Autor |
Wiadomość |
FlisuXxX
Uczeń Simona
Rejestracja: 10 Lip 2015, o 15:02 Posty: 58 Podziękowano: 23 razy Otrzymanych podziękowań: 5 razy
Nick w grze: Motharg
|
Idea Dom handlowy
Wpadłem na pomysł aby dodać budynek np. W Trentis gdzie można by było kupywać/sprzedawać itemy oraz plate.Ułatwiło by to grę. Sprzedaż:
Np. Gracz dodawał by przedmiot na sprzedaż i cenę.Tracił by swój przedmiot a gdy po tygodniu nikt go nie kupi otrzymywałby go spowrotem.
Kupno: Np. Gracz wybrał by przedmiot który go interesuje i wystarczyło by żeby kliknął kup i automatycznie tracił by pieniądze a w jego ekwipunku/depozycie pojawiał by się zakupiony item.
Wysłane z mojego Wildfire S A510e przy użyciu Tapatalka
|
13 Lip 2015, o 11:44 |
|
|
Elfnocy
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 8 Gru 2013, o 16:40 Posty: 161 Podziękowano: 232 razy Otrzymanych podziękowań: 77 razy
Nick w grze: Elfnocy
|
Re: Idea Dom handlowy
Były takie pomysły (czytaj legendarne targowisko i wiele innych) , nie będzie wprowadzone. No chyba że po 3d i podklasach i watasze i setce innych rzeczy
_________________ "Nic nie jest bardziej niebezpieczne niż wróg,który nie ma nic do stracenia" Dziedzictwo "hy hy nowa krainka do nowych questów"-Togerd "osobiście jestem przeciwko HH, ludzie wtedy zachowują się jak zwierzęta"-Seba11pl
|
13 Lip 2015, o 11:49 |
|
|
Budda
Inżynier
Rejestracja: 13 Cze 2012, o 11:49 Posty: 413 Podziękowano: 220 razy Otrzymanych podziękowań: 159 razy
Nick w grze: Rughes
Serwer: Tolnor
|
Ogromna szkoda że nie chcą tego wprowadzić, myslę że spora większość graczy by chciała coś takiego, właszcza ze tych tematów już było mnóstwo.
|
13 Lip 2015, o 14:55 |
|
|
Vcoorv
Uczeń Simona
Rejestracja: 5 Lip 2015, o 18:16 Posty: 49 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 12 razy
|
Taki dom handlowy uniemozliwilby negocjacje z graczami, co moim zdaniem jest najatrakcyjniejsze w handlu ;]
_________________ Heremon sprzedaje mi zioło.
|
13 Lip 2015, o 15:03 |
|
|
KesaiSerris
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 15 Gru 2013, o 23:17 Posty: 43 Podziękowano: 13 razy Otrzymanych podziękowań: 11 razy
Nick w grze: Kessai
|
Vcoorv napisał(a): Taki dom handlowy uniemozliwilby negocjacje z graczami, co moim zdaniem jest najatrakcyjniejsze w handlu ;] Tak, ale z drugiej strony trochę odblokowałby czat handlowy który dzisiaj jest zawalony z góry na dół. Dodatkowo gracze nie musieliby tak długo czekać na kupca / sprzedającego. Zresztą negocjacje w głównej mierze dotyczą drogich przedmiotów. Podstawowych rarów i platy raczej się nie negocjuje. Jest jeszcze jedna zaleta: ucięto by w ten sposób próby oszustwa kiedy kupujący liczy na to, że osoba sprzedająca nie doliczy się "0" w proponowanej kwocie
_________________ Druid 54 i rośnie Barba 40 (szykowany pod PVP)
|
13 Lip 2015, o 15:08 |
|
|
Vcoorv
Uczeń Simona
Rejestracja: 5 Lip 2015, o 18:16 Posty: 49 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 12 razy
|
Nie tylko odciazylby czat handlowy, co uczynilby go bezuzytecznym. Zeby uniknac pomylek w liczeniu "0" mozna dodac odstepy pomoedzy trojkami cyfr. A nie od razu dom handlowy! Kazda rzecz MOZNA negocjowac. W takim targowisku byloby to niemozliwe, a przynajmniej uciazliwe.
_________________ Heremon sprzedaje mi zioło.
|
13 Lip 2015, o 15:19 |
|
|
Budda
Inżynier
Rejestracja: 13 Cze 2012, o 11:49 Posty: 413 Podziękowano: 220 razy Otrzymanych podziękowań: 159 razy
|
W domu handlowym też moznabyłoby negocjowac, wystarczy dodać opcję licytacji i w jakiś sposób negocjowałoby się najwyższe kwoty od desperatów :p
|
13 Lip 2015, o 16:17 |
|
|
TrueOgre
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 20 Cze 2013, o 12:30 Posty: 206 Miejscowość: Laedmoor Podziękowano: 133 razy Otrzymanych podziękowań: 52 razy
Nick w grze: GoQu
|
Jestem na nie. Obecny system handlu działa znakomicie, pozwala nawiązać nowe znajomości oraz daje możliwość interakcji między graczami.
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt.
|
13 Lip 2015, o 16:59 |
|
|
Budda
Inżynier
|
A tam znajomości, są inne na to sposoby, a w interesach nie ma czułości i skrupułów, dlatego nie nawiązuje sie w ten sposób kontaktu bliższego prócz tylko biznesu
|
13 Lip 2015, o 17:05 |
|
|
ShaTaNek
Uczeń Simona
Rejestracja: 27 Cze 2015, o 15:46 Posty: 54 Miejscowość: Tam -----> Podziękowano: 32 razy Otrzymanych podziękowań: 14 razy
Nick w grze: LuigiVampa
|
Jestem jak najbardziej za, ale to tak zwane targowisko a to dopiero wejdzie po podklasach. Oczywiście należy pamiętać że podklasy wejdą dopiero po targowisku.
|
13 Lip 2015, o 23:02 |
|
|
|