Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Peleryny na 20 lvl nie tylko dla magów!
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 5 Sie 2014, o 10:37 Posty: 28 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Hopnabosa |
Ostatnio zauważyłem, że peleryny u zohara w 90 % sa tylko dla magów. Mój pomysł polega na tym, aby dodać jakieś nowe peleryny, aby wyrównać ilość peleryn dla magów z ilościa peleryn dla fizoli.
|
15 Mar 2015, o 13:33 |
|
Uczeń Heremona
|
To prawda, ale różnice w dostępności peleryn wynikają z faktu absolutnej dominacji łucznika i barbarzyńcy w pvp przed 29 poziomem - ma to niejako uprzykrzyć im życie i dać szanse magicznym, chociaż i tak nie w pełni reguluje to balans.
15 Mar 2015, o 13:47 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nicolay napisał(a): To prawda, ale różnice w dostępności peleryn wynikają z faktu absolutnej dominacji łucznika i barbarzyńcy w pvp przed 29 poziomem - ma to niejako uprzykrzyć im życie i dać szanse magicznym, chociaż i tak nie w pełni reguluje to balans. Gdyby tak miało być to obecne peleryny w wymaganiach miałyby moc, a nie wiedzę. Nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że peleryna, która wymaga 28 wiedzy, a dodaje 120hp jest opłacalna dla każdej profesji (po ulepszeniu +6 nie tracimy nic punktów, a zyskujemy obronę psychiczną i atak urokami). Edit. Zresztą jedynie barba, a raczej jedynie dobry barba dominuje w tych przedziałach. Łuk jest słabą zabawką. _________________ IImiejsce-jedyny 29lvl, który dobił 800powera http://scr.hu/2s0/ullr3 Koniec gry 2017.04.19 |
15 Mar 2015, o 14:07 |
|
Uczeń Simona
|
Łuk słabą zabawką w tych przedziałach? No proszę cię... Znam osobiście 2 turkowych łuków 29, wiele razy widywałem ich na podium. Sęk w tym, że łuka trzeba ogarnąć, wczuć się w niego, a przy brb zbytnio myśleć nie trzeba.
_________________ Łuk 124, Dr 90, Sh 88, Vd 76 ~Tolnor |
15 Mar 2015, o 14:31 |
|
Błądzący w Tunelach
|
No to tylko moje zdanie, ale łukiem trzeba ogarniać jak każdą inną profesją. Może jedynie rycerz pod wiedzę nie musi nic robić prócz klikać I i II. Oczywiście mówię tu o najniższych przedziałach <35.
Dlaczego łuk to słaba zabawka wg mnie? Nie z każdą profesją może nawiązać walkę, a barbarzyńca tak. Ja na pewno stawiam voodoo ponad łucznikia, bo ma on zwyczajnie dużo większe szanse. Mimo wszystko jest w tyle porównując go do barbarzyńcy i dlatego tylko bb jest dobry, a raczej najlepszy. @Dół. Ciekawa rozpiska, ale skoro na podsumowaniu napisałeś, że pod uwagę bierzesz graczy ulepszonych i w miarę ogarniętych to... Łuk vs bb - małe szanse. Jakieś 30%, bo tyle też ma na wrzucenie Tsa, a bez niego ma marne szanse (jednak jak wrzuci ma jakieś 90%szans, ze wygra). vd- bardzo małe szanse. Jakieś 15-20%, bo tyle ma na wrzucenie Tsa. Bez niego nie ma szans, a jeśli już wrzuci to może nawiązać walkę (jednak dalej będzie ciężko mu wygrać). _________________ IImiejsce-jedyny 29lvl, który dobił 800powera http://scr.hu/2s0/ullr3 Koniec gry 2017.04.19 Ostatnio edytowany przez Vendetta, 15 Mar 2015, o 15:35, edytowano w sumie 1 raz |
15 Mar 2015, o 14:40 |
|
Uczeń Simona
|
Dobra, rozpiszmy to:
Łuk 29 vs... Dr nie ma szans; Ryc prawie nie ma szans; Brb zależy od szczęścia i ogarniecia; Sh w miarę równo, ale łuk jednak wygrywa; Mo prawie bez szans; Vd zależy od rozdania umek i ogarniecia; Brb 29 vs... Dr nie ma szans; Ryc nie ma szans; Łuk zależy od szczęścia i ogarniecia; Sh zależy od farta ogarniecia i bulidu; Mo prawie nie ma szans; Vd może wygrać ale raczej nie wytrwa; (napisane na podstawie doświadczenia własnego i znajomych) Mowa o ogarniętych, dobrze ubranych i ulepszonych postaciach. Tak więc moim zdaniem łuk nie jest zabawką a ciężkim przeciwnikiem, którego nie powinno się pochopnie lekceważyć. Edit: Ale chyba zbytnio odchodzimy od pierwotnego tematu. @Góra Cały myk z TS polega na tym, że trzeba umieć jej używać. Tak jak i piachu. _________________ Łuk 124, Dr 90, Sh 88, Vd 76 ~Tolnor Ostatnio edytowany przez Ahamenum 15 Mar 2015, o 17:12, edytowano w sumie 2 razy |
15 Mar 2015, o 15:11 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 5 Sie 2014, o 10:37 Posty: 28 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Hopnabosa |
Odsuneliście sie troche od tematu...uważam, że peleryny powinny być dostępne dla magów i dla fizoli mniej więcej na równym lvl-u.Nie chodziło mi o pvp...cóż może faktycznie fizole radza sobie lepiej w pvp, ale to nie zmienia faktu że nie moga mieć peleryny.
|
15 Mar 2015, o 16:38 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Witam
Ty zauważyłeś ,że nie ma peleryn dla fizoli fakt na low lvl nie ma i napisali Ci ludzie powyżej co było przyczyna , a ciut odbiegając od tematu to ja uważam ,że każda klasa na mid lvl powinna mieć psycho broń dla siebie , a magowie jej właśnie nie mają do 120 lvl. Pzdr |
15 Mar 2015, o 20:04 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
LordWariat napisał(a): Witam Ty zauważyłeś ,że nie ma peleryn dla fizoli fakt na low lvl nie ma i napisali Ci ludzie powyżej co było przyczyna , a ciut odbiegając od tematu to ja uważam ,że każda klasa na mid lvl powinna mieć psycho broń dla siebie , a magowie jej właśnie nie mają do 120 lvl. Pzdr Zauważ, że brak peleryn jest bardziej odczuwalny niż psycho rary na poziomiach hard, ponieważ raczy z low lvl jest dużo więcej niż graczy z hard lvl-ami. |
15 Mar 2015, o 20:47 |
|
Walczący z drzewcami
|
A ile czasu siedzisz na lvlach 20-31? Dwa dni? Na tyle potrzebna ci nowa peleryna? Jak ogarniasz to poradzisz sobie bez niej, jak jesteś noobem to i z nią będziesz noobem
_________________ Loth 100 Druid Setka wbita: 2016-9-9 22:23 |
15 Mar 2015, o 22:35 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 71 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |