynienia z Aedanem, a robiąc quest na 42, gdy ponownie do niego przybywam on wyjeżdża z "http://scr.hu/125s/xdl5g" i znów jakbyśmy zaczynali znajomość od początku. W pewnym quescie, nazwy teraz nie przytoczę, bo nie pamiętam w którym, było napisane, że Aedan i inni z domku są "Twoimi przyjaciółmi". Także chyba to się trochę gryzie z tymi dialogami, które mamy w innych misjach z tymi samymi NPC. _________________ ~~ Gdy nie masz perspektyw to jedyna rzecz Ruszaj do przodu, obierz drogi cel Zapamiętaj dzień kiedy odnalazłeś sens Teraz na rejonie z głośnika HG ~~ |
20 Lis 2014, o 00:49 |
|
Chodząca legenda
|
Problem jest taki, że Q nie są obowiązkowe. Możesz zrobić jakiś na wyższy poziom i dopiero poznać NPC, a możesz poznać go wcześniej. Mnie nigdy ta kwestia nie przeszkadzała.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
20 Lis 2014, o 19:38 |
|
|
No chyba, że tak to interpretować.
_________________ ~~ Gdy nie masz perspektyw to jedyna rzecz Ruszaj do przodu, obierz drogi cel Zapamiętaj dzień kiedy odnalazłeś sens Teraz na rejonie z głośnika HG ~~ |
20 Lis 2014, o 19:54 |
|
Walczący z drzewcami
|
Szymdaro napisał(a): Problem jest taki, że Q nie są obowiązkowe. Możesz zrobić jakiś na wyższy poziom i dopiero poznać NPC, a możesz poznać go wcześniej. Mnie nigdy ta kwestia nie przeszkadzała. Jakby ktoś naprawdę o to zadbał, można by było zrobić zależność pierwszego dialogu od wykonanych questów. Tylko pytanie kto by miał chęci i czas, na wprowadzanie takiej błachostki jak do zrobienia jest jeszcze mnóstwo rzeczy _________________ LARKAS Brigitte 74 VD Mordoorr 27 BB "...and we don't know why we fear, how we feel inside..." |
22 Lis 2014, o 15:29 |
|
Pogromca Valdaroga
|
O tym czy im się chce, niech sami zdecydują. Poprawienie tego to zapewne kilka minut grzebania w bazie danych - w końcu wszelkie narzędzia ku takiej zmianie zapewne istnieją. Nawet jeśli nie, to wystarczy po prostu zmienić te pierwsze kilka dialogów.
Jak i tak ktoś siedzi przy epizodzie drugim, to zerknięcie przy okazji do innego questu nie powinno wymagać ogromnego wysiłku. |
22 Lis 2014, o 15:33 |
|
|
Też tak myślę. A jeśli chodzi o to, co napisał Szymdaro. A co jeśli jest tak, że questy na wyższym lvl nie można zrobić bez wykonania questu na poniższym poziomie ? Jest też taka opcja
_________________ ~~ Gdy nie masz perspektyw to jedyna rzecz Ruszaj do przodu, obierz drogi cel Zapamiętaj dzień kiedy odnalazłeś sens Teraz na rejonie z głośnika HG ~~ |
23 Lis 2014, o 12:13 |
|
Duma Forum!
|
Wszystko się da. Można zarówno zrobić blokadę kaskadową - nie da się zrobić questu B jeśli nie wykonało się questa A.
Da się również ustawić dialogi w taki sposób, żeby w przypadku braku zaliczenia questu A, NPC w queście B witał się z nami tak jakby nas pierwszy raz na oczy widział. To jednak nie jest wcale takie banalne i dwa, trzy kliknięcia myszką nie wystarczą. To jest dużo więcej pracy. Wszystko jednak można zrobić i jeśli uważacie, że taka zmiana podniesie wartość questów możemy ją przeprocesować przy okazji (nie pewno nie wejdzie w najbliższym upku. Jednak przy okazji chciałbym Was prosić o wylistowanie takich kolizji. Najlepiej w układzie: quest - quest, etap (tytuł) - etap (tytuł), sugerowany opis zmiany. Nie obiecuję, że wszystko zmienimy, obiecuję, że dokładnie to przeanalizujemy i ocenimy. |
23 Lis 2014, o 12:50 |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli, to są te 3 questy : http://scr.hu/125s/urwjt
Jak mi się przypomni, które jeszcze to edytuję i dodam. Wiem, że są ważniejsze sprawy na głowie, ale ważne jest, żeby to też miało ręce i nogi. Można przecież tym się zająć np. w nudny dzień przy kawce _________________ ~~ Gdy nie masz perspektyw to jedyna rzecz Ruszaj do przodu, obierz drogi cel Zapamiętaj dzień kiedy odnalazłeś sens Teraz na rejonie z głośnika HG ~~ |
23 Lis 2014, o 13:21 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 175 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |